ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Στη ΓΑΔΑ παραμένει ο Φλώρος μέχρι την απολογία του, μετά από το ξύλο στη Βουλή. ***** Στ. Κασσελάκης: Στις Ευρωεκλογές διεκδικούμε την πρωτιά. ***** Αλ. Χαρίτσης: Σήμερα απαντάμε στην απαξίωση και τον ευτελισμό της πολιτικής - 42 οι υποψήφιοι της Νέας Αριστεράς. ***** Γ. Καλλιάνος: Ευθύνες στους γιατρούς του «Αττικόν» για τον πατέρα του - «Αγαπητέ φίλε μου Άδωνι, δεν τα βάζω μαζί σου». ***** Λευκός Οίκος: Ζητά απαντήσεις από το Ισραήλ για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα. ***** ΗΠΑ: Έστειλαν πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Την ώρα που οι διεθνείς διαβουλεύσεις για το Κυπριακό βρίσκονται σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις τους, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το ζήτημα, σε διαδοχικές συναντήσεις από τις 10:00 το πρωί μέχρι και το απόγευμα. Οι επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σε πολύ πιο χαμηλούς τόνους απ’ ό,τι στα υπόλοιπα ζητήματα, εμφανίζουν συναινετικές τάσεις, αναγνωρίζοντας και οι ίδιοι ότι τέτοια μείζονα εθνικά θέματα χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και δεν προσφέρονται για ανταλλαγή πυρών άνευ νοήματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσέλθει στο τετ α τετ με τον πρωθυπουργό, όπως λένε συνεργάτες του, κυρίως για να ακούσει, θεωρεί «έστω και με τέτοια καθυστέρηση» θετική τη συνάντηση ωστόσο, όπως λέει, αυτή δεν υποκαθιστά την ευθύνη για τη διαπραγμάτευση και τη συνολική στάση που θα έχει η Ελλάδα, αφού τον τελευταίο λόγο τον έχει η ελληνική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δηλώνει «συγκρατημένα αισιόδοξος» και συνδέει το Κυπριακό με τη συνολική στάση της Τουρκίας. «Δεν υπάρχει απόκλιση σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος και απόψεων των κομμάτων», εκτιμά, υπογραμμίζοντας ότι η Κύπρος διαπραγματεύεται και η Ελλάδα στηρίζει, αρχή που έχει καθοριστεί από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Σε κάθε ευκαιρία, μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει την στήριξή του στις προσπάθειες του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη «για την επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης, αλλά και λειτουργικής λύσης».

Με αυτόν τον τρόπο, σημειώνουν κομματικές πηγές: «42 χρόνια μετά την παράνομη κατάληψη και κατοχή εδάφους ανεξάρτητης χώρας από τουρκικά στρατεύματα, επιτέλους Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα ζήσουν σε μια επανενωμένη Κύπρο μέλος της Ε.Ε. και θα απολαμβάνουν τα δικαιώματα και τα ευεργετήματα αυτής της συμμετοχής σε κατάσταση σταθερότητας, δημοκρατίας και σιγουριάς. Και αυτό χωρίς την παρωχημένη λογική εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων». Τη δική της μεγάλη βαρύτητα, υπογραμμίζουν στην οδό Πειραιώς, έχει και η διασφάλιση της εθνικής ομοψυχίας Αθηνών-Λευκωσίας. «Είναι διαρκής στρατηγική επιταγή, επιβεβλημένη από τα συμφέροντα του ελληνισμού», λένε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά εκφράζει επίσης την αμέριστη στήριξή της «στην προσπάθεια του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για την εξεύρεσης μιας δίκαιης λύσης για το Κυπριακό στη βάση των αρχών του ΟΗΕ και του κεκτημένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Όπως τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη: «Στηρίζουμε τη σταθερή ελληνική εξωτερική πολιτική, ''η Κύπρος αποφασίζει η Ελλάδα συμπαρίσταται''».

Αλλά και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, υπογραμμίζει ότι «χωρίς αστερίσκους το ''Ποτάμι'' στηρίζει τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Πρόεδρος και οι ηγέτες της Κύπρου για να βρεθεί μια λύση σε ένα πρόβλημα που η διαιώνισή του δεν είναι υπέρ, ούτε των πολιτών της Κύπρου, ούτε της ηρεμίας και της ειρήνης στην περιοχή». Αναγκαίο είναι -θεωρεί ο ίδιος- να δοθούν οι εγγυήσεις ασφάλειας για τις δύο κοινότητες και ιδιαίτερα για τους Ελληνοκύπριους «που έχουν ζήσει τόσα χρόνια κατοχή».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, επισημαίνει την αναγκαιότητα ύπαρξης εναλλακτικού σχεδίου για το Κυπριακό στην περίπτωση που ναυαγήσει η πολυμερής διάσκεψη. Καλεί δε τον Νίκο Αναστασιάδη να μην υπογράψει τίποτα προτού αποχωρήσουν από τη Μεγαλόνησο τα τουρκικά στρατεύματα και οι έποικοι. Όπως λέει, υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στην άλλη πλευρά.

Τέλος, τη διαφωνία του «σε μία διχοτομική, συνομοσπονδιακή λύση στο κυπριακό ζήτημα, που δεν θα ενώνει, αλλά αντίθετα θα χωρίζει τον κυπριακό λαό», εκφράζει ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Αυτό στο οποίο επιμένει είναι η ανάγκη για δίκαιη και βιώσιμη λύση για ένα ενιαίο κράτος, χωρίς ξένες στρατιωτικές βάσεις, εγγυητές και προστάτες.

Το πρόγραμμα
Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς έχουν προγραμματιστεί ως εξής: 
  • Στις 10:00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη
  • Στις 12:00 με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά
  • Στις 14:00 με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα
Τρεις ώρες αργότερα, στις 17:00 θα υπάρξει το τετ α τετ με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, στις 19:30 με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη και στις 20:30 με τον κυβερνητικό του εταίρο και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο ΚαμμένοΟ γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος δεν προσκλήθηκε.





''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ