ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Aπόπειρα δολοφονίας κατά του Πρωθυπουργού της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο: Υποβάλλεται σε εγχείρηση. ***** Κομισιόν: Ανάπτυξη 2,2% για Ελλάδα, πληθωρισμός στο 2,8%. ***** ΣΥΡΙΖΑ: «Καλύτερη Ζωή Τώρα» σε τρία κεντρικά spots. ***** Επίθεση Χάρη Δούκα στον πρόεδρο του ΤΕΕ για το ύψος των κτιρίων: «Απαράδεκτες και επικίνδυνες αντιλήψεις». ***** Μπορέλ/Κομισιόν: Αρνητική επιρροή στην πορεία της Γεωργίας προς την Ε.Ε. το νομοσχέδιο περί «ξένων πρακτόρων». ***** Νέα ρωσική προέλαση στο Χάρκοβο - Ενισχύσεις στέλνει η Ουκρανία. ***** ΗΠΑ: Ντέρμπι μεταξύ Μπάιντεν και Τραμπ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

ΜΕΡΚΕΛ: ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια χρειάζεται η Ιταλία έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε τρεις κεντρικές περιοχές της χώρας νωρίς το πρωί, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 73 ανθρώπων. «Οι εικόνες που βλέπουμε είναι φρικτές. Θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε την Ιταλία αν χρειαστεί και οι σκέψεις μας βρίσκονται στους ανθρώπους της περιοχής», τόνισε η κ. Μέρκελ, σε συνέντευξη Τύπου στην Εσθονία.

Η Ελλάδα επίσης βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα για το ενδεχόμενο προσφοράς βοήθειας στην Ιταλία, έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό, όπως επισημαίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής ΠροστασίαςΗ ΓΓΠΠ σημειώνει παράλληλα ότι: «Από την πρώτη στιγμή του φονικού σεισμού που έπληξε περιοχές της κεντρικής Ιταλίας, βρίσκεται σε επαφή τόσο με την ομόλογη Υπηρεσία της γείτονος, όσο και με το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Ε.Ε., προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή στην περίπτωση που ζητηθεί».



Για το λόγο αυτό, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, από το πρωί έχει τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα η πρώτη ευρωπαϊκή ελληνική μονάδα έρευνας και διάσωσης της 1ης EMAK (GR/MUSAR/1 ATH), η οποία πρόσφατα εντάχθηκε και στην Ευρωπαϊκή Ικανότητα Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, γνωστή και ως «εθελοντική δεξαμενή» του ΕΜΠΠ, ώστε αν χρειαστεί να μεταβεί άμεσα στην πληγείσα περιοχή και να συνδράμει τα ιταλικά σωστικά συνεργεία στις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού και διάσωσης. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει υποβληθεί κάποιο αίτημα διεθνούς συνδρομής.

Παράλληλα, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, απέστειλε συλλυπητήρια επιστολή προς τον Ιταλό ομόλογό του, Φαμπρίτσιο Κούρτσο, με την οποία του εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για τις βαρύτατες απώλειες από τον καταστροφικό σεισμό, ενώ δήλωσε τη διαθεσιμότητα της Ελλάδας να συνδράμει με κάθε πρόσφορο μέσο.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ