ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Σφοδρες αντιδρασεις για την αναγγελια επεκτασης της αιγιαλιτιδαςΣάλο έχουν προκαλέσει οι αναφορές του Νίκου Κοτζιά και του Αλέξη Τσίπρα σε «επέκταση» της χώρας. Ο πρώην Yπουργός Εξωτερικών, παραδίδοντας το Yπουργείο στον Πρωθυπουργό, προανήγγειλε ουσιαστικά επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια, στο Αιγαίο, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης. Στελέχη της Νέας Δημοκρατίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της Ένωσης Κεντρώων κάνουν λόγο για πρόχειρη, ανεύθυνη και δυνητικά επικίνδυνη αλλαγή στην εξωτερική πολιτική, που γίνεται για επικοινωνιακούς λόγους.
Σχολιάζοντας τις αναφορές Κοτζιά, ο τομεάρχης της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε λόγο για απουσία σοβαρότητας και συναίσθησης ευθύνης, προσθέτοντας ότι οι χειρισμοί της κυβέρνησης στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής είναι επιζήμιοι για τη χώρα.
Δριμύτατη κριτική άσκησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας ότι η στρατηγική της κυβέρνησης στο θέμα συνιστά αποδοχή βασικών τουρκικών επιχειρημάτων. Σημαίνει όπως εξήγησε σε ανάρτησή του στο Facebook αποδοχή του επιχειρήματος περί ''ειδικών συνθηκών'' στο Αιγαίο, αλλά και της τουρκικής πρακτικής καθώς η Τουρκία έχει διαφοροποιημένο μήκος χωρικών υδάτων.
«Παχιά λόγια και μεγαλαυχία άμα τη αποχωρήσει δεν μετρούν» σχολίασε από την πλευρά του και ο Ανδρέας Λοβέρδος, αρμόδιος για την εξωτερική πολιτική.
Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε και η Ένωση Κεντρώων, εγκαλώντας την σε ανακοίνωσή της ότι «ακολουθεί οδό που γεννά περιπέτειες και λειτουργεί σαν τυφλό όργανο των ΗΠΑ». Σημείωσε δε ότι κάθε αλλαγή στην εξωτερική πολιτική προϋποθέτει σύμφωνη γνώμη των πολιτικών αρχηγών και ενημέρωση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

Γ. ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ: ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΕΩΣ 12.000 ΕΥΡΩ VD

Απέρριψε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος ότι το νέο ασφαλιστικό είναι νόμος λαιμητόμος, λέγοντας ότι σε αυτήν την περίπτωση «θα έτρεμε η γη έξω από τη Βουλή χθες».
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε: «Το νομοσχέδιο αυτό δίνει απόλυτη προστασία, στην πραγματικότητα καλύτερες συντάξεις και μικρότερες εισφορές για όλους όσους έχουν μέσο εργασιακό εισόδημα σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους 1.000 ευρώ και κάτω».
«Δεν φαίνεται πολύ ξέρετε, αλλά ξέρετε πόσοι Έλληνες είναι σε αυτήν την κατηγορία; Το 87% μισθωτών, το 90% των αυτοαπασχολούμενων και το 99% των αγροτών»
«Αυτοί που έχουν 30.000-40.000 ευρώ, άνθρωποι σαν εμένα πρέπει να επιβαρυνθούν περισσότερο» υπογράμμισε ο κ. ΚατρούγκαλοςΠάντως, κάτι δεν μας λέει καλά ο κ. Κατρούγκαλος, αφού μειώσεις στις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις από 25% έως 40% τουλάχιστον για περίπου 10.000 συνταξιούχους τραπεζοϋπαλλήλους, που λαμβάνουν σύνταξη μέσω του προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος, «έκρυβε» τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας στο ασφαλιστικό, και η οποία υποχρεώνει το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ) να ενταχθεί στο νέο Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Έως τώρα το ΕΤΑΤ χορηγούσε συντάξεις με προσυνταξιοδοτικό καθεστώς σε 6.310 πρώην εργαζόμενους της Εμπορικής Τράπεζας, σε 3.086 πρώην εργαζόμενους της Τράπεζας Πίστεως και νυν Alpha Bank, σε 472 πρώην εργαζόμενους της Τράπεζας Αττικής, που κατά μέσο όρο κινούνταν πέριξ των 1.200 ευρώ. Στην τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εργασίας ορίζεται ότι από την έναρξη ισχύος του νόμου η προσυνταξιοδοτική παροχή θα υπολογίζεται με βάση το ποσοστό αναπλήρωσης 1,75%, που είναι μικρότερο από το 2%, που έως σήμερα υπολογίζονταν οι συγκεκριμένες συντάξεις. Επίσης, σημειώνεται στην τροπολογία ότι «οι ήδη καταβαλλόμενες παροχές αναπροσαρμόζονται» ενώ όσοι δεν έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης (εκτιμώνται λιγότεροι από 1.000 τραπεζοϋπάλληλοι) χάνουν το προσυνταξιοδοτικό δικαίωμα και απλώς, οι αυξημένες εισφορές που έχουν πληρώσει θα υπολογιστούν ως προσαύξηση της μελλοντικής σύνταξης.

Χθες η ΟΤΟΕ προχώρησε σε παρέμβαση διαμαρτυρίας στη Βουλή, ενάντια στην τροπολογία που κατατέθηκε από το υπουργείο Εργασίας. Ζήτησε «να μην περάσουν οι αντιασφαλιστικές διατάξεις που μειώνουν άμεσα τις συντάξεις των ήδη συνταξιούχων τραπεζοϋπαλλήλων οριζόντια έως 30% και καταργούν οριστικά για όλους ασφαλιστικά δικαιώματα δεκαετιών, που έχουν κατακτηθεί με σκληρούς αγώνες».

Για ποια προστασία μας μιλά ο κ. Κατρούγκαλος;

''The New Daily Mail'' 
Newsroom

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

ΠΑΙΔΕΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ