ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μεγάλη Παρασκευή: Η κορύφωση του Θείου Δράματος. ***** Στέφανος Κασσελάκης - Κέρκυρα: Παρακολούθησε την πρόβα της Φιλαρμονικής - Θερμή υποδοχή των κατοίκων. ***** Μάγδα Φύσσα για Μιχαλολιάκο: Ξαναμαχαιρώνουν τον Παύλο με την απόφαση για αποφυλάκιση. ***** Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Ερυθρόλευκο πάρτι και μία ανάσα από τον τελικό του Conference League. ***** Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός 88 - 95 - Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Παναθηναϊκός και τώρα ΟΑΚΑ.

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ ΤΗΝ ΗΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΚΛΗ

«Σήμερα αποκαταστάθηκε μια μεγάλη αδικία απέναντι σε δύο νέους ανθρώπους», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για την αθώωση της Ηριάννας και του Περικλή«Η δημοκρατία και το κράτος δικαίου ανέπνευσαν», πρόσθεσε σε ανάρτησή του στο Twitter.
Υπενθυμίζεται πως Ηριάννα και Περικλής κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων. Η 30χρονη Ηριάννα και ο 33χρονος Περικλής εξέτιαν ποινές κάθειρξης 13 ετών για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.
Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει την ενοχή της Ηριάννας, τονίζοντας ότι η πράγματογνωμοσύνη του dna είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα και πρωτόκολλα.

Για μια «απόφαση λογικής, ανθρωπιάς και στοιχειώδους ανταπόκρισης στο κοινό περί δικαίου αίσθημα», έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, πληροφορούμενος την ετυμηγορία του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σχετικά με την υπόθεση της Ηριάννας και του Περικλή.


«Η αθωωτική απόφαση του Εφετείου για την Ηριάννα και τον Περικλή αποκαθιστά μια τεράστια αδικία που είχε συντελεστεί εις βάρος τους», τονίζει με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι η ετυμηγορία ήρθε «αφού πρώτα παρέμειναν έγκλειστοι, για έναν χρόνο, μετά την πρωτόδικη καταδίκη τους». Σύμφωνα με την ανακοίνωση «στην αθώωση των δύο συνετέλεσε ένα πλατύ και πολύμορφο κίνημα αλληλεγγύης». «Η κινητοποίηση αυτή συνέβαλλε στην εξουδετέρωση του κλίματος τρομοϋστερίας που είχε καλλιεργηθεί από συντηρητικούς κύκλους», καταλήγει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.


Για «σαθρές κατηγορίες» βάσει των οποίων Ηριάννα και Περικλής «διασύρθηκαν και παρέμειναν άδικα στη φυλακή, για πάνω από ένα χρόνο, γεγονός που αφήνει εκτεθειμένους και υπόλογους στη λαϊκή συνείδηση όσους συνέβαλαν στη δίωξή τους» κάνει λόγο το ΚΚΕ, μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, που τους έκρινε ομόφωνα αθώους.
Σύμφωνα με τον Περισσό, η αθωωτική απόφαση του Εφετείου «δεν μπορεί να ξεπλύνει τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης, που διατηρεί και εμπλουτίζει διαρκώς το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, με βάση το οποίο στήθηκε και το συγκεκριμένο κατηγορητήριο. Είναι αυτό το πλαίσιο που στρώνει το έδαφος για αυθαιρεσίες και δίνει τη δυνατότητα στις διωκτικές αρχές να "τυλίγουν ανθρώπους σε μια κόλλα χαρτί". Πρόσφατη είναι, μάλιστα, η απόρριψη από την κυβέρνηση των τροπολογιών του ΚΚΕ στη Bουλή, για την κατάργηση του "τρομονόμου" και την αλλαγή των διατάξεων του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, που αφορούν τη λήψη και την αξιοποίηση του DNA, ώστε να υπάρχουν στοιχειώδεις νομοθετικές εγγυήσεις για την προστασία των κατηγορουμένων». 

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία «να οργανώσουν την πάλη για τα δικαιώματά τους, για την κατάργηση των "τρομονόμων" και όλης της αντιλαϊκής κατασταλτικής νομοθεσίας».

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ