ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Επιμενει στο ονομα «Μακεδονια του ιλιντεν» ο Ζαεφ

Επιμενει στο ονομα «Μακεδονια του ιλιντεν» ο Ζαεφ
Στο όνομα «Μακεδονία του Ίλιντεν», επιμένει ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση της χώρας του συνεχίζει να θεωρεί ότι πρόταση που κατέθεσε είναι η πιο κατάλληλη για την εξεύρεση λύσης στο ονοματολογικό.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο κ. Ζάεφ, απέρριψε την άποψη πως το όνομα αυτό εκπέμπει αλυτρωτισμό, ενώ σημείωσε πως πρόκειται για μία σύνθετη ονομασία με χρονικό προσδιορισμό.
Επιπλέον, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων, ο πρωθυπουργός της γείτονος τόνισε πως με το «Μακεδονία του Ίλιντεν», η πΓΔΜ αποδέχεται το erga omnes και ενισχύει την εθνική της ταυτότητα και διαφυλάττει την αξιοπρέπεια της.
«Πρόκειται για μία λύση που συνιστά κέρδος και για τις δύο πλευρές και που οδηγεί στην επίλυση της 25ετούς διαφοράς για το θέμα του ονόματος», ανέφερε ο κ. Ζάεφ.

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

«Θέλουμε αυτός ο νόμος να πετύχει» δήλωσε κατηγορηματικά η γενική γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, καθηγήτρια Χαρούλα Απαλαγάκη, μιλώντας σε εκδήλωση για τον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων, που οργάνωσαν κοινωνικοί εταίροι και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, με την υποστήριξη του ΕΒΕΑ.

Η κ. Απαλαγάκη έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη οι οφειλέτριες επιχειρήσεις που θα κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα, που θα ανοίξει στις 3 Αυγούστου, να δηλώσουν με απόλυτη ειλικρίνεια όλες τις οφειλές τους προς το τραπεζικό σύστημα αλλά και προς τρίτους (δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία κλπ) προκειμένου να κριθεί η βιωσιμότητα ή μη της επιχείρησης. Η συμφωνία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων θα δώσει την δυνατότητα στην επιχείρηση να γίνει βιώσιμη και να πάρει φορολογική ενημερότητα και υπό προϋποθέσεις και πρόσβαση σε νέες χρηματοδοτήσεις. Να γίνει ξανά βιώσιμη και με προοπτικές.

Η κ. Απαλαγάκη επισήμανε, επίσης, ότι όποιος οφειλέτης-επιχείρηση δεν έχει διάθεση συμμετοχής στις διαδικασίες του Νόμου με ειλικρίνεια καλύτερα να μην συμμετάσχει. Τόνισε ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι χρονικές προθεσμίες που προβλέπονται στα επιμέρους στάδια το Νόμου και υπογράμμισε ότι οι τράπεζες έχουν απόλυτη διάθεση συνεργασίας και κανείς δεν θα πρέπει να βγαίνει αδικαιολόγητα κερδισμένος από αυτή την διαδικασία. Ένα μη εξυπηρετούμενο δάνειο δεν θα πρέπει να χωρίζει τράπεζες και δανειολήπτες, αλλά αντίθετα να αποτελεί σημείο για αγαστή συνεργασία ώστε να επιλύεται το πρόβλημα, είπε χαρακτηριστικά.
Επισήμανε επίσης ότι όποια προβλήματα παρουσιαστούν στην εφαρμογή του Νόμου οι τράπεζες είναι διατεθειμένες να προχωρήσουν στην άμεση επίλυση τους με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εξέφρασε την ελπίδα να μην χάνεται πολύτιμος χρόνος στα δικαστήρια.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Θεόδωρος Καλαντώνης, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank είπε ότι με τον συγκεκριμένο Νόμο δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα να υπάρχει πλήρης εικόνα των οφειλών των επιχειρήσεων τόσο προς το σύνολο του τραπεζικού συστήματος, όσο και προς τρίτους, αλλά γενικότερα και της φορολογικής και οικονομικής τους θέσης. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να δοθεί η δυνατότητα εξεύρεσης μια πραγματικά βιώσιμης λύσης. Ο κ. Καλαντώνης ξεκαθάρισε ότι οι εταιρίες «ζόμπι», που ζουν εις βάρος των πολλών επιχειρήσεων που παρά τα προβλήματα τους έχουν προοπτικές να γίνουν βιώσιμες, αλλά και γενικότερα του κοινωνικού συνόλου, θα πρέπει να κλείσουν.

Θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα αλλά μπορεί να ξαναγίνουν βιώσιμες, είπε ο κ.Καλαντώνης αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η άποψη ότι ο τράπεζες έχουν αλλεργία με την λέξη «κούρεμα» δανείων είναι μύθος. Κάνουμε «κούρεμα» εδώ και καιρό. Πολλές από τις ρυθμίσεις δανείων που έχουν προχωρήσει οι τράπεζες εμπεριέχουν και «κούρεμα». Δεν φοβόμαστε να προχωρήσουμε και σε αυτή την λύση όταν κριθεί αναγκαίο προς όφελος της βιωσιμότητας μιας επιχείρησης παρά το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η νομοθεσία άφηνε εκτεθειμένα τα τραπεζικά στελέχη που υπέγραφαν τέτοιες λύσεις. 

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Περικλής Κιτριλάκης, εντεταλμένος γενικός διευθυντής της Alpha Bank, o Παναγιώτης Κουμεντάκος senior manager της Τράπεζας Πειραιώς και ο Κωνσταντίνος Μπράτος βοηθός γενικός διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας, επισήμαναν την ετοιμότητα αλλά και την διάθεση των τραπεζών να συμβάλουν προς όφελος όλων των εμπλεκομένων στην επιτυχή εφαρμογή του Νόμου.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ