ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΠΟ ΠΡΕΣΠΕΣ: ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ

Σ υναντόμαστε στο τριεθνές στις Πρέσπες στο δικό μας ραντεβού με την ιστορία , δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην τελετή υπογραφής της συμφω...

Ολόκληρη η συμφωνία ΕΛΛΑΔΑΣ - πΓΔΜ ΕΔΩ!

Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

Handelsblatt: Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να πετύχει καλύτερο συμβιβασμό, μεταξύ των δανειστών, για το χρέος από εκείνον του τελευταίου Eurogroup, εκτιμά η Handelsblatt, η οποία διαβλέπει πολιτική ήττα του Αλέξη Τσίπρα«Έπειτα από το ναυάγιο στο Eurogroup της 22ας Μαΐου, αυξάνεται η νευρικότητα στην ελληνική κυβέρνηση. Τον Ιούλιο η χώρα αντιμετωπίζει ''βαριές'' αποπληρωμές δισεκατομμυρίων, που δεν μπορούν να καταβληθούν χωρίς νέα δόση από τους δανειστές. Η χώρα μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με αθέτηση πληρωμών το καλοκαίρι», γράφει η γερμανική εφημερίδα σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της με τίτλο «Η Αθήνα επιμένει για την ελάφρυνση χρέους», το οποίο αναφέρεται στην ενημέρωση που έκανε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στους ανταποκριτές ξένου Τύπου στην Αθήνα.

«Ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος δεν θα μπορέσουν στο επόμενο Eurogroup να φτάσουν σε μεγαλύτερο συμβιβασμό από εκείνον που παρουσιάστηκε πριν από μία εβδομάδα. Θα είναι πολιτική ήττα για τον Τσίπρα, που οι βουλευτές του ενέκριναν τα νέα μέτρα λιτότητας και το πακέτο μεταρρυθμίσεων με την προοπτική της ελάφρυνσης χρέους», εκτιμά η γερμανική εφημερίδα, αναφερόμενη στο σχέδιο που συζητήθηκε στις 22 Μαΐου, για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, χωρίς χρήματα μέχρι να αποδειχθεί ότι το χρέος είναι βιώσιμο, και αναβολή της συζήτησης για την ελάφρυνση για μετά τις γερμανικές εκλογές.

«Επικίνδυνο παιχνίδι»

«Ο Τσακαλώτος δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση για το τι θα γίνει αν δεν υπάρξει ξεκάθαρη λύση στο χρέος», σημειώνει ακόμη η Handelsblatt. «Δεν μπορούμε να δεχθούμε μία συμφωνία που δεν πληροί τις συμφωνίες», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. «Είναι πιθανό η κυβέρνηση να απορρίψει την εν αναμονή δόση και να ρισκάρει αθέτηση πληρωμών αν δεν λάβει τις απαιτούμενες δεσμεύσεις για ελάφρυνση; Ο Τσακαλώτος δεν άνοιξε τα χαρτιά του. ''Κανείς δεν θέλει μία αθέτηση πληρωμών τον Ιούλιο, ούτε καν οι δανειστές'', είπε. Αυτό μπορεί να είναι το χαρτί που θέλει να ανοίξει η Αθήνα στις διαπραγματεύσεις πριν από το επόμενο Eurogroup. Ένα επικίνδυνο παιχνίδι», σημειώνει ακόμη το δημοσίευμα. «Οι δυσκολίες των τελευταίων μηνών έχουν αφήσει τα σημάδια τους στον Τσακαλώτο. Ο 57χρονος δείχνει κουρασμένος και γκρινιάρης», σχολιάζει η Handelsblatt για τον υπουργό Οικονομικών. «Προκειμένου να κερδίσει κάποιες υποχωρήσεις, η ελληνική κυβέρνηση ασκεί τώρα πιέσεις μέσω των ΜΜΕ», σημειώνει ακόμη για τη συνάντησή του με τους ανταποκριτές.

Πάντως, πέρα από τις εκτιμήσεις της γερμανικής εφημερίδας ο κ. Τσακαλώτος, χθες, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των ανταποκριτών ξένου τύπου, σύμφωνα με πληροφορίες, φάνηκε να κατεβάζει μόνος του τον πήχη λέγοντας ότι «Αναζητούμε μια καλή λύση όχι μια τέλεια λύση», υπογραμμίζοντας παράλληλα, όμως, ότι «δεν είχαμε μια καλή λύση στις 22». Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι η  ελληνική πλευρά αισθάνεται ότι έχει κάνει τη δουλειά της, καθώς και ότι η μπάλα είναι στο γήπεδο των εταίρων και του ΔΝΤ. «Δεν υπάρχουν δικαιολογίες». 

Παράλληλα, ο υπουργός Οικονομικών, εξέφρασε την άποψη ότι ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιθυμεί να υπάρξει λύση. «Νομίζω ότι ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών όπως και όλοι οι άλλοι υπουργοί θέλουν μια λύση. Κανείς δεν θέλει η Ελλάδα να χρεοκοπήσει περισσότερο από όλους ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Είμαι σίγουρος ότι εργάζεται για μια λύση, παρά τα όσα είπε στο Eurogroup στις 22 Μαΐου», ανέφερε στην ενημέρωση των συντακτών ξένου τύπου, σύμφωνα με πληροφορίες. 

«Κανείς δεν ζητά τα μέτρα για το χρέος να εφαρμοστούν το 2017, αλλά να διευκρινιστούν. Χρειάζεται διευκρίνιση ώστε ο επενδυτής να γνωρίζει», ανέφερε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, και πρόσθεσε ότι: «Η πίεση είναι σε όλες τις πλευρές για την επίτευξη συμφωνίας. Δεν βλέπω να μην υπάρχει όρεξη να επιτευχθεί συμφωνία. Αυτό που ήταν στο τραπέζι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Όλα εξαρτώνται από το ΔΝΤ αν θα είναι στο πρόγραμμα ή όχι. Θα έπρεπε να είχε αποφασίσει απο το Μάιο του 2016 τώρα έχουμε Μάιο 2017 σχεδόν Ιούνιο. Έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος. Δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν για αναβλητικότητα».

Κληθείς, δε, να απαντήσει στο ερώτημα αν θα ενταχθούμε στο Πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, είπε: «Αυτή είναι μια δύσκολη ερώτηση. Αυτό είναι θέμα της ΕΚΤ η οποία είναι ανεξάρτητη  και όπως και ο ¨Κυριος μας¨ λειτουργεί με μυστήριους τρόπους. Δεν είναι ξεκάθαρο τι θα κάνουν, αυτό που είναι απολύτως ξεκάθαρο είναι ότι η δική μας βούληση  είναι να βγούμε στις αγορές». Σημείωσε δε, ότι: «Αν είστε ένα κράτος που έχει δανείσει μια χώρα θέλετε αυτή η χώρα να μπορεί να έχει πρόσβαση στις αγορές, αλλιώς βάζεις και το δικό σου χρέος σε κίνδυνο.
Το πώς θα δουλέψει αυτό με την QE,  με το ΔΝT μέσα, το ΔΝΤ εξω ή με το ΔΝΤ μισό μέσα μισό έξω δεν ξέρω». «Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί πρέπει να έχουν τη δική τους στρατηγική και τη δική τους άποψη. Δεν είναι σωστό να κρύβονται πίσω από την άποψη και τις αναλύσεις άλλων θεσμών», τόνισε και ξεκαθάρισε ότι «χωρίς το QE δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν θα έχει πρόσβαση στις αγορές».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ