ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΗΠΑ: Πάνω από 100 συλλήψεις μετά την εκκένωση του καταυλισμού στο UCLA. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική η απόφαση για υφ’ όρον αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου - Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη: Ο Πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής. ***** Μιλένα Αποστολάκη: Εύλογοι προβληματισμοί για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου. ***** Νέα Αριστερά: Προκλητική και απαράδεκτη η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου. ***** Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Προσβολή στα θύματα της Χρυσής Αυγής» - Οργή της οικογένειας Φύσσα. ***** Τρίκαλα Κορινθίας: Έντονο χαλάζι άσπρισε τα πάντα - Καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες. ***** Κορονοϊός: Εννέα διασωληνωμένοι και ένας νέος θάνατος - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης.

Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

MHNYMATA ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ

Μήνυμα για τήρηση των αρχών του κράτους δικαίου στέλνουν στην Άγκυρα τόσο ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών όσο και ο Επίτροπος της Ε.Ε. για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. «Είναι εντυπωσιακή η ενιαία αντίδραση των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο τουρκικό κοινοβούλιο, τα οποία υποστήριξαν άμεσα τις δημοκρατικές αρχές το βράδυ της Παρασκευής». «Αυτό το μήνυμα προκύπτει και από τις αυθόρμητες συγκεντρώσεις πολλών Τούρκων οι οποίοι αντιμετώπισαν άφοβα τα τεθωρακισμένα», δήλωσε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Die Welt ο σοσιαλδημοκράτης υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

Ο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ κάλεσε όλες τις πλευρές να θέσουν τέρμα στη βία: «Τώρα προέχει να σταματήσει το αιματοκύλισμα και να επανέλθει η ηρεμία στη χώρα επιδεικνύοντας παράλληλα σεβασμό στους κανόνες του κράτος δικαίου και της δημοκρατίας». Στην Τουρκία θα πρέπει τώρα να επανέλθει η τάξη και η σταθερότητα. Ολόκληρη η περιοχή εξαρτάται από την «σταθερότητα και την δημοκρατία στην Τουρκία» πρόσθεσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ. «Ελπίζουμε ότι η εποχή των στρατιωτικών πραξικοπημάτων αποτελεί επιτέλους παρελθόν και ότι οι πολίτες θα αποφασίζουν ελεύθερα και δημοκρατικά για το μέλλον της χώρας τους», τόνισε ο Στάινμαϊερ, ο οποίος αναμένει μεν νομικές συνέπειες για τους υποκινητές του πραξικοπήματος, αλλά όπως «η γερμανική κυβέρνηση επανειλημμένα έχει τονίσει, δίνει μεγάλη σημασία στην τήρηση των κανόνων του κράτους δικαίου και αυτό ισχύει και τώρα».


Και ο Επίτροπος της Ε.Ε. για την Ψηφιακή Οικονομία και Κοινωνία Γκίντερ Έτινγκερ απηύθυνε προειδοποίηση στον Τούρκο Πρόεδρο να μην περιορίσει περαιτέρω τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα στην Τουρκία μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. «Αναμένω ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας τηρώντας αυστηρά τις αρχές του κράτους δικαίου και σύμφωνα με τις αξίες μας» δήλωσε ο Γερμανός πολιτικός σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της ίδιας εφημερίδας «Die Welt». «Εάν ο Ερντογάν χρησιμοποιήσει το πραξικόπημα για να περιορίσει ξανά τα θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα στην Τουρκία, τότε θα απομακρυνθεί από τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ. Με αυτόν τον τρόπο θα ενισχυόταν μεν πολιτικά στο εσωτερικό αλλά θα απομονωνόταν στο εξωτερικό» τόνισε ο χριστιανοδημοκράτης πολιτικός.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ