ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΗΠΑ: Πάνω από 100 συλλήψεις μετά την εκκένωση του καταυλισμού στο UCLA. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική η απόφαση για υφ’ όρον αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου - Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη: Ο Πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής. ***** Μιλένα Αποστολάκη: Εύλογοι προβληματισμοί για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου. ***** Νέα Αριστερά: Προκλητική και απαράδεκτη η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου. ***** Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Προσβολή στα θύματα της Χρυσής Αυγής» - Οργή της οικογένειας Φύσσα. ***** Τρίκαλα Κορινθίας: Έντονο χαλάζι άσπρισε τα πάντα - Καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες. ***** Κορονοϊός: Εννέα διασωληνωμένοι και ένας νέος θάνατος - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης.

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ «ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΨΕΥΔΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ» ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΠΕ

Δ. Τζανακόπουλος: Αποκαλύπτεται η βαθιά επιθυμία της Ν.Δ. να περικοπούν οι συντάξεις
Τη σφοδρή αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε τηλεγράφημα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, το οποίο επικαλέστηκε ευρωπαϊκές πηγές σύμφωνα με τις οποίες οι θεσμοί θεωρούν βιώσιμο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και μιλούν για ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις. Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο τηλεγράφημα οι θεσμοί ενημέρωσαν σχετικά τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Καλούμε τη διοίκηση του ΑΠΕ να συνειδητοποιήσει ότι είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως όχημα διασποράς ψευδών ειδήσεων και να το έχει μετατρέψει σε όργανο προπαγάνδας της κυβέρνησης», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ν.Δ. σε σχετική ανακοίνωση, όπου επισημαίνει τα εξής: «Η Ν.Δ. δεν ψήφισε το μέτρο της νέας περικοπής των συντάξεων από 1.1.2019. Το μέτρο που δεν υπήρχε καν στο 3ο αχρείαστο Μνημόνιο, ψηφίστηκε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.Υπενθυμίζεται ότι η Ν.Δ. κατέθεσε και τροπολογία προ διμήνου για να μην εφαρμοστούν οι περικοπές, την οποία η κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου δυστυχώς απέρριψε. Τις ξεκάθαρες αυτές θέσεις της η Ν.Δ. τις επανέλαβε και στη συνάντηση της Τρίτης 11.09.2018 που είχε με τους εκπροσώπους των Θεσμών, οι οποίοι δεν αποσαφήνισαν τις προθέσεις τους. Έκτοτε, καμία άλλη συνάντηση ή ενημέρωση δεν υπήρξε στην αξιωματική αντιπολίτευση ούτε από την κυβέρνηση, ούτε από τους Θεσμούς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ βασίζονται στην ανάλυση - ισχυρισμό πως μια ανατροπή του μέτρου στις συντάξεις δεν θα κλιμάκωνε, αλλά αντιθέτως θα αποκλιμάκωνε τα ελληνικά επιτόκια στις αγορές.

Αντίστοιχη ήταν και η αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής, το οποίο με ανακοίνωσή του καλεί το Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων «να αποκαταστήσει το ταχύτερο δυνατόν την αλήθεια». «Το σημερινό δημοσίευμα του ΑΠΕ περί 'ενημέρωσης των κομμάτων' από τους θεσμούς, ότι δεν θα ισχύσει η περικοπή των συντάξεων την 1/012019, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τουλάχιστον όσον αφορά το Κίνημα Αλλαγής» αναφέρει η ανακοίνωση του κόμματος.

Το ΚΙΝΑΛ σημειώνει ότι η αντιπροσωπεία του με εντολή της Φώφης Γεννηματά, πρότεινε κατά την συνάντηση με τους θεσμούς στις 11 Σεπτεμβρίου την αλλαγή του Νόμου Κατρούγκαλου και την κατάργηση της διάταξης για την περικοπή των συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου. «Διάταξη την οποία προβλέπει ο Νόμος που ψήφισαν ο κ. Τσίπρας και οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ», συμπληρώνει το ΚΙΝΑΛ. Εξάλλου, όπως υπενθυμίζει, έχει καταθέσει σχετική Πρόταση Νόμου.

Το Κίνημα Αλλαγής τονίζει ότι «οι εκπρόσωποι των θεσμών μας ενημέρωσαν ότι δεν έχουν λάβει καμία σχετική πρόταση από την κυβέρνηση» διευκρινίζοντας ότι «οι εκπρόσωποι των ΔΝΤ, ΕΚΤ, ESM δεν τοποθετήθηκαν στο θέμα αυτό, ο δε εκπρόσωπος της Ε.Ε., διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν από το Eurogroup». Καταλήγοντας, επαναλαμβάνει πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες ώστε να αλλάξει συνολικά  ο Νόμος Κατρούγκαλου «που μετατρέπει τόσο τις παλιές όσο και τις νέες συντάξεις σε φιλοδωρήματα».


Δ. Τζανακόπουλος: Αποκαλύπτεται η βαθιά επιθυμία της Ν.Δ. να περικοπούν οι συντάξεις

Στην αντεπίθεση κατά της Ν.Δ. πέρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μετά την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αιχμή το θέμα των συντάξεων και σχετικό τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.
«Όσο η Ν.Δ. θα βλέπει το ενδεχόμενο της περικοπής των συντάξεων να απομακρύνεται και το αφήγημά της περί τετάρτου μνημονίου να καταρρέει τόσο θα βγάζει τον πραγματικό της εαυτό και θα αποκαλύπτει την βαθιά της επιθυμία να περικοπούν οι συντάξεις» απάντησε ο κ. ΤζανακόπουλοςΣημείωσε ακόμη ότι «μπροστά στην ανάγκη της να δικαιωθεί μετά από τέσσερα χρόνια καθημερινών διαψεύσεων η Ν.Δ. δεν υπολογίζει τίποτα και κανέναν».

Επικαλούμενος χθεσινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ν.Δ. σε εκδήλωση του Ιδρύματος Hanns Seidel, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «ο κύριος Χατζηδάκης ζήτησε να μην επιδιώκει η κυβέρνηση την ανατροπή διαρθρωτικών αλλαγών, εννοώντας την ανατροπή του μέτρου για τις συντάξεις». «Σήμερα πάλι της φταίει το ΑΜΠΕ. Αύριο θα της φταίει το κακό το ριζικό της» πρόσθεσε για να καταλήξει: «Η χώρα όμως βγήκε από τα μνημόνια. Και η Ν.Δ. καλά θα κάνει να το βάλει καλά στο μυαλό της αντί να επιχειρεί διαρκώς αποτυχημένα  σαμποτάζ. Δεν μπορεί πια να βλάψει ούτε τη χώρα ούτε την κυβέρνηση. Μόνο τον εαυτό της».

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ