ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κασσελάκης από Ηγουμενίτσα: Δεν πρόκειται να ξεπουλάμε σε ξένους τα λιμάνια. ***** Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Κορίνθου, κίνηση και στην Αθηνών - Λαμίας. ***** «Θανατική καταδίκη» η κατάληψη του περάσματος της Ράφα από το Ισραήλ - Απαγόρευσε την πρόσβαση στον ΟΗΕ. ***** Καταδικάζει η Αίγυπτος την ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα: Απειλεί τη ζωή πάνω από 1 εκατ. ανθρώπων. ***** Ορκίστηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για πέμπτη φορά και έστειλε μήνυμα στη Δύση: Να συνεργαστούμε, αλλά σταματήστε να μας πιέζετε. ***** Στη Σερβία ο Σι Τζινπίνγκ: «Ατσάλινη η φιλία μας με το Βελιγράδι».

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

ΚΑΠΑ RESEARCH: ΕΙΚΟΝΑ ΚΟΠΩΣΗΣ ΚΑΙ ΦΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

Μόλις δύο μήνες μετά τον εκλογικό θρίαμβο του ΣΥΡΙΖΑ, το κυβερνών κόμμα παρουσιάζει σημάδια κόπωσης και φθοράς εμφανίζοντας εικόνα κόμματος που κυβερνά επί χρόνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα». Παράλληλα, η πλειονότητα των Ελλήνων τάσσεται υπέρ του σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης, ενώ αν σήμερα γίνονταν εκλογές, τότε μόνο πέντε κόμματα θα έμπαιναν στη Βουλή.

Πιο αναλυτικά, στο ερώτημα για το τι θα πρέπει να κάνει ο πρωθυπουργός αν η κυβέρνηση απολέσει την πλειοψηφία σε επόμενη ψηφοφορία, το 37,8% τάσσεται υπέρ της δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης με συμμετοχή και της Νέας Δημοκρατίας. Το 25,8% είναι υπέρ της παραίτησης και της προσφυγής στις κάλπες, ενώ το 23,5% προτιμά να προσπαθήσει ο πρωθυπουργός να συνεργαστεί με κόμματα της «κεντρώας» αντιπολίτευσης, όπως το ΠΑΣΟΚ, ''Το Ποτάμι'' και την Ένωση Κεντρώων.



Στο ερώτημα για το ποιο κόμμα είναι πιο πιθανό να ψήφιζαν αν σήμερα διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές, το 18,4% των ερωτηθέντων απάντησε ΣΥΡΙΖΑ, με τη Νέα Δημοκρατία να ακολουθεί με 14,9%, τη Χρυσή Αυγή να συγκεντρώνει το 5,6%, ενώ ακολουθούν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με 4,5%, το ΚΚΕ με 4,4%, η Ένωση Κεντρώων με 2,3%, το  Ποτάμι με 2,2%, οι ΑΝΕΛ με 2,1% και Λαϊκή Ενότητα με 1,9%. Το 18,2% απάντησε ότι δεν θα ψήφιζε, το 15,9% δήλωσε αναποφάσιστο, ενώ το 6,1% θα «έριχνε» λευκό ή άκυρο.

Η φθορά της κυβέρνησης επηρεάζει και τον Αλέξη Τσίπρα, του οποίου η δημοφιλία υποχωρεί, αν και εξακολουθεί να θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός από το 41,8%, έναντι του Βαγγέλη Μεϊμαράκη (28,5%). Όμως, οι ερωτηθέντες κρίνουν αρνητικά με ποσοστά άνω του 65% όλες τις κορυφαίες αποφάσεις της κυβέρνησης από τον Ιανουάριο έως και σήμερα και πιο αναλυτικά το δημοψήφισμα (63,9%), την προσφυγή σε εκλογές το Σεπτέμβριο (68,9%), τη συμφωνία για το 3ο μνημόνιο (70,2%), τον εκ νέου σχηματισμό κυβέρνησης με τους ΑΝΕΛ (71,4%) αλλά και τη σύγκρουση με τους εταίρους με αιχμή του δόρατος τον Γιάννη Βαρουφάκη (63,8%)Επικριτικοί όμως είναι οι πολίτες και με τη Νέα Δημοκρατία, με το 39,2% να εκτιμά ότι το κόμμα θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ και το 36,5% να θεωρεί ότι η Ν.Δ. περνά μία βαθιά κρίση και θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να συνέλθει.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ