ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Ράφα: Το Ισραήλ βομβάρδισε δύο συνοικίες. ***** Παλαιστινιακή Αρχή: Καλεί τις ΗΠΑ να εμποδίσουν την εισβολή στη Ράφα- Επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου. ***** Γαλλία: «Όχι» σε ισραηλινή επίθεση στη Ράφα. ***** Μ. Κεφαλογιάννης: Σαθρή και έωλη η κατηγορία των Αλβανών για Μπελέρη. ***** Φωτιά σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Προσύμνη Αργολίδας. ***** Συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων - Αυξημένη η κίνηση στα διόδια των Μαλγάρων. ***** Υπό ρωσική κατάληψη ακόμη δύο χωριά σε Χάρκοβο και Ντονέτσκ - Τα «απελευθερώσαμε» λένε οι Ρώσοι.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΠΙΕΡ ΜΟΣΚΟΒΙΣΙ

Την Αθήνα επισκέπτεται σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος θα έχει σειρά συναντήσεων με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.
Συγκεκριμένα, στις 12:30, θα περάσει το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, όπου θα τον υποδεχθεί ο Πρωθυπουργός, Αλέξης ΤσίπραςΣτο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να βρεθεί η δεύτερη αξιολόγηση. Σημειώνεται ότι πριν από τη συνάντηση με τον Μοσκοβισί ο πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει σύσκεψη στο Μαξίμου με το οικονομικό επιτελείο, γεγονός που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες ότι η Αθήνα θα θέσει στον επίτροπο όλα τα φλέγοντα ζητήματα, μεταξύ των οποίων η επίσπευση της συζήτησης για το χρέος, οι στόχοι για τα πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018, αλλά και οι σκληρές απαιτήσεις του ΔΝΤ για το κρίσιμο ζήτημα των εργασιακών.
 Σύμφωνα με συνεργάτη του πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ζητήσει από τον κ. Μοσκοβισί δύο πράγματα:
  • Τη γρήγορη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
  • Τη δημιουργία ενός πόλου έναντι των απαιτήσεων του ΔΝΤ από την Ελλάδα και το ευρωπαϊκού σκέλος των θεσμών.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας θα θέσει και το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων εν όψει και της κατάρτισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος 2016-2020, το οποίο μάλιστα ενώ θα έπρεπε να είχε κατατεθεί τις προηγούμενες ημέρες, λέγεται ότι καθυστέρησε ακριβώς λόγω της επίσκεψης ΜοσκοβισίΕπισήμως ο Μοσκοβισί αποκλείει την αλλαγή των δημοσιονομικών στόχων. «Κανένας δεν θέλει να αλλάξει το πρόγραμμα. Δεν πρέπει να ανοίξουμε αυτό το θέμα, ούτε να δημιουργήσουμε προσδοκίες ή φόβους» είχε πει στο προτελευταίο Eurogroup, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι η ελληνική οικονομία είναι σε θέση να γυρίσει σελίδα. Ωστόσο, εκτιμάται ότι κεκλεισμένων των θυρών δεν θα αρνηθεί να συζητήσει το θέμα αυτό με την κυβέρνηση. Σε ό,τι αφορά το κρίσιμο ζήτημα των εργασιακών εν όψει της διαπραγμάτευσης τον Σεπτέμβριο θεωρείται βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει στον Π. Μοσκοβισί τη στήριξη των ευρωπαϊκών θεσμών έναντι των ακραίων απαιτήσεων του ΔΝΤ.

Στη συνέχεια, θα έχει γεύμα εργασίας, στο οποίο θα συμμετέχουν ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Χουλιαράκης,
ενώ στις 15:15, ο κ. Μοσκοβισί και ο κ. Τσακαλώτος θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. στην Aθήνα. Το πρόγραμμα του Επιτρόπου θα ολοκληρωθεί με ομιλία που θα απευθύνει στη Βουλή των Ελλήνων και συγκεκριμένα στην Ολομέλεια των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Παραγωγής και Εμπορίου και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ