ΣΤΟΝ ΠΑΛΜΟ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ο Σεπτεμβρης κρινει εσοδα και νεα μετρα

Ο Σεπτεμβρης κρινει εσοδα και νεα μετρα
Η εισπραξιμότητα του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος θα κρίνουν φέτος πολλά περισσότερα από την ομαλή εκτέλεση του προϋπολογισμού. Θα βαρύνουν καθοριστικά στην πιθανότητα απαίτησης πρόσθετων μέτρων για το 2018 ήδη από τον ερχόμενο Οκτώβριο.
Τα πρώτα ανησυχητικά σημάδια στα δημόσια έσοδα εμφανίστηκαν τον Ιούλιο, όταν η υστέρηση στις εισπράξεις από φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων σε συνδυασμό με τις αυξημένες επιστροφές φόρων στάθηκαν ικανές να μειώσουν αισθητά τα περιθώρια ασφαλείας τα οποία είχαν διαμορφωθεί τους προηγούμενους μήνες.
Με τη φοροδοτική ικανότητα των πολιτών όμως στα τάρταρα, μετά και από ένα εκτεταμένο κύμα κατασχέσεων, οι εισπράξεις των επομένων μηνών μοιάζουν μετέωρες. Ο πλέον κρίσιμος μήνας είναι ο Σεπτέμβριος όπου μόνο για τη δεύτερη δόση φορολογίας εισοδήματος και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν κάτι λιγότερο από 2 δισ. ευρώ.
Οι πληρωμές της πρώτης δόσης φόρου εισοδήματος δεν ήταν ικανοποιητικές. Σε σύνολο 2.431.000 φορολογουμένων με χρεωστικό ραβασάκι, το χέρι στην τσέπη έβαλαν 1.760.000. Ένα ποσοστό της τάξεως του 28%, δεν πλήρωσε τη δόση έως τις 31 Ιουλίου και σε σύνολο βεβαιωμένων και απαιτητών φόρων 1.114.509 .000 ευρώ, στο ταμείο μπήκαν μόλις 775,031 εκατομμύρια ευρώ με την εισπραξιμότητα της πρώτης δόσης φόρου εισοδήματος στο 69,5%.

Σάββατο, 7 Ιανουαρίου 2017

Μ. ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: «Ο ΚΥΡΙΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ Ν' ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ»

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη της διακυβέρνησης τις χώρας από αύριο το πρωί» δηλώνει σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» ο Μακάριος Λαζαρίδης, τονίζοντας πως η Ν.Δ. έχει προτείνει στην κοινωνία μια συμφωνία αλήθειας και έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη για την έξοδο από την κρίση. Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας δηλώνει πως η Ν.Δ. έχει συγκροτημένο σχέδιο για κάθε τομέα πολιτικής, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση.

Με αφορμή την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Ν.Δ. πριν από ένα χρόνο, ο κ. Λαζαρίδης τονίζει πως σε αυτές τις 365 ημέρες το κόμμα έκανε πολλά βήματα μπροστά, διασφαλίστηκε η ενότητα και η ομοψυχία της παράταξης, γεγονός που, όπως λέει, πιστώνεται σε όλα τα στελέχη της και πρωτίστως στην ηγεσία της. «Η Νέα Δημοκρατία έχει παγιώσει πολύ ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Υπερέχει συντριπτικά στην πρόθεση ψήφου και στην παράσταση νίκης με διαφορές που δεν έχουν καταγραφεί ποτέ ξανά στις ελληνικές δημοσκοπήσεις σε τόσο λίγο διάστημα μετά τις τελευταίες εκλογές. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερέχει του Αλέξη Τσίπρα σε καταλληλότητα για πρωθυπουργός, δημοτικότητα και ικανότητα χειρισμού πολλών κρίσιμων θεμάτων με βασικότερα την οικονομία. Προχωρά η ανανέωση του κόμματος. Ασκεί αποτελεσματική αντιπολίτευση και καταθέτει προτάσεις. Η στρατηγική αυτή επιβεβαιώνεται από την κοινωνία. Η Νέα Δημοκρατία από εκεί που πολλοί τη θεωρούσαν πολιτικά "ξεγραμμένη", σήμερα αποτελεί τον βασικό πυλώνα εναλλακτικής πολιτικής και ελπίδας για πολιτική αλλαγή στη χώρα. Αυτά δεν μας εφησυχάζουν, αλλά μεγαλώνουν το αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία» τονίζει ο κ. Λαζαρίδης.

Ο κ. Λαζαρίδης αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και την αδυναμία, όπως χαρακτηριστικά λέει, ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, σημειώνει πως εννέα στους δέκα Έλληνες, όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις, πιστεύουν ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση. «Δηλώνουν απογοήτευση, οργή και αγανάκτηση για τις πολιτικές της κυβέρνησης, για τον εμπαιγμό και την εξαπάτησή τους από τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ... Η δεύτερη αξιολόγηση είναι ανάγκη να κλείσει το ταχύτερο δυνατό και με το καλύτερο αποτέλεσμα για τους πολίτες, ώστε να μπει η χώρα στην ποσοτική χαλάρωση και βέβαια να αποφύγει ανώμαλες εξελίξεις. Θυμίζω εδώ, ότι η πρώτη αξιολόγηση που έκλεισε με 14 μήνες καθυστέρηση, κόστισε στον ελληνικό λαό, 9 δισ. ευρώ φόρους, ένα αιώνιο υπερταμείο και ένα "κόφτη" μισθών και συντάξεων. Με τη δυστοκία που επιδεικνύει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τις μεταρρυθμίσεις και τις αποκρατικοποιήσεις, με την αναξιοπιστία και την αφερεγγυότητά της, με την αλλεργία που δείχνει απέναντι στις ιδιωτικές επενδύσεις, είναι αδύνατο να πετύχει τους στόχους που υπόσχεται» τονίζει ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό και τη συνάντηση που θα έχει τη Δευτέρα ο κ. Μητσοτάκης με τον πρωθυπουργό, ο κ. Λαζαρίδης τονίζει πως το Κυπριακό είναι το μείζον εθνικό μας θέμα και για αυτό απαιτεί ύψιστο βαθμό σοβαρότητας και υπευθυνότητας από όλους. «Η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων, δεν συνιστά συνδιαμόρφωση θέσεων, ούτε και υποκατάσταση της ευθύνης την οποία έχει η κυβέρνηση. Δεν είναι η ώρα να γίνει κριτική για την πορεία και τους μέχρι σήμερα χειρισμούς της κυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία παραμένει προσηλωμένη στη διαχρονική της θέση ότι το σημερινό καθεστώς στην Κύπρο δεν είναι ανεκτό και πρέπει να αλλάξει. Σκοπός είναι η επανένωση του νησιού και η επίτευξη μιας λύσης βιώσιμης, δίκαιης και λειτουργικής στο πλαίσιο διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας» δηλώνει ο κ. Λαζαρίδης.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ/WEB TV

ΒΟΥΛΗ: ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν ειδήσεις από το κανάλι της Βουλής

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Δεν υπάρχουν συνεντεύξεις.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η σελίδα του Σάββα Ρομπόλη

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ