ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Τετ α τετ Τσιπρα - Κοτζια στην τελετη παραλαβής του ΥΠΕΞ

Τετ α τετ Τσιπρα - Κοτζια στην τελετη παραλαβής του ΥΠΕΞ
Την πρώτη τους τε α τετ συνάντηση θα έχουν σήμερα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Κοτζιάς μετά την παραίτηση του τελευταίου από το Υπουργείο Εξωτερικών την περασμένη Τετάρτη.
Ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στις 10:30 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα ορκιστεί Υπουργός Εξωτερικών ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Μισή ώρα αργότερα θα βρίσκεται στο Υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να παραλάβει το χαρτοφυλάκιο από τον παραιτηθέντα Νίκο Κοτζιά με τον οποίο πιθανώς θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση.
Χθες ο Πρωθυπουργός, από τις Βρυξέλλες όπου βρέθηκε για τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και την 12η Ευρασιατική Σύνοδο, επιχείρησε να ρίξει «γέφυρες» προς την πλευρά τού τέως Υπουργού.
Ερωτηθείς για την παραίτηση κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, σημείωσε ότι το ζήτημα για εκείνον «θεωρείται λήξαν», και έπλεξε το εγκώμιο του Ν. Κοτζιά λέγοντας ότι «αφήνει πίσω του στο Υπουργείο Εξωτερικών ένα σπουδαίο έργο», προσθέτοντας πως «έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχυ για όλους εμάς».
Άφησε μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας από εδώ και στο εξής, λέγοντας πως σε όλη αυτή τη διάρκεια των 3,5 ετών, ο κ. Κοτζιάς ήταν για εκείνον «ανοιχτό βιβλίο και ως τέτοιο θα συνεχίσω να τον συμβουλεύομαι».
Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα ως Υπουργού Εξωτερικών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Στις 11:00 ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Υπουργείο Εξωτερικών για την τελετή παράδοσης - παραλαβής, όπου θα έχει την πρώτη του συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά, μετά την αιφνίδια παραίτηση του τελευταίου.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι δηλώσεις των δύο ανδρών, μετά και τις εξελίξεις στην πΓΔΜ, αλλά και στον απόηχο των όσων έχουν ακουστεί τις τελευταίες ημέρες για τα μυστικά κονδύλια του Υπουργείου.

Τετάρτη, 18 Απριλίου 2018

ΣΤ. ΚΟΝΤΟΝΗΣ: Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΑΧΥΣΤΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ NOVARTIS

Προς θετική κατεύθυνση κινείται, σύμφωνα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, η εξέλιξη της υπόθεσης της NovartisΟ κ. Κοντονής σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ''Real FM'', ανέφερε ότι το προανακριτικό υλικό συλλέγεται με μεγάλη προσοχή με την επίβλεψη των αρμόδιων εισαγγελέων και σύντομα θα καταλήξουν και αυτοί σε περαιτέρω ενέργειες.
«Η εξέλιξη της υπόθεσης είναι προς θετική κατεύθυνση. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής  εκχώρησε όλη τη δυνατότητα στην τακτική Δικαιοσύνη να προχωρήσει σε έλεγχο και για το αδίκημα της δωροληψίας, όπως ισχύει για το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, το λεγόμενο ξέπλυμα μαύρου χρήματος» είπε.

Ερωτηθείς για τις αποφάσεις του ΣτΕ που έρχονται σε αντίθεση με την απόφαση ελεύθερης μετακίνησης όσων αιτούνται άσυλο, η οποία αφορά και την Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας ο κ. Κοντονής διαβεβαίωσε ότι θα διασφαλιστούν οι Συμφωνίες. «Η Κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο θα πάρει τα κατάλληλα μέτρα. Θεωρώ ότι η απόφαση έχει ένα στοιχείο αντιφατικότητας. Διαχωρίζει όσους μετανάστες έχουν εισέλθει ήδη στην Ελλάδα και πρέπει να είναι περιορισμένοι σε ένα χώρο και όσους έρθουν από ένα χρονικό σημείο και μετά, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα της ελεύθερης μετακίνησης. Δεν έχω μελετήσει την απόφαση εμπεριστατωμένα, για να κάνω κάποια κρίση, αλλά μου δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά. Θα την δούμε και η κυβέρνηση θα πράξει αναλόγως στο επίπεδο της νομοθεσίας. Έχουμε τονίσει επανειλημμένα ότι είμαστε ένα κράτος δικαίου. Οι αποφάσεις των δικαστηρίων είναι σεβαστές. Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί η Κυβέρνηση είτε διαφωνεί με κάποια απόφαση είτε όχι» δήλωσε. 

«Ψυχραιμία και νηφαλιότητα στους παραλογισμούς της Τουρκίας»

Να μην εξελίσσεται σε έναν διεθνή ταραξία στην περιοχή, καλεί την Τουρκία ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος αναφορικά με το περιστατικό με το Σινούκ που μετέφερε τον πρωθυπουργό ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε: «Δεν υπήρξε περιστατικό παρενόχλησης. Ζητήθηκε σχέδιο πτήσης, σηκώθηκαν τα ελληνικά μαχητικά και το θέμα έληξε εκεί. Και βεβαίως δεν υπεβλήθη το σχέδιο πτήσης».

Σχολιάζοντας την τακτική της Τουρκίας, συνέστησε «ψυχραιμία και νηφαλιότητα σε παραλογισμούς, που για πρώτη φορά αποκτούν τόσο μεγάλο εύρος και αφορούν το θέμα της κυριαρχίας σε ελληνικά νησιά ή βραχονησίδες». «Η τουρκική πλευρά εφευρίσκει διάφορα και ακολουθεί μια αδιέξοδη τακτική που δεν οδηγεί πουθενά την Τουρκία. Κανένας δεν είναι διατεθειμένος να παραχωρήσει εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και θα πρέπει να το καταλάβει αυτό η Τουρκία. Να μην εξελίσσεται σε έναν διεθνή ταραξία στην περιοχή» αναφέρει.

«Η Τουρκία πληρώνει περισσότερο τις επιπτώσεις στον τουρισμό»

Σε ερώτηση σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα και τις επιπτώσεις της εν όψει της τουριστικής περιόδου ο Υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε: «Η Τουρκία είναι αυτή που πληρώνει περισσότερο τις επιπτώσεις στον τουρισμό. Ας τους γίνει μάθημα, για να καταλάβουν ότι η αναταραχή στην περιοχή και η προβολή παράλογων απαιτήσεων, που συνδυάζεται με αερομαχίες στο Αιγαίο και διογκώνεται από τον ευρωπαϊκό Τύπο, πλήττει κατά κύριο λόγο τους ίδιους. Είναι  προς συμφέρον όλων να υπάρχει ηρεμία και αποδοχή των κανόνων του διεθνούς δικαίου».

Στη συνέντευξή του, ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις του Ν. Φίλη για την οικονομική πολιτική. «Μέχρι τώρα η ελληνική Κυβέρνηση τα έχει πάει εξαιρετικά καλά με βάση τους στόχους που είχαν τεθεί.  Δεν λέω ότι όλα πάνε καλά, γίνεται όμως μία τεράστια προσπάθεια, η οποία αποδίδει καρπούς και αυτό αποτυπώνεται στους δείκτες της οικονομίας. Το μεγάλο ζητούμενο –γι’ αυτό πιστεύω ότι μιλάει ο Νίκος ο Φίλης- είναι ο τρόπος με τον οποίο η κατ’ αρχήν θετική εικόνα που καταγράφεται, θα φθάσει στην κοινωνία. Γι’ αυτό και ο Πρωθυπουργός έχει μιλήσει για δίκαιη ανάπτυξη. Για να μη βρεθούμε στο σημείο τη μεγάλη αυτή προσπάθεια του ελληνικού λαού να την καρπωθούν λίγοι», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης.
ΑΜΠΕ


«The New Daily Mail» 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ