ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μητσοτάκης για Β. Μακεδονία: Τα μνημόνια δεν θα κυρωθούν μέχρι να υπάρχει συμμόρφωση στη Συμφωνία. ***** Μητσοτάκης για ψηφιακό σχολείο: Πρόκειται για επανάσταση στην Παιδεία. ***** Κ. Χατζηδάκης για προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις: Μήπως το πρόβλημα είναι ότι λιγότεροι φορολογούμενοι θα προσφύγουν φέτος στους λογιστές; ***** Λαμία: Μαζική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα - Δύο παιδιά στο Νοσοκομείο. ***** Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον 50χρονο. ***** Κιβωτός του Κόσμου: Άρχισαν οι καταθέσεις στη δίκη του πατρός Αντωνίου για σωματικές τιμωρίες και απειλές στα παιδιά. ***** Μαζικά απειλητικά μηνύματα σε σχολεία της Κύπρου - Ψάχνει τον αποστολέα η Αστυνομία.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

ΤΙΣ ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΦΕΔΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΟ EWG

Το πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ θα πρέπει να θεωρείται συμφωνημένο, ενώ οι ευρωπαϊκοί θεσμοί υποστηρίζουν την ελληνική πρόταση σχετικά με το εφεδρικό πακέτο και τον μηχανισμό που θα ενεργοποιείται για τη λήψη μέτρων. Αυτό υπογράμμιζαν σήμερα, στις Βρυξέλλες, κυβερνητικές πηγές, αναφερόμενες στη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας (EWG) του Eurogroup, η οποία έγινε σε «καλό κλίμα». Ειδικότερα, όλες οι πλευρές συμφώνησαν στο περιεχόμενο του πακέτου των μέτρων των 5,4 δισ. ευρώ και ειδικότερα με τις δύο μεταρρυθμίσεις που ψηφίστηκαν χθες Κυριακή, αλλά και τα άλλα μέτρα που θα ψηφιστούν μέσα στις επόμενες μέρες.

Αναφορικά με τα εφεδρικά μέτρα, οι ίδιες πηγές υποστήριζαν ότι οι ευρωπαϊκοί θεσμοί (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΕΜΣ) θεωρούν ότι η πρόταση για την ενεργοποίηση του μηχανισμού κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Αντίθετα, η εκπρόσωπος του ΔΝΤ στη συνεδρίαση Ντέλια Βελκουλέσκου εξέφρασε τις γνωστές ενστάσεις του διεθνούς οργανισμού, θεωρώντας ότι ο μηχανισμός αυτός δεν διασφαλίζει την πιστή τήρηση των δημοσιονομικών στόχων και χρειάζονται εξειδικευμένα μέτρα. Στη συνεδρίαση ήταν και ο επικεφαλής του ΔΝΤ για την Ευρώπη Πολ Τόμσεν, ο οποίος δεν μίλησε. Συζήτηση έγινε και για το χρέος, όπου ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ΕΜΣ) παρουσίασε τις ιδέες του σχετικά με τη μορφή της ελάφρυνσης. Ενστάσεις, διατύπωσε το ΔΝΤ θεωρώντας ότι οι ιδέες του ΕΜΣ, δεν οδηγούν σε δραστική υποχώρηση του δημόσιου χρέους.

Συμφωνία για το χρέος στις 24/5 επιθυμεί ο Ντέισελμπλουμ

Συμφωνία για το χρέος στις 24 Μαΐου επιθυμεί ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, όπως δήλωσε προσερχόμενος  στη συνεδρίαση. Σήμερα όπως διευκρίνισε δεν αναμένει οριστικά συμπεράσματα. «Θα συζητήσουμε το πότε, το εάν και υπό ποιες προϋποθέσεις, εάν είναι απαραίτητο», δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι το θέμα του χρέους θα συζητηθεί αργότερα.



Αναφορικά με τα προληπτικά μέτρα διευκρίνισε ότι: «Το λέει και η λέξη θα εφαρμοστούν σε περίπτωση που βγούμε εκτός προγραμματισμού». «Βάσει των προβλέψεων είμαστε σε θετικό δρόμο» πρόσθεσε. Ερωτηθείς για τις θέσεις του ΔΝΤ τόνισε ότι: «Η διαφορά είναι πως η αξιολόγηση των προτάσεων από το Ταμείο είναι πιο συντηρητικές σε σχέση με αυτές των ευρωπαίων και γι' αυτό φτιάξαμε τη λίστα των προληπτικών μέτρων».

Σόιμπλε: Συμφωνία για την Ελλάδα μέσα στον Μάιο, όχι σήμερα

Δεν βλέπει τελική συμφωνία για την Ελλάδα σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, όπως δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup. «Σήμερα θα γίνει συζήτηση και θα δοθούν πολιτικές οδηγίες» ανέφερε. Σημείωσε ακόμη ότι: «Πριν από τις συζητήσεις για το χρέος, χρειάζεται ανάλυση βιωσιμότητας». Εξέφρασε πάντως την πεποίθηση ότι θα υπάρξει λύση μέσα στον Μάιο.

Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς-Γεργκ Σέλινγκ από την πλευρά του εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.



''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ