Ο Πρωθυπουργός, μέσω Airbnb. νοικιάζει από το 2014 πολυτελή βίλα των 10 δωματίων στην Τήνο - Αποκάλυψη της «Δημοκρατίας». ***** Ραγκούσης: «Αγαπητέ Κυριάκο, εδώ πληρώνονται όλα!». ***** Τσαπανίδου: Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η ασφάλεια της χώρας είναι πάνω από όλα. ***** Prorata: Στις 3 μονάδες η διαφορά Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ - Οριακό αποτέλεσμα βλέπουν εφτά στους δέκα. ***** Φθιώτιδα: Μεγάλη φωτιά στον Δομοκό - Σηκώθηκαν εναέρια μέσα. ***** Πυροβολισμοί μεταξύ Ρομά στο Μαρκόπουλο με έναν τραυματία.

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΕΩΣ 12.000 ΕΥΡΩ VD

Απέρριψε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ότι το νέο ασφαλιστικό είναι νόμος λαιμητόμος, λέγοντας ότι σε αυτήν την περίπτωση «θα έτρεμε η γη έξω από τη Βουλή χθες».
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε: «Το νομοσχέδιο αυτό δίνει απόλυτη προστασία, στην πραγματικότητα καλύτερες συντάξεις και μικρότερες εισφορές για όλους όσους έχουν μέσο εργασιακό εισόδημα σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους 1.000 ευρώ και κάτω».
«Δεν φαίνεται πολύ ξέρετε, αλλά ξέρετε πόσοι Έλληνες είναι σε αυτήν την κατηγορία; Το 87% μισθωτών, το 90% των αυτοαπασχολούμενων και το 99% των αγροτών»
«Αυτοί που έχουν 30.000-40.000 ευρώ, άνθρωποι σαν εμένα πρέπει να επιβαρυνθούν περισσότερο» υπογράμμισε ο κ. ΚατρούγκαλοςΠάντως, κάτι δεν μας λέει καλά ο κ. Κατρούγκαλος, αφού μειώσεις στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις από 25% έως 40% τουλάχιστον για περίπου 10.000 συνταξιούχους τραπεζοϋπαλλήλους, που λαμβάνουν σύνταξη μέσω του προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος, «έκρυβε» τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στο ασφαλιστικό, και η οποία υποχρεώνει το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) να ενταχθεί στο νέο Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Έως τώρα το ΕΤΑΤ χορηγούσε συντάξεις με προσυνταξιοδοτικό καθεστώς σε 6.310 πρώην εργαζόμενους της Εμπορικής Τράπεζας, σε 3.086 πρώην εργαζόμενους της Τράπεζας Πίστεως και νυν Alpha Bank, σε 472 πρώην εργαζόμενους της Τράπεζας Αττικής, που κατά μέσο όρο κινούνταν πέριξ των 1.200 ευρώ. Στην τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας ορίζεται ότι από την έναρξη ισχύος του νόμου η προσυνταξιοδοτική παροχή θα υπολογίζεται με βάση το ποσοστό αναπλήρωσης 1,75%, που είναι μικρότερο από το 2%, που έως σήμερα υπολογίζονταν οι συγκεκριμένες συντάξεις. Επίσης, σημειώνεται στην τροπολογία ότι «οι ήδη καταβαλλόμενες παροχές αναπροσαρμόζονται» ενώ όσοι δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης (εκτιμώνται λιγότεροι από 1.000 τραπεζοϋπάλληλοι) χάνουν το προσυνταξιοδοτικό δικαίωμα και απλώς, οι αυξημένες εισφορές που έχουν πληρώσει θα υπολογιστούν ως προσαύξηση της μελλοντικής σύνταξης.

Χθες η ΟΤΟΕ προχώρησε σε παρέμβαση διαμαρτυρίας στη Βουλή, ενάντια στην τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Εργασίας. Ζήτησε «να μην περάσουν οι αντιασφαλιστικές διατάξεις που μειώνουν άμεσα τις συντάξεις των ήδη συνταξιούχων τραπεζοϋπαλλήλων οριζόντια έως 30% και καταργούν οριστικά για όλους ασφαλιστικά δικαιώματα δεκαετιών, που έχουν κατακτηθεί με σκληρούς αγώνες».

Για ποια προστασία μας μιλά ο κ. Κατρούγκαλος;

''The New Daily Mail'' 
NewsroomΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΑιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ