ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ


Συνδικάτα και Σωματεία εργαζομένων σε όλη τη χώρα τίμησαν την Εργατική Πρωτομαγιά. ***** Στ. Κασσελάκης: Κατέθεσε στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής. ***** Ν. Ανδρουλάκης: Χρέος μας να αγωνιστούμε για τα εργασιακά δικαιώματα. ***** Δ. Κουτσούμπας για Εργατική Πρωτομαγιά: Η παγκόσμια εργατική τάξη παλεύει για σύγχρονα κοινωνικά δικαιώματα. ***** Κ. Χατζηδάκης για διασύνδεση POS-ταμειακών: Κάποιοι που βολεύονται με τη φοροδιαφυγή θα συμμορφωθούν. ***** ΚΥΣΕΑ: Μέση Ανατολή, μεταναστευτικό και αντιπυρική προστασία στο επίκεντρο. ***** Δημοσκόπηση: Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ - Οριακό προβάδισμα του Δημοκρατικού Προέδρου.

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΟΡΙΣΕ ΜΟΝΙΜΟ ΙΜΑΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

Χωρίς σταματημό οι προκλήσεις της τουρκικής πλευράς, αφού, όπως αναφέρει το πρακτορείο Ανατολή, αποφασίστηκε ο διορισμός μόνιμου ιμάμη στην Αγιά Σοφιά. Αν και υπήρχε θέση ιμάμη στο οργανόγραμμα στην Αγιά Σοφιά από το 1935, οπότε και έγινε μουσείο με απόφαση του Κεμάλ Ατατούρκ, επίσημα αυτή η θέση παρέμενε κενή. Σύμφωνα με την απόφαση της μουφτείας της περιοχής Φατίχ, που φέρνει στη δημοσιότητα ο «Ελεύθερος Τύπος», και της υπηρεσίας Θρησκευτικών Υποθέσεων όπου εντάσσεται η Αγιά Σοφιά, ο νέος μόνιμος ιμάμης θα είναι υπεύθυνος για όλες τις προσευχές της ημέρας.

Όπως επισημαίνουν τουρκικά ΜΜΕ, «Τώρα από τους τέσσερις μιναρέδες της Αγίας Σοφίας θα ακούγεται η φωνή του ιμάμη πέντε φορές την ημέρα, ενώ μέχρι τώρα αυτό γινόταν δύο φορές την ημέρα». Οι μουσουλμάνοι μέχρι τώρα προσεύχονταν και θα προσεύχονται στον χώρο που βρίσκεται έξω από τον ναό, σε κτίριο που έχει χτίσει ο Μουράτ ο Α’Μέσα στον χώρο του μουσείου δεν επιτρέπεται καμία προσευχή. Σημειώνεται ότι τον περασμένο Ιούλιο είχε απαγγελθεί το Κοράνι για πρώτη φορά μέσα από την Αγιά Σοφιά και είχε προβληθεί μάλιστα και από την τουρκική τηλεόραση. 

Ερντογάν: Δεχθήκαμε από ανάγκη τη Λωζάννη, την αρνούμαστε

Εν τω μεταξύ, ο Τούρκος πρόεδρος αμφισβήτησε για μια ακόμη φορά την συνθήκη της Λωζάννης επαναφέροντας θέματα εδαφικής κυριαρχίας και αλλαγής συνόρων. Ο Τούρκος πρόεδρος μίλησε με κομπασμό για την πρόσφατη δήλωσή του να ανοίξει και πάλι θέμα συνθήκης Λωζάννης και Εθνικού Συμβολαίου και πρόσθεσε ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία έχασε εδάφη: «Από το 1914, που φτάσαμε από τα 2.000.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μέσα σε εννέα χρόνια στη Λωζάννη, μαζί και με το Χατάι, πέσαμε στα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σε μικρό χρονικό διάστημα. Στόχος μας στον απελευθερωτικό αγώνα ήταν το Εθνικό Συμβόλαιο. Δυστυχώς, και στα δυτικά και στα ανατολικά σύνορά μας δεν προστατεύσαμε τα εδάφη μας» είπε μιλώντας σε κοινοτάρχες στην Άγκυρα.

«Δεν μπορούμε το 2016 να κινούμαστε με τη λογική του 1923. Αυτό είναι άδικο, δεν μπορούμε να το δεχθούμε. Όταν αλλάζουν τα πάντα στον κόσμο, δεν μπορούμε να βρισκόμαστε στο σημείο που βρεθήκαμε τότε» και διευκρίνισε: «Μια κατάσταση που προέκυψε από ανάγκη την αποδεχθήκαμε και εγκλωβιστήκαμε. Αυτό εμείς το αρνούμαστε. Η Τουρκία ήταν του 1923 και όσοι την εγκλώβισαν είχαν ως στόχο να ξεχαστεί το παρελθόν της, που είναι 1.000 ετών με Οθωμανική Αυτοκρατορία και με τους Σελτζούκους».

Τόνισε τέλος πως «φέραμε στην επικαιρότητα τη Λωζάννη και το Εθνικό Συμβόλαιο. Φαίνεται πως κάποιες αλήθειες μας τις έμαθαν λάθος» και πρόσθεσε: «Θέλω από τη νεολαία μας να εξετάσει τη Λωζάννη και ας ενοχληθούν κάποιοι. Τα λάθη αυτά πρέπει να τα ξέρουμε».

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ