ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Στις καλπες οι Γαλλοι για τον α' γυρο των προεδρικων εκλογων

Στις καλπες οι Γαλλοι για τον α' γυρο των προεδρικων εκλογων
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Κυριακή περίπου 47 εκατομμύρια ψηφοφόροι για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία. Οι κάλπες ανοίγουν στις 08:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας). Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας εκλέγεται με καθολική και άμεση ψηφοφορία, με πλειοψηφικό σύστημα δύο γύρων για πενταετή θητεία που μπορεί να ανανεωθεί άπαξ και πρέπει να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία ανεξάρτητα από το ποσοστό συμμετοχής.
Η λευκή ψήφος που επιτρέπει την έκφραση άρνησης επιλογής δεν αναγνωρίζεται στην Γαλλία. Βάσει του νόμου του 2014, τα λευκά ψηφοδέλτια καταμετρώνται χωριστά από τα άκυρα και καταγράφονται στα πρακτικά κάθε εκλογικού τμήματος, αλλά δεν λαμβάνονται υπ΄όψιν στον υπολογισμό των εκφρασμένων ψήφων. Ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 7 Μαΐου.


Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΡΑΜΠ: «ΟΧΙ» ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΠΟΥΤΙΝ

Επιστολή με την οποία ζητούν από τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ να μην προχωρήσει σε μια πολιτική συμμαχία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν απέστειλαν 17 πολιτικά πρόσωπα από χώρες, που ανήκουν κυρίως στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με την Washington Post«Ο Πούτιν δεν επιζητά το μεγαλείο των ΗΠΑ. Ως σύμμαχοί σας, εμείς το επιθυμούμε», σημειώνουν στην επιστολή τους οι Ευρωπαίοι πολιτικοί. «Ως σύμμαχοί σας, που δεσμευόμαστε από τις συνθήκες, καλούμε τους Αμερικανούς της νέας κυβέρνησης και του Κογκρέσου, να σταθούν σθεναρά υπέρ των κοινών μας στόχων και συμφερόντων: την ειρήνη, την ατλαντική ισχύ και την ελευθερία», προσθέτουν.

«Θα ήταν μεγάλο λάθος να μπει τέλος στις ισχύουσες κυρώσεις κατά της Ρωσίας ή να γίνει αποδεκτή η διάσπαση και υποδούλωση της Ουκρανίας. Αυτό θα έπληττε το ηθικό εκείνων που αποζητούν έναν Ευρω - ατλαντικό προσανατολισμό για τη χώρα. Θα αποσταθεροποιούσε, επίσης την ανατολική μας γειτονιά οικονομικά και θα έδινε ζωή στα εξτρεμιστικά, ολιγαρχικά και αντιευρωπαϊκά στοιχεία, που υπάρχουν εκεί», υπογραμμίζουν.

Οι υπογράφοντες χαιρετίζουν την εκλογή του Τραμπ στην ηγεσία των ΗΠΑ και εύχονται αυτή να δώσει νέα ώθηση στην Ευρωατλαντική συμμαχία. Εάν ωστόσο ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ κινηθεί σε κατεύθυνση συμμαχίας με τον Βλάντιμιρ Πούτιν, προειδοποιούν, οι συνέπειες θα είναι ιδιαίτερα αρνητικές, τόσο για την Ευρώπη όσο και για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Συμφωνία με τον Βλάντιμιρ Πούτιν η οποία θα θυσιάζει την Ουκρανία, σημειώνουν οι Ευρωπαίοι πολιτικοί, θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στην εικόνα και στη δύναμη των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Το κείμενο υπογράφεται από τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, τον πρώην πρόεδρο της Ρουμανίας, Τράιαν Μπασέσκου, τον τέως πρόεδρο της Εσθονίας, Τόομας Χέντρικ Ίλβες, την πρώην πρόεδρο της Λετονίας, Βάιρα Βίκε - Φρεϊμπέργκα, καθώς και τον πρώην πρωθυπουργό και τέως υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, Καρλ Μπιλντ.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΠΡΩΪΝΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ

ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ

WOMENS...

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

LIFE

ΜΑΜΑ 365