ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Συνταξεις και «κοκκινα» δανεια κρατουν σε... αναμονη τη συμφωνια

Συνταξεις και «κοκκινα» δανεια κρατουν σε... αναμονη τη συμφωνια
Με συμφωνία στο πακέτο των μέτρων - αντίμετρων σε όλα τα θέματα, εκτός από το πακέτο των συντάξεων, το οποίο σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα δεν είναι τεχνικό αλλά έχει και πολιτικές πτυχές, ολοκληρώθηκε χθες η συνάντηση των υπουργών με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών. Αντίθετα υπήρξε συμφωνία στο φορολογικό πακέτο με τη μείωση του αφορολόγητου.
Ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι πολιτικό ζήτημα υπάρχει και στο θέμα των «κόκκινων» δανείων, χωρίς όμως να το προσδιορίσει. Σύμφωνα με τον ίδιο παράγοντα δεν έγινε τελικά συζήτηση για τα εργασιακά, καθώς και για το ποιο μερίδιο του πρωτογενούς πλεονάσματος 4,2% του ΑΕΠ είναι μόνιμου και ποιο προσωρινού χαρακτήρα. Συζήτηση, πάντως, που θα πραγματοποιηθεί σε επόμενες συναντήσεις με τους επικεφαλής των κλιμακίων.
Ο κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε επίσης ότι έχει υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς για τα θέματα της ενέργειας, της παιδείας και της υγείας.

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Την ώρα που οι διεθνείς διαβουλεύσεις για το Κυπριακό βρίσκονται σε μια από τις πιο κρίσιμες φάσεις τους, στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για το ζήτημα, σε διαδοχικές συναντήσεις από τις 10:00 το πρωί μέχρι και το απόγευμα. Οι επικεφαλής των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σε πολύ πιο χαμηλούς τόνους απ’ ό,τι στα υπόλοιπα ζητήματα, εμφανίζουν συναινετικές τάσεις, αναγνωρίζοντας και οι ίδιοι ότι τέτοια μείζονα εθνικά θέματα χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και δεν προσφέρονται για ανταλλαγή πυρών άνευ νοήματος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσέλθει στο τετ α τετ με τον πρωθυπουργό, όπως λένε συνεργάτες του, κυρίως για να ακούσει, θεωρεί «έστω και με τέτοια καθυστέρηση» θετική τη συνάντηση ωστόσο, όπως λέει, αυτή δεν υποκαθιστά την ευθύνη για τη διαπραγμάτευση και τη συνολική στάση που θα έχει η Ελλάδα, αφού τον τελευταίο λόγο τον έχει η ελληνική κυβέρνηση.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δηλώνει «συγκρατημένα αισιόδοξος» και συνδέει το Κυπριακό με τη συνολική στάση της Τουρκίας. «Δεν υπάρχει απόκλιση σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδος και απόψεων των κομμάτων», εκτιμά, υπογραμμίζοντας ότι η Κύπρος διαπραγματεύεται και η Ελλάδα στηρίζει, αρχή που έχει καθοριστεί από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Σε κάθε ευκαιρία, μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης δηλώνει την στήριξή του στις προσπάθειες του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη «για την επίτευξη μιας δίκαιης, βιώσιμης, αλλά και λειτουργικής λύσης».

Με αυτόν τον τρόπο, σημειώνουν κομματικές πηγές: «42 χρόνια μετά την παράνομη κατάληψη και κατοχή εδάφους ανεξάρτητης χώρας από τουρκικά στρατεύματα, επιτέλους Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι θα ζήσουν σε μια επανενωμένη Κύπρο μέλος της Ε.Ε. και θα απολαμβάνουν τα δικαιώματα και τα ευεργετήματα αυτής της συμμετοχής σε κατάσταση σταθερότητας, δημοκρατίας και σιγουριάς. Και αυτό χωρίς την παρωχημένη λογική εγγυήσεων και επεμβατικών δικαιωμάτων». Τη δική της μεγάλη βαρύτητα, υπογραμμίζουν στην οδό Πειραιώς, έχει και η διασφάλιση της εθνικής ομοψυχίας Αθηνών-Λευκωσίας. «Είναι διαρκής στρατηγική επιταγή, επιβεβλημένη από τα συμφέροντα του ελληνισμού», λένε.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά εκφράζει επίσης την αμέριστη στήριξή της «στην προσπάθεια του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη για την εξεύρεσης μιας δίκαιης λύσης για το Κυπριακό στη βάση των αρχών του ΟΗΕ και του κεκτημένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης». Όπως τονίζει η Χαριλάου Τρικούπη: «Στηρίζουμε τη σταθερή ελληνική εξωτερική πολιτική, ''η Κύπρος αποφασίζει η Ελλάδα συμπαρίσταται''».

Αλλά και ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, υπογραμμίζει ότι «χωρίς αστερίσκους το ''Ποτάμι'' στηρίζει τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Πρόεδρος και οι ηγέτες της Κύπρου για να βρεθεί μια λύση σε ένα πρόβλημα που η διαιώνισή του δεν είναι υπέρ, ούτε των πολιτών της Κύπρου, ούτε της ηρεμίας και της ειρήνης στην περιοχή». Αναγκαίο είναι -θεωρεί ο ίδιος- να δοθούν οι εγγυήσεις ασφάλειας για τις δύο κοινότητες και ιδιαίτερα για τους Ελληνοκύπριους «που έχουν ζήσει τόσα χρόνια κατοχή».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, επισημαίνει την αναγκαιότητα ύπαρξης εναλλακτικού σχεδίου για το Κυπριακό στην περίπτωση που ναυαγήσει η πολυμερής διάσκεψη. Καλεί δε τον Νίκο Αναστασιάδη να μην υπογράψει τίποτα προτού αποχωρήσουν από τη Μεγαλόνησο τα τουρκικά στρατεύματα και οι έποικοι. Όπως λέει, υπάρχει έλλειψη εμπιστοσύνης απέναντι στην άλλη πλευρά.

Τέλος, τη διαφωνία του «σε μία διχοτομική, συνομοσπονδιακή λύση στο κυπριακό ζήτημα, που δεν θα ενώνει, αλλά αντίθετα θα χωρίζει τον κυπριακό λαό», εκφράζει ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. Αυτό στο οποίο επιμένει είναι η ανάγκη για δίκαιη και βιώσιμη λύση για ένα ενιαίο κράτος, χωρίς ξένες στρατιωτικές βάσεις, εγγυητές και προστάτες.

Το πρόγραμμα
Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς έχουν προγραμματιστεί ως εξής: 
  • Στις 10:00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ν.Δ., Κυριάκο Μητσοτάκη
  • Στις 12:00 με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά
  • Στις 14:00 με τον γενικό γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα
Τρεις ώρες αργότερα, στις 17:00 θα υπάρξει το τετ α τετ με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, στις 19:30 με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη και στις 20:30 με τον κυβερνητικό του εταίρο και πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο ΚαμμένοΟ γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος δεν προσκλήθηκε.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

WOMENS...

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

LIFE

ΜΑΜΑ 365