ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Τέμπη: Έρευνα της Αντεισαγγελέως Εφετών Λάρισας για το «μπάζωμα» στον τόπο του δυστυχήματος. ***** Στα Δικαστήρια ο Φλώρος μετά τον ξυλοδαρμό - Θα καταθέσουν 3 μάρτυρες πριν την απολογία του. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Τολμάει ο κ. Μητσοτάκης να πει ότι δεν θέλει τις ψήφους των ακροδεξιών μορφωμάτων; ***** ΠΑΣΟΚ: Προεκλογική φιέστα της Κυβέρνησης με την κωδική ονομασία ΑΙΓΙΣ. ***** Γιάννης Καλλιάνος: ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του - Ο Αλέξης Κούγιας αναλαμβάνει την νομική εκπροσώπηση του Γιάννη Καλλιάνου. ***** Ξεκινούν οι δωρεάν εξετάσεις για τον καρκίνο του παχέος εντέρου, επεκτείνεται το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά», ακολουθεί η ψυχική υγεία. ***** Απίστευτες εικόνες στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ - Εισβολή Αστυνομίας, ξύλο και συλλήψεις φοιτητών. ***** Οι ΗΠΑ κατηγορούν ανοιχτά την Κίνα για εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

ΝΤΟΜΠΡΟΒΣΚΙΣ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΘΟΥΝ ΤΑ ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ

Σύγκρουση Ν.Δ. - Ν. Παππά για τη διαπραγμάτευση
Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να συζητηθούν τα μέτρα έκτακτης ανάγκης όπως και η πλήρης συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα, σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών Πιερ Κάρλο Πάντοαν.

Αναφερόμενος στη συζήτηση για τα μέτρα τα οποία πρόκειται να εφαρμοστούν σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν τα προβλεπόμενα πλεονάσματα, ο κ. Ντομπρόβσκις αναφέρθηκε στις συζητήσεις που έγιναν σχετικά με συνεδρίαση του Eurogroup την εβδομάδα αυτή, και πιο συγκεκριμένα σήμερα Μ. Πέμπτη, «ώστε να γίνουν συζητήσεις με στόχο και άλλη πρόοδο, αλλά χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να συζητηθούν τούτα τα μέτρα έκτακτης ανάγκης, όπως και η πλήρης συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο πρόγραμμα αυτό». «Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται, ξέρουμε ότι υπάρχει μία συμφωνία για το πώς θα προχωρήσουμε. Θα χρησιμοποιηθούν οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως βασικό σενάριο και θα αποφασίσουμε μέτρα με τις ελληνικές αρχές ούτως ώστε η Ελλάδα να πετύχει τον μεσοπρόθεσμο στόχο πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5%. Πρόκειται για μια δέσμη μέτρων που αντιστοιχεί σε ποσοστό 3% του ακαθάριστου εθνικού προϊόντος. Οριστικοποιούμε το συγκεκριμένο πακέτο και βρισκόμαστε στο συγκεκριμένο σημείο».

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ από την πλευρά του εξακολουθεί να πιστεύει ότι τα προληπτικά μέτρα που ζητούνται από την Ελλάδα δεν είναι απαραίτητα, ωστόσο η Επιτροπή είναι διατεθειμένη να τα συζητήσει αν τα θέλουν άλλοι (ΔΝΤ), αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με τρόπο που δεν θα εμποδίσει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Αυτό προκύπτει από τις απαντήσεις που έδωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα.



Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, οι συζητήσεις των θεσμών με τις ελληνικές αρχές έχουν προχωρήσει καλά πάνω σε ένα πακέτο πολιτικής συμφωνίας, που θα επιτρέπει την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του χρέους. Η Αντρέεβα πρόσθεσε ότι οι επικεφαλής των θεσμών επέστρεψαν από την Αθήνα στις έδρες τους, αλλά η εργασία θα συνεχιστεί προκειμένου να υπάρξει μια συμφωνία που θα κινείται στο πνεύμα των αποφάσεων των Ευρωπαίων ηγετών του Ιουλίου 2015.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το προληπτικό πακέτο μέτρων των 3,6 δισ. ευρώ, η εκπρόσωπος υπενθύμισε πρόσφατη συνέντευξη του κ. Γιούνκερ, ο οποίος είχε πει ότι τα αρχικά μέτρα των 5,4 δισ. ευρώ επαρκούν για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του 2018, εκτίμηση που, όπως είπε, επιβεβαιώνεται και από τα στοιχεία για το 2015 που δημοσιοποίησε η Εurostat στις 21 Απριλίου. Είχε πει επίσης ότι αν άλλοι πιστεύουν ότι χρειάζονται προληπτικά μέτρα, αυτά θα μπορούσαν να αξιολογηθούν σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, τόνισε η εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή συνεργάζεται με όλες τις πλευρές για την εξεύρεση ενός μηχανισμού για τα προληπτικά μέτρα, οποίος, όμως, δεν θα πρέπει να αποτελεί εμπόδιο στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.


Σύγκρουση Ν.Δ. - Ν. Παππά για τη διαπραγμάτευση
Εν τω μεταξύ, κόντρα σημειώθηκε μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών. Η νέα αντιπαράθεση ξεκίνησε μετά από ανακοίνωση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ο οποίος κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, τη Ν.Δ. ότι ποντάρει στην αποσταθεροποίηση«Η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται και πετυχαίνει πλεονάσματα χωρίς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και η Ν.Δ. εξακολουθεί να ποντάρει στην αποσταθεροποίηση» σημείωσε συγκεκριμένα ο κ. Παππάς και πρόσθεσε σε ειρωνικό τόνο: «Ρωτάμε για μία ακόμα φορά: Πιστεύει η Ν.Δ. ότι πρέπει να ληφθούν έξτρα μέτρα όπως ζητάει το ΔΝΤ; Ή μήπως ο κύριος Μητσοτάκης σκοπεύει εκτός από τον γραμματέα του κόμματος του και τη νεολαία του να διαγράψει και την Εurostat;».

Η ανικανότητα και η αναξιοπιστία της κυβέρνησης τροφοδοτούν τις υπερβολικές αξιώσεις του ΔΝΤ, υποστήριξε απαντώντας ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι: «Έτσι, το κόστος της αποτυχημένης, δήθεν, ''σκληρής'' διαπραγμάτευσης εκτοξεύθηκε στα 5,4 + 3,6 δισ. ευρώ. Και βέβαια, το γνωρίζουν καλά, τίποτα από αυτά δεν είναι αποδεκτό από τη Νέα Δημοκρατία. Παρ’ όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προκαλεί τους Έλληνες, ποντάροντας στο απόλυτο ψέμα» είπε και επίσης σε ειρωνικό τόνο έθεσε το ερώτημα: «Μήπως ο κ. Τσίπρας σκοπεύει, εκτός από τον αντιμνημονιακό του εαυτό, να ''διαγράψει'' και τη ''συνιστώσα των 53'' μαζί με τον Υπουργό του των Οικονομικών;».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ