ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Αργοσαρωνικός: Προβλήματα σε δρομολόγια ταχυπλόων λόγω ανέμων. ***** Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο Κασσελάκης - «Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει όλη την Κεντροαριστερά». ***** Στην Κρήτη το πυρηνοκίνητο γαλλικό Αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ». ***** Ρόδος: Σύλληψη για παράνομο εμπόριο πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων. ***** Κόρινθος: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για κλοπές και σε Αργολίδα και Αττική. ***** Εκρηκτικές ανατιμήσεις στην Τουρκία: Στο 70% επέστρεψε ο πληθωρισμός.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2016

ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ

Δεν τα βρήκαν κυβέρνηση-θεσμοί 
για τον ακατάσχετο λογαριασμό
Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής των δανειστών με αντικείμενο την εξέταση του σχεδίου της εξωδικαστικής διευθέτησης των κόκκινων επιχειρηματικών δανείωνΌπως ανέφερε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας, υπήρξε επί της αρχής συμφωνία επί του σχεδίου, ωστόσο παραμένουν σε εκκρεμότητα κάποια τεχνικά ζητήματα, τα οποία θα συζητηθούν εκ νέου στο ραντεβού της ερχόμενης Τετάρτης.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομίας, τόσο το οικονομικό επιτελείο όσο και οι δανειστές συμφωνούν να μην υπάρχει κούρεμα στις περιπτώσεις οφειλών προς το δημόσιο που σχετίζονται με τον ΦΠΑ και τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών. Στα ανοιχτά θέματα παραμένουν η συγκεκριμενοποίηση των κριτηρίων για το ποιες επιχειρήσεις θα υπάγονται στον νόμο και η διάρκεια ισχύος του νόμου.  

Στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν επίσης η απλοποίηση της αδειοδότησης επιχειρήσεων, η επικείμενη νομοθέτηση του θεσμού των one-stop shops, τα οποία θα διευκολύνουν τις διαδικασίες έναρξης λειτουργίας επιχειρήσεων, καθώς και η προώθηση της εθνικής στρατηγικής για την εφοδιαστική αλυσίδα.

Δεν τα βρήκαν κυβέρνηση-θεσμοί για τον ακατάσχετο λογαριασμό

Εν τω μεταξύ, η μεγάλη απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές στο θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού καταγράφτηκε και στη σημερινή συνάντηση του Ευκλείδη  Τσακαλώτου και του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή με τους επικεφαλής των θεσμών.

"Παραμένουν οι διαφωνίες για τον ακατάσχετο λογαριασμό", ανέφερε ανώτατη πηγή του ΥΠΟΙΚ. Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές αναζητούνται τρόποι προκειμένου να διασυνδεθούν οι διατάξεις για τον ακατάσχετο λογαριασμό με αυτές που αφορούν τον εξωδικαστικό συμβιβασμό για οφειλές προς τράπεζες, ιδιώτες και το Δημόσιο, προκειμένου να μην υπάρχουν υπερκαλύψεις. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική πρόθεση του οικονομικού επιτελείου, στο πλαίσιο του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου για την επέκταση του πλαστικού χρήματος στην αγορά, ήταν να δημιουργηθεί ένας πλήρως ακατάσχετος λογαριασμός για οφειλές προς όλους, δηλαδή, προς το Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία, τις τράπεζες, τους ιδιώτες, στον οποίο θα κατέληγαν οι εισπράξεις από πλαστικό χρήμα. Αυτή όμως η πρόταση απερρίφθη από τους δανειστές

Το ΥΠΟΙΚ έχει επανέρθει με νέα πρόταση για έναν μερικώς ακατάσχετο λογαριασμό, πρόταση η οποία όμως και αυτή συναντά αντιρρήσεις από τους θεσμούς. Σημειώνεται ότι στη σημερινή συνάντηση συζητήθηκαν και θέματα που έχουν να κάνουν με την εισπραξιμότητα των φόρων και τη λειτουργία της φορολογικής διοίκησης. Οι θεσμοί ενημερώθηκαν ότι έχει στελεχωθεί το εποπτικό συμβούλιο της ανεξάρτητης αρχής Δημοσίων εσόδων ενώ συζητήθηκε και το σχέδιο της Αρχής. Τέλος, αν και αρχικώς είχε ανακοινωθεί, στο ραντεβού δεν συμμετείχε ο αναπληρωτής υφυπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ