ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης στο Euractiv: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει όλη την Κεντροαριστερά

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που λέμε Σύγχρονη Αριστερά, που καλύπτει άνετα όλη την Κεντροαριστερά, υπογραμίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε συν...


Καιρός: Βροχερό το Μεγάλο Σάββατο - Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. ***** Άγιο Φως: Φτάνει το απόγευμα στο «Ελ. Βενιζέλος» - Στα Ιεροσόλυμα ελληνική αντιπροσωπεία. ***** Ισραήλ: Προσφεύγει στον ΟΟΣΑ κατά του εμπορικού μποϊκοτάζ της Τουρκίας. ***** Γάζα: Ξανά στο Κάιρο αντιπροσωπεία της Χαμάς - Μια εβδομάδα προθεσμία έχει δώσει το Ισραήλ. ***** Οι Χούθι απειλούν τώρα, πλοία στη Μεσόγειο. ***** «Εξέγερση» στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ: Μετά τους φοιτητές, επαναστατούν και οι αγανακτισμένοι γονείς που πληρώνουν - Οι γονείς πληρώνουν έως και 90.000 δολάρια ετησίως, και είναι έξαλλοι με τις Διοικήσεις των Πανεπιστημίων.

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

FAZ: ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;

«Χειραγώγησε ο Τσίπρας τη δικαιοσύνη;» είναι ο τίτλος άρθρου στη Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Η γερμανική εφημερίδα σημειώνει: «Πολιτικός κόσμος και Τράπεζα της Ελλάδος συγκλονίζονται από τις δικαστικές έρευνες για διαφθορά, οι οποίες σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα αποκαλύψουν τη βαθιά παράνομη εμπλοκή της αντιπολίτευσης». Για την αντιπολίτευση ωστόσο «οι έρευνες είναι το αποτέλεσμα κατάχρησης της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση, η οποία επιδιώκει ένα προεκλογικό αγώνα λάσπης σε βάρος των καθιερωμένων κομμάτων».

Η δικαστική έρευνα αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν αναλογιστεί κανείς ότι διεξάγεται και σε βάρος του επιτρόπου Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Διοικητή της Τραπέζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα. (…) «Συγκεκριμένες αποδείξεις για τις κατηγορίες διαφθοράς δεν υπάρχουν, όπως όλα δείχνουν. Αφετηρία των ερευνών είναι μόνο οι καταθέσεις έξι ατόμων, των οποίων τα ονόματα είναι απόρρητα. Τρία από αυτά συμμετέχουν σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων στις ΗΠΑ», συνεχίζει ο συντάκτης.

Η υπόθεση Novartis συμπίπτει με μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την κυβέρνηση Τσίπρα, συμπληρώνει η FAZ. Μόλις λίγες μέρες πριν, η αντιπολίτευση κινητοποίησε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου κατά ενδεχόμενων υποχωρήσεων στο ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ. (…) Η αντιπολίτευση χαρακτηρίζει την υπόθεση χειραγώγησης της δικαιοσύνης, που ξεκίνησε από μια πρώην ανώτατη δικαστή, η οποία μετά την συνταξιοδότησή της δραστηριοποιείται ως σύμβουλος του πρωθυπουργού, αλλά και μιας πρώην συνεργάτιδας του υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία διαδραματίζει κορυφαίο ρόλο στην ελληνική δικαιοσύνη. Περιπτώσεις χειραγώγησης της δικαιοσύνης δεν είναι ούτως ή άλλως κάτι καινούργιο, όπως δείχνει η δίωξη του πρώην επικεφαλής της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ανδρέα Γεωργίου.

Η εφημερίδα φιλοξενεί δηλώσεις του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος επιβεβαιώνει ότι οι δαπάνες για φάρμακα αυξήθηκαν από το 2001 μέχρι το 2009 από 1 σε 5 δισ. ευρώ. Όμως ως υπουργός Υγείας (2013-2014) μείωσε και πάλι τις δαπάνες σε λιγότερο από 2 δισ. ευρώ, υποστηρίζει ο ίδιος, προειδοποιώντας ότι «οι παρεμβάσεις του Αλ. Τσίπρα στη δικαιοσύνη θα καταστρέψει την ελληνική οικονομίας, μιας και κανένας επενδυτής δεν θα εμπιστεύεται πλέον την Ελλάδα».
D.Welle

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ