ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Φαραντούρης: Δεν καταλαβαίνω πώς η επενδυτική βαθμίδα επηρεάζει την τσέπη των πολιτών - Νίκος Ρωμανός (Ν.Δ.): Πρώτο βραβείο λαϊκισμού για τον Ν. Φαραντούρη. ***** Χαϊδεύουν ακροδεξιά αυτιά στη Ν.Δ., λέει η Θρασκιά - Αποδοκίμασε Κυριαζίδη ο Μαρκόπουλος. ***** Θεσσαλία: Έβρεξε σε λίγες ώρες όσο νερό πέφτει σε 3,5 μήνες - «Η προσπάθεια έως τώρα απέδωσε», λέει ο Κικίλιας. ***** Ρέθυμνο: Άνδρας έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού του και σκοτώθηκε.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΔΗΜ. ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΣΤΗ ΓΕΝΕΥΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΜΟΝΟ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΛΥΣΗ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ


«Ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Γενεύη αν υπάρξει διάθεση και αποφασιστικότητα για λύση τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, εν όψει της πολυμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό στην ελβετική πόλη. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι: «Οι αντικειμενικές προϋποθέσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή» για θετική κατάληξη «δεν είναι οι καλύτερες δυνατές».

Παρόλα αυτά διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση κάνει ότι περνά από το χέρι της για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις και να έχουμε καλό κλίμα στις συζητήσεις στη Γενεύη» και πως υπάρχει σταθερός συντονισμός με την Κυπριακή Δημοκρατία και τον πρόεδρός της Νίκο Αναστασιάδη.
Αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσει η Ελλάδα στη διάρκεια των συνομιλιών, τόνισε: «Προσερχόμαστε με μεγάλη αποφασιστικότητα και με την πεποίθηση ότι υπάρχουν δυνατότητες να υπάρξει μια συμφωνία». «Αν και η Τουρκία ακολουθήσει μια εποικοδομητική στάση, νομίζω θα μπορούσαμε να περιμένουμε μια θετική εξέλιξη ωστόσο όλα αυτά παραμένουν ένα ερωτηματικό», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς αν τελικά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το παρών στην πολυμερή διάσκεψη, απάντησε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από το αν «θα υπάρχει διάθεση για συζήτηση και συνεννόηση και διάθεση και αποφασιστικότητα για λύση μέσα στις επόμενες μέρες». Τότε, πρόσθεσε, θα μεταβεί στη Γενεύη. Εξήγησε ωστόσο πως «το τι σημαίνει διάθεση για εξεύρεση λύσης προφανώς έχει να κάνει και με τη στάση του Ταγίπ Ερντογάν και με τη στάση που θα έχουν οι τουρκικές αρχές στις συνομιλίες». Εξάλλου, ο κ. Τζανακόπουλος επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα προσέλθει στις διαπραγματεύσεις, όσον αφορά την ασφάλεια, με την πάγια θέση ότι χρειάζεται κατάργηση των εγγυήσεων, καθώς και αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής.

Επίσης, απέρριψε τη θέση ότι η κυβέρνηση «έχει πάρει πολύ πάνω της» τις συνομιλίες, αναφέροντας, σχετικά με την ασφάλεια, ότι η Ελλάδα εμπλέκεται από τότε που το Κυπριακό ξεκίνησε να αποτελεί διεθνές πρόβλημα και πως η στάση της είναι πάγια στάση την οποία ακολούθησαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις. «Συμμετέχουμε στις διαπραγματεύσεις εκεί που θεωρούμε απαραίτητο να συμμετέχουμε (ασφάλεια), σε όλα τα υπόλοιπα θέματα, περιουσιακό, εδαφικό και θέματα εσωτερικής διευθέτησης, η ελληνική πλευρά συμπαρίσταται στην Κυπριακή Δημοκρατία», συνέχισε.



Δήλωση Κυρ. Μητσοτάκη μετά την συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό 



Τελευταίες εξελίξεις από την Γενεύη




''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ