ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μεγάλη Παρασκευή: Η κορύφωση του Θείου Δράματος. ***** Στέφανος Κασσελάκης - Κέρκυρα: Παρακολούθησε την πρόβα της Φιλαρμονικής - Θερμή υποδοχή των κατοίκων. ***** Μάγδα Φύσσα για Μιχαλολιάκο: Ξαναμαχαιρώνουν τον Παύλο με την απόφαση για αποφυλάκιση. ***** Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Ερυθρόλευκο πάρτι και μία ανάσα από τον τελικό του Conference League. ***** Μακάμπι Τελ Αβίβ - Παναθηναϊκός 88 - 95 - Πολύ σκληρός για να πεθάνει ο Παναθηναϊκός και τώρα ΟΑΚΑ.

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΝΕΟ ΟΔΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΖΗΤΑ Ο ΜΑΚΡΟΝ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται έναν νέο οδικό χάρτη ο οποίος θα πρέπει να διαμορφωθεί έπειτα από διαβούλευση με τους ψηφοφόρους και μετά να τεθεί σε δημοψήφισμα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της κεντροαριστερής κυβέρνησης της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.
Τα σχόλιά του ενδέχεται να προκαλέσουν περαιτέρω ένταση στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Η δήλωση του κ. Μακρόν περί πανευρωπαϊκού δημοψηφίσματος προχωρεί πέρα από τα σχόλια που έγιναν από τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς, οι οποίοι δήλωσαν ότι η Ε.Ε. πρέπει να επαναφέρει τον εαυτό της μετά την ψήφο των Βρετανών για αποχώρηση από την Ένωση, αλλά δεν έκαναν καμιά αναφορά σε δημοψήφισμα.
«Πρώτα θα οικοδομήσουμε αυτό το νέο σχέδιο με τους ευρωπαϊκούς λαούς και μετά θα υποβάλουμε αυτόν τον νέο οδικό χάρτη, αυτό το νέο σχέδιο, σε δημοψήφισμα», δήλωσε πριν από μια συζήτηση για τις επιπτώσεις από το βρετανικό δημοψήφισμα. Ο κ. Μακρόν πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει διαβούλευση με τους ψηφοφόρους μέσω μιας σειράς από συζητήσεις τις οποίες αποκάλεσε «δημοκρατικές συνελεύσεις».

Ο κ. Μακρόν είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς στην κοινή γνώμη υπουργούς της κεντροαριστερής κυβέρνησης. Όμως η ίδρυση τον περασμένο μήνα δικού του κόμματος, με την ονομασία «En marche» (Εμπρός), έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές, έχει τροφοδοτήσει εικασίες ότι μπορεί να έχει στόχο το μέγαρο των Ηλυσίων, καθώς η δημοτικότητα του κ. Ολάντ παραμένει στα βάθη. Ο κ. Μακρόν έχει δηλώσει πάντως ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές.

«Η ιδέα δεν είναι να έχουμε 27 χωριστά δημοψηφίσματα», διευκρίνισε ο κ. Μακρόν στη διάρκεια της συζήτησης. «Δεν είχαμε ποτέ το θάρρος να οργανώσουμε ένα αληθινό ευρωπαϊκό δημοψήφισμα με την πραγματική του έννοια. Αυτό το επόμενο σχέδιο πρέπει να έχει αυτή τη δύναμη», κατέληξε.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ