ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Λαγκαρντ: Η Αθηνα θα παραμεινει υπό επιτηρηση

Λαγκαρντ: Η Αθηνα θα παραμεινει υπό επιτηρηση
Σε συνέντευξη στη Süddeutsche Zeitung η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα παραμείνει υπό επιτήρηση ακόμη κι όταν βγει κατά πάσα πιθανότητα τον ερχόμενο Αύγουστο από τα μνημόνια. «Όλα είναι πιο δύσκολα στην Ελλάδα», σημειώνει, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.
«Υποθέτουμε ότι τον Αύγουστο το τρέχον πρόγραμμα θα τελειώσει. Μπορώ να αντιληφθώ το ότι η ελληνική κυβέρνηση θέλει τα το γιορτάσει ως χειραφέτηση, αλλά η χώρα θα παραμείνει υπό επιτήρηση, θα πρέπει να τηρηθούν οι συμφωνημένοι κανόνες. Οι Ευρωπαίοι επένδυσαν πολλά χρήματα στην Ελλάδα και γι’ αυτό έχουν δικαιολογημένο συμφέρον στο να συνεχίσει η Αθήνα τις μεταρρυθμίσεις και να υλοποιήσει όσα υποσχέθηκε» λέει η κ. Λαγκάρντ.

Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ: ΚΑΘΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΤΕΝΑΧΩΡΟΥΝ


Τα περιοριστικά μέτρα θα νομοθετηθούν τώρα, τις επόμενες εβδομάδες, και θα ισχύσουν έτσι κι αλλιώς, και τα θετικά μέτρα θα νομοθετηθούν επίσης τώρα και θα ισχύσουν αν είμαστε εντός των στόχων, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δηλώσεις του μετά την επίτευξη κατ' αρχήν συμφωνίας στο άτυπο Eurogroup της ΜάλταςΌπως είπε ο κ. Τσακαλώτος, είχαμε μια συμφωνία για τους βασικούς πυλώνες, ενώ σημείωσε πως όπου υπάρχουν συμβιβασμοί, υπάρχουν πράγματα που δεν θα μας ικανοποιούν και πράγματα που μας ικανοποιούν. Πρόσθεσε ότι είναι στη φύση κάθε συμφωνίας να έχει και συμβιβασμούς, να έχει και πράγματα που θα μας στεναχωρήσουν, όχι πρωτίστως τη διαπραγματευτική ομάδα, όσο τον ελληνικό λαό.

Ο υπουργός Οικονομικώς ανέφερε ότι η επί της αρχής συμφωνία αφορά θετικά μέτρα το 2019 ύψους 1% του ΑΕΠ και το 2020, ύψους 1% του ΑΕΠ και παράλληλα περιοριστικά μέτρα στις συντάξεις το 2019 ύψους 1% του ΑΕΠ και μέτρα σε φόρους το 2020, ύψους 1% του ΑΕΠ
Διευκρίνισε ότι το 2019 τα θετικά μετρά θα είναι κυρίως από τη μεριά των δαπανών, θα είναι ένα πακέτο που θα αντιμετωπίζει την παιδική φτώχεια, το πρόβλημα της στέγασης, τα προβλήματα της νέας γενιάς για την απασχόληση, θα αφορούν τη μείωσης της συμβολής των συνταξιούχων στα φάρμακα, καθώς και ένα επενδυτικό πακέτο. Το 2020 τα θετικά μέτρα θα είναι πιο πολύ από τη μεριά των φόρων με αλλαγές και στον ΕΝΦΙΑ και πρωτίστως στον φόρο εισοδήματος. Θεωρούμε ότι αυτά τα αντίμετρα κατά κάποιον τρόπο αντισταθμίζουν τα μέτρα, σημείωσε. Όσον αφορά τα εργασιακά, ξεκαθάρισε ότι «δεν θα υπάρξουν ομαδικές απολύσεις και δεν θα νομοθετηθεί το lock-out». Πρόσθεσε μάλιστα, ότι «οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, από το 2018, θα κινηθούν σε κάτι που προσεγγίζει την κανονικότητα». 

Πριν τη λήξη του προγράμματος, όπως εξήγησε παράλληλα, «θα αποφασιστεί η δημοσιονομική πορεία της χώρας για μετά το 2018 και στη βάση αυτή, θα αποφασιστεί αν θα εφαρμοστούν τα μέτρα, αν θα πηγαίνει καλά η οικονομία». Κατά τον ίδιο, το συνολικό πακέτο θα ισχύσει όταν «γνωρίζουμε και τι θα πάρουμε για το χρέος και ποια θα είναι η δημοσιονομική πορεία μετά το 2018». Τέλος, ξεκαθάρισε ότι «τα μέτρα θα εφαρμοστούν το 2019 και το 2020, μόνο αν υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις για το χρέος».
Συμφωνία για τις «μεγάλες μεταρρυθμίσεις» επιτεύχθηκε στο σημερινό Eurogroup, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ευρωομάδας, Γερούν Ντέισελμπλουμ. «Στη σημερινή συνάντηση πετύχαμε μεγάλη πρόοδο, όσον αφορά τη β’ αξιολόγηση» επεσήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «πλέον, οι συζητήσεις θα κινηθούν με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα». Όπως εξήγησε: «Καταφέραμε να επιτύχουμε συμφωνία για τις μεγάλες και σημαντικές μεταρρυθμίσεις» και πλέον, απομένουν να διευθετηθούν οι περαιτέρω λεπτομέρειες.

«Τα κλιμάκια των θεσμών θα επιστρέψουν στην Αθήνα το ταχύτερο δυνατό» έσπευσε να προσθέσει, δίχως να δώσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία, καθώς «ποτέ δεν το κάνει αυτό, αφού είναι πρακτικό το ζήτημα». Όπως διευκρίνισε άλλωστε: «Οι θεσμοί είναι αυτοί που θα επιλέξουν την κατάλληλη στιγμή, ώστε να επιστρέψουν στην ελληνική πρωτεύουσα». Σημείωσε μάλιστα, ότι «δεν υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος γιατί να μην επιστρέψουν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα». Σκιαγραφώντας το πλαίσιο της συμφωνίας, επανέλαβε ότι θα υπάρξει ένα πακέτο μέτρων, ύψους 2% του ΑΕΠ, το οποίο θα υλοποιηθεί ως εξής:
*1% του ΑΕΠ το 2019, το οποίο θα αφορά τις συντάξεις
*1% του ΑΕΠ το 2020, το οποίο θα αφορά το αφορολόγητο όριο

Ο Ντέισελμπλουμ αναφέρθηκε και στα αντίμετρα, τα οποία θα εφαρμοστούν, όπως υποστήριξε, «υπό την προϋπόθεση να υπάρξει θετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα». Μάλιστα, επεσήμανε ότι «μπορούν να νομοθετηθούν εκ των προτέρων» επαναλαμβάνοντας βέβαια, ότι «η υλοποίηση τους θα είναι σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα μέτρα».

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ