LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Κορονοϊός: 4 νέοι θάνατοι και 13 διασωληνωμένοι - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης. ***** Στ. Κασσελάκης: Ορκίζεται αύριο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. ***** ΥΠΟΙΚ: 136.000 e-mails σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών-POS. ***** Λευκός Οίκος: «Ανοησίες» ο ισχυρισμός της Ρωσίας για εμπλοκή της Ουκρανίας στην τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall.

Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΜΟΣ, ΤΟΜΗ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ VD

Την πεποίθηση ότι η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών γνωρίζει «την ειλικρινή προσπάθεια της κυβέρνησης για τομές», όπως είναι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε στην αντιπολίτευση η οποία, όπως είπε, «έως σήμερα κάθε φορά που ετίθετο ζήτημα ασφαλιστικού είχε μία απάντηση, την οριζόντια περικοπή συντάξεων». Απέρριψε επίσης τις αναφορές περί αιφνιδιασμού.
Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε μονόδρομο τη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, ακόμα και αν δεν υπήρχε συμφωνία. «Τολμήσαμε να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα», υπογράμμισε.



«Αναγκαία η μεταρρύθμιση»

Έκανε επίσης λόγο για αποτροπή του κινδύνου φτωχοποίησης μεγάλου μέρους του πληθυσμού, αλλά και για καταπολέμηση της φτώχειας των μεγαλύτερων σε ηλικία πολιτών, μέσω της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επιπλέον στους ενιαίους κανόνες που, όπως είπε, θα ισχύουν για όλους. Εν συνεχεία, κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία, καταλογίζοντάς της ότι προειδοποιούσε πως ήταν μονόδρομος η περικοπή των επικουρικών συντάξεων και πρόσθεσε ότι: «Είναι λογικό να σκέφτονται έτσι. Αυτός είναι ο τρόπος που έχουν μάθει να κάνουν πολιτική. Σαν να μην επιτρέπεται να υπάρξει άλλος δρόμος».
Έκανε λόγο για αναγκαία μεταρρύθμιση, χαρακτηρίζοντάς την τομή καθώς όπως υποστήριξε «ξαναφέρνει σε ράγες βιωσιμότητας το ασφαλιστικό χωρίς να μειωθούν οι κύριες συντάξεις. Χωρίς να περικοπεί ούτε ευρώ από τη συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων».

«Είχαμε βούληση να προστατεύσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους»

«Οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε ήταν να προστατεύσουμε τους αδύναμους. Δεσμευθήκαμε να προστατέψουμε συντάξεις, μισθούς και πρώτη κατοικία» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι δεν «είχαμε καμία αυταπάτη ότι θα στηρίξουν την προσπάθειά μας να σωθούν οι συντάξεις αυτοί που είχαν μόνο μία απάντηση που ετίθετο θέμα ασφαλιστικού και η απάντηση ήταν οριζόντια περικοπή συντάξεων. Αυτή ήταν η προσφορά τους». «Τα βγάλαμε πέρα μόνοι μας όσον αφορά τη Βουλή. Η μεγάλη πλειονότητα των πολιτών αναγνωρίζει την ειλικρινή μας προσπάθεια να κάνουμε τομές, μία τέτοια τομή είναι η ασφαλιστική μεταρρύθμιση» τόνισε. Όπως είπε ο κ. Τσίπρας αυτό δεν επετεύχθη «με ταχυδακτυλουργίες αλλά επειδή είχαμε βούληση. Είχαμε βούληση να προστατεύσουμε τους χαμηλοσυνταξιούχους και είχαμε την επιλογή το βάρος να το μοιράσουμε δίκαια». Προειδοποίησε επιπλέον για την αναγκαιότητα της παρέμβασης καθώς όπως εξήγησε χωρίς αυτή «σε λίγα χρόνια το ασφαλιστικό θα κατέρρεε. Σε λίγα χρόνια θα βρισκόμασταν μπροστά στο φάσμα να μην μπορούμε να εγγυηθούμε συντάξεις».

«Προηγήθηκε διάλογος επί πεντάμηνο»

Απαντώντας στην κριτική περί «αιφνιδιασμού», ο Πρωθυπουργός έκανε λόγο για θράσος, τονίζοντας ότι δεν υπήρχε εδώ και πολλά χρόνια άλλη μεταρρύθμιση, η οποία να συζητήθηκε τόσο πολύ, ενώ υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση κατέθεσε τις προτάσεις της στις αρχές του έτους. Υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση προχώρησε σε διάλογο με όλους τους φορείς και σεβάστηκε τις κινητοποιήσεις, κάνοντας διορθώσεις στο μέτρο του δυνατού, ενώ στάθηκε και στις συναντήσεις του με εκπροσώπους αγροτών. Όπως είπε, πάνω από 90% των αγροτών δεν θα επιβαρυνθεί, ενώ υπογράμμισε ότι πλέον «ο ηλικιωμένος αγρότης δεν θα είναι πολίτης β’ κατηγορίας», καθώς εξασφαλίζεται η εθνική σύνταξη.

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι, μέσω του νομοσχεδίου, προστατεύονται οι νέοι και οι άνεργοι, ενώ επέρριψε ευθύνες σε προηγούμενες κυβερνήσεις για τον «εκτροχιασμό» του ασφαλιστικού, ενώ αναφέρθηκε εκ νέου στο PSI. Πάντως, ο Πρωθυπουργός αναγνώρισε ότι η μεταρρύθμιση «δεν είναι για όλους ευνοϊκή», διευκρινίζοντας ότι οι επιβαρύνσεις θα είναι για όσους έχουν μεγαλύτερα εισοδήματα. «Δουλέψαμε σκληρά για να φέρουμε μία μεταρρύθμιση που συνδυάζει βιωσιμότητα και κοινωνική δικαιοσύνη, η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ υπονόμευαν τη βιωσιμότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, καταλογίζοντας στις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «έφτασαν το ασφαλιστικό στο χείλος του γκρεμού».

Εκτοξεύοντας «βέλη» κατά της Ν.Δ., επεσήμανε ότι κατέθετε παρόμοιες προτάσεις με τους δανειστές. «Έχει επιλέξει το στρατόπεδο του ακραίου νεοφιλελευθερισμού. Δικαίωμά της, αλλά κι εμείς έχουμε την υποχρέωση να παλέψουμε ώστε αυτή η πολιτική να ηττηθεί», είπε ο Πρωθυπουργός. Εν συνεχεία, έκανε λόγο για αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη, ωστόσο αναφέρθηκε και στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ε.Ε., φέροντας ως παράδειγμα την Αυστρία.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο φορολογικό, τονίζοντας ότι η πρόταση της κυβέρνησης έχει ως βάση και την οικογενειακή κατάσταση. Ανέφερε ότι στους τρίτεκνους και στους πολύτεκνους το 61% των φορολογουμένων θα πληρώσει μικρότερο φόρο και υποστήριξε ότι οι φορολογούμενοι σε ποσοστό έως 98% θα έχουν μικρή επιβάρυνση ή ελάφρυνση. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, που δεν έχουν αφορολόγητο όπως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, ανέφερε πως το 92% θα πληρώσει μικρότερο φόρο, ενώ τόνισε πως ενώ το 71% των φορολογουμένων με μικτό εισόδημα από επιχειρήσεις και μισθούς θα πληρώσει μικρότερο φόρο.

«Κατασκευάζουν μύθους»

Ο κ. Τσίπρας εκτόξευσε «βέλη» κατά μερίδας του Τύπου και της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι «βομβαρδίζουν με μύθους» τους πολίτες. Ως «πρώτο μύθο» περιέγραψε τις αναφορές βάσει των οποίων «η διαπραγμάτευση κατέστρεψε τη χώρα και την οικονομία». Υποστήριξε ότι οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. «Πετύχαμε υπεραπόδοση της τάξης 1% από το στόχο του -0,25%,δηλαδή το πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 0,7%, που επιβεβαιώθηκε από τη Eurostat», είπε ο κ. Τσίπρας.

«Μύθος Δεύτερος: ''Οι εκλογές του 2015 διέκοψαν το success story Σαμαρά''. Για ποιο success story μιλάμε; Για αυτό που έφερε την ελληνική οικονομία 1,5% έξω από το στόχο του 2014. Αλήθεια ποιο ''success story'' θα γραφόταν το 2016, το 2017 και το 18 όταν οι στόχοι για πρωτογενή πλεονάσματα ήταν στο 4,5%;», διερωτήθηκε εν συνεχεία ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Μύθος Τρίτος: ''Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εκτίναξε την ανεργία''. Αυτό είναι πραγματικά εξοργιστικό. Συνιστά προφανές ψεύδος. Οι δείκτες της ανεργίας είναι μειωμένοι σχεδόν 1,5% επί των ημερών μας, γεγονός για το οποίο δεν πανηγυρίζουμε».

Συνεχίζοντας, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο και για «τέταρτο μύθο», σημειώνοντας ότι: «Η Ν.Δ. ισχυριζόταν το καλοκαίρι ότι η διαπραγμάτευση θα επέφερε ύφεση ύψους 7%». «Δεν θα μπορούσε να διαψευστεί περισσότερο», ανέφερε ο Πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι η ύφεση δεν ξεπέρασε το 0,2% ενώ είπε πως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν, η Ελλάδα θα μπει σε τροχιά ανάπτυξης στο β’ εξάμηνο του 2016. Επιπλέον, υποστήριξε ότι 2015 «για πρώτη χρονιά μετά από πολλά χρόνια δεν μειώθηκαν μισθοί και συντάξεις», ενώ τόνισε ότι οι 100 δόσεις έδωσαν ανάσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Ο κ. Μητσοτάκης τροφοδοτεί τον πολιτικό του λόγο από τον πανικό των golden boys και των καναλαρχών»

Εκτοξεύοντας εκ νέου «πυρά» κατά της Ν.Δ., της καταλόγισε ότι βρίσκεται σε σύγχυση, ενώ στράφηκε και κατά του προέδρου της Ν.Δ., κατηγορώντας τον ότι υιοθετεί «ακραίες» θέσεις του ΔΝΤ. «Ο κ. Μητσοτάκης τροφοδοτεί τον πολιτικό του λόγο από τον πανικό των golden boys και των καναλαρχών που χρωστάνε δάνεια και είναι υπόδικοι», είπε ο κ. Τσίπρας. Επιπλέον, χαρακτήρισε «θεσμικό και πολιτικό ατόπημα ολκής» τις αναφορές στελεχών του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στα κόμματα της Κεντροαριστεράς, έκανε λόγο για ένα «ιδιότυπο σύνδρομο της Στοκχόλμης» και «φερέφωνα της Ν.Δ.», την ώρα που, όπως είπε, «η πολιτική οικογένεια στην οποία υποτίθεται πως ανήκουν στην Ευρώπη, έχει αλλάξει ρότα». «Στη μεγάλη μάχη θα είμαστε μόνοι. Απέναντι στα νέα των χρεοκοπημένων καναλιών, στα πρωτοσέλιδα της αντιδραστικής προπαγάνδας», υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός. Χαρακτήρισε «τιμή και παράσημο τόσα πολλά συμφέροντα να συνασπίζονται απέναντί μας». «Σύμμαχός μας ο ελληνικός λαός» τόνισε ο Πρωθυπουργός και καταλήγοντας, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση θα επιτύχει τους στόχους της.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ