ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Καιρός: Με βροχές, πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα. ***** Eurojam 2024: Ομιλία Τσίπρα στο Βερολίνο με «νέες σκέψεις για την Ευρώπη». ***** Αττική Οδός: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών στο ύψος του κόμβου Κηφισίας έως και την Κυριακή. ***** Διπλές κάλπες σήμερα στη Βόρεια Μακεδονία - Φαβορί το εθνικιστικό VMRO-DPMNE. ***** Γάζα: Όλες οι πλευρές, και το Ισραήλ, συμφωνούν να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. ***** Ράφα: Αμερικανική Εταιρεία θα αναλάβει τη διαχείριση της συνοριακής διάβασης. ***** Οι ΗΠΑ «πάγωσαν» την αποστολή 1.800 βομβών στο Ισραήλ εν μέσω ανησυχιών για τη Ράφα.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΣΕΝΑΡΙΑ

«Ο ισχυρισμός ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή "κάνει λάθος" προϋποθέτει σοβαρή τεκμηρίωση που δεν ακούστηκε στη χθεσινή συζήτηση», απαντά το Γραφείο, αντιδρώντας στην κριτική για τα δύο σενάρια στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:
Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή έχει τη θεσμική υποχρέωση να εκφράζει ανεξάρτητη γνώμη για τη δημοσιονομική πολιτική και τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Με τη γνώμη αυτή μπορεί ελεύθερα να συμφωνήσει ή να διαφωνήσει κανείς. Όμως ο ισχυρισμός ότι το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή «κάνει λάθος», προϋποθέτει σοβαρή τεκμηρίωση που δεν ακούστηκε στη χθεσινή συζήτηση.

Συγκεκριμένα, το προσχέδιο προϋπολογισμού 2019 αναφέρει ρητά:

1. Στον τίτλο του πίνακα 2.1 (σελ. 18) το «Σενάριο βάσης» και,

2. Στον τίτλο του πίνακα 2.8 (σελ. 37) το «Σενάριο με ενσωματωμένες τις προτιθέμενες δημοσιονομικές παρεμβάσεις».

Πρόκειται δηλαδή για δύο σενάρια που παράγουν διαφορετικά δημοσιονομικά αποτελέσματα. Αυτή είναι άλλωστε η δομή παρουσίασης τόσο των Μεσοπρόθεσμων Προγραμμάτων Δημοσιονομικής Στρατηγικής όσο και των Προσχεδίων προϋπολογισμών που καταθέτουν τα κράτη-μέλη στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού εξαμήνου, σύμφωνα με το αναθεωρημένο Σύμφωνο Σταθερότητας και ΑνάπτυξηςΚατά τα λοιπά, η άποψη του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή για το Προσχέδιο Προϋπολογισμού 2019 έχει εκφραστεί με την από 3/10/2018 γνώμη του, καταλήγει το Γραφείο.
ΑΜΠΕ
«The New Daily Mail»
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ