ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Συνταξεις και «κοκκινα» δανεια κρατουν σε... αναμονη τη συμφωνια

Συνταξεις και «κοκκινα» δανεια κρατουν σε... αναμονη τη συμφωνια
Με συμφωνία στο πακέτο των μέτρων - αντίμετρων σε όλα τα θέματα, εκτός από το πακέτο των συντάξεων, το οποίο σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα δεν είναι τεχνικό αλλά έχει και πολιτικές πτυχές, ολοκληρώθηκε χθες η συνάντηση των υπουργών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Αντίθετα υπήρξε συμφωνία στο φορολογικό πακέτο με τη μείωση του αφορολόγητου.
Ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι πολιτικό ζήτημα υπάρχει και στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, χωρίς όμως να το προσδιορίσει. Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα δεν έγινε τελικά συζήτηση για τα εργασιακά, καθώς και για το ποιο μερίδιο του πρωτογενούς πλεονάσματος 4,2% του ΑΕΠ είναι μόνιμου και ποιο προσωρινού χαρακτήρα. Συζήτηση, πάντως, που θα πραγματοποιηθεί σε επόμενες συναντήσεις με τους επικεφαλής των κλιμακίων.
Ο κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε επίσης ότι έχει υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς για τα θέματα της ενέργειας, της παιδείας και της υγείας.

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΑΛ.ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει σήμερα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ, από τις 10:00 το πρωί στα γραφεία του κόμματος, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, την ώρα που η διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης έχει «παγώσει» και η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται εν μέσω συζητήσεων για το Κυπριακό. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να ενημερώσει για όλες τις εξελίξεις στα «καυτά» θέματα που βρίσκονται στο προσκήνιο τις τελευταίες ημέρες.
Βασικό θέμα είναι οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της διαπραγμάτευσης, καθώς άγνωστο παραμένει πότε θα επιστρέψουν οι δανειστές στην Αθήνα, μετά και το χθεσινό EuroWorking Group, όπου οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν ότι για να επιστρέψει στην Αθήνα η τρόικα πρέπει να υπάρξει πρόοδος στα επίμαχα ανοικτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης.
Και την ίδια ώρα, πονοκέφαλο προκαλούν στην κυβέρνηση τόσο η νέα προειδοποίηση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όσο και η επιμονή του ΔΝΤ  στην λήψη επιπρόσθετων μέτρων, εάν δεν μειωθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 1,5% του ΑΕΠ, από 3,5% του ΑΕΠ που είναι σήμερα, για το 2018. 
Θέμα συζήτησης αναμένεται να είναι και η συνεχιζόμενη προκλητικότητα από την Τουρκία, καθώς όπως ανέφερε χθες ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Νεκτάριος Σαντορινιός, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών έστειλε προκλητικό μήνυμα στην Ελλάδα να μην προχωρήσει στην κατασκευή έργων για την κατοίκηση 28 μικρών νησιών.
Η Άγκυρα επικαλούμενη πως δεν κατονομάστηκαν τα νησιά,  επαναφέρει ανοιχτά τη στρατηγική των ''γκρίζων ζωνών''. Διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί τυχόν συνθήκες που θα προκληθούν από την ελληνική πολιτική σε «διαφιλονικούμενους γεωγραφικούς σχηματισμούς».
Πάντως, ο Αλέξης Τσίπρας θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα ενημερώσει το Πολιτικό Συμβούλιο και για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, μετά το τέλος της Διάσκεψης στην Γενεύη, όπου αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι συζητήσεις στις 18 Ιανουαρίου, σε επίπεδο τεχνοκρατών.
ΑΜΠΕ
''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

WOMENS...

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

LIFE

ΜΑΜΑ 365