ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μητσοτάκης: Αχρείαστη η έλευση Ράμα - «Δεν πρέπει να αναβληθεί η επίσκεψη, πρέπει να διατηρούνται ανοιχτοί δίαυλοι», δηλώνει για το ταξίδι στην Τουρκία, στη σκιά της μετατροπής της Μονής της Χώρας σε τζαμί. ***** Βελόπουλος: Να κηρυχθεί ανεπιθύμητος στη χώρα ο Εντι Ράμα - «Ο κ. Πρωθυπουργός δεν είναι κούριερ». ***** Στο Καλπάκι Ιωαννίνων την Πέμπτη ο Κασσελάκης - Επίσκεψη στα μειονοτικά χωριά της Β. Ηπείρου - Στ. Κασσελάκης: Ο κ. Μητσοτάκης είναι κλεισμένος στον «γυάλινο πύργο» της «Μαξίμου Α.Ε.». ***** Ν. Ανδρουλάκης για Μονή της Χώρας: Όσο χαριεντίζονται με τον σουλτάνο, αυτά θα είναι τα αποτελέσματα. ***** Θεσσαλονίκη: 34χρονη εγκυμονούσα, υπερασπίστηκε τον σύζυγό της, που συνελήφθη για σωματική βλάβη εναντίον της. ***** Με σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο 6χρονη μετά από επίθεση σκύλου στη Μεσσηνία. ***** Γερμανία: Στο πλευρό των φοιτητικών καταλήψεων πάνω από 100 Καθηγητές και διδάσκοντες. ***** Η Δύση πρέπει να ξεκινήσει διάλογο με τη Ρωσία, δηλώνει Αμερικανός εμπειρογνώμονας.

Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

ΕWG: ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑ ΕΦΕΔΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Αυστηρό μήνυμα πως η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το να συμφωνήσει με τους τέσσερις θεσμούς που εποπτεύουν το ελληνικό πρόγραμμα, πάνω σε ένα μηχανισμό για την λήψη πρόσθετων εφεδρικών δημοσιονομικών μέτρων, σε οποιαδήποτε στιγμή τα επόμενα δύο χρόνια υπάρξει απόκλιση από τους στόχους, έστειλαν οι εκπρόσωποι των 18 υπουργείων οικονομικών, τα στελέχη της τρόικας και της γενικής διεύθυνσης οικονομικών της Κομισιόν που μετείχαν στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της ομάδας εργασίας της Ευρωζώνης.

Οι εκπρόσωποι των υπουργείων επαναβεβαίωσαν τη συμφωνία του Άμστερνταμ, ότι το διακύβευμα είναι ένας μηχανισμός, με σχετικό αυτοματισμό, που θα ενεργοποιείται με αντικειμενικά κριτήρια και θα περιέχει αποτελεσματικά μέτρα, ενώ η ελληνική πλευρά δεν υπαναχώρησε από τη συμφωνία και παρουσίασε μια σειρά από τεχνικές προτάσεις για το πως θα μπορούσε να συμβεί αυτό. Στη λογική του Eurogroup, η εξοικονόμηση θα ερχόταν μόνο από τις δαπάνες αυτή τη φορά, ακριβώς γιατί θεωρούν πως τα έσοδα δεν θα συγκεντρωθούν και η κυβέρνηση όφειλε να προσδιορίσει ποιοι θα είναι οι κωδικοί που θα περικοπούν και σε τι ποσοστό.

Αυτό δεν κατέστη δυνατό χθες, αλλά καταγράφηκε ''μια κάποια πρόοδος''. Αυτό δεν σημαίνει ότι τη Δευτέρα θα επιτευχθεί συμφωνία, καθώς οι αποστάσεις παραμένουν και η κυβέρνηση αφενός επιδιώκει ασάφεια στη διατύπωση, αφετέρου δεν παρουσιάζεται σίγουρη πως κάτι τέτοιο μπορεί να περάσει από την παρούσα Βουλή. Επί της ουσίας, η κυβέρνηση προσπαθεί να ''κρύψει'' πίσω από την ασάφεια, το γεγονός ότι το μισθολόγιο στο δημόσιο θα πρέπει να συνεισφέρει σημαντικά στα εφεδρικά μέτρα. Η δε διάχυτη πεποίθηση ότι τα εφεδρικά μέτρα νομοθετούνται για να ληφθούν, καθώς το πρόγραμμα θα πέσει έξω, δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.

Σε σχέση με το δεύτερο στοιχείο, αυτό του χρέους, που και αυτό θα συζητηθεί στο Eurogroup της Δευτέρας, οι βασικές ιδέες με τις παραλλαγές τους είναι δύο και συνίστανται στον τρόπο με τον οποίο οι αλλαγές στις λήξεις των δανείων ανά χρονιά θα πραγματοποιηθούν άπαξ ή σε δόσεις και με ποιους όρους. Το βέβαιο είναι ότι αν Ελλάδα και τρόικα δώσουν τα χέρια, η συζήτηση θα περάσει στους υπουργούς. Αν πάλι η Δευτέρα δεν οδηγήσει πουθενά, ο ρεαλιστικός χρόνος για μια συμφωνία τελειώνει στο τακτικό Eurogroup στα τέλη του μήνα. 
real.gr

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ