ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΗΠΑ: Πάνω από 100 συλλήψεις μετά την εκκένωση του καταυλισμού στο UCLA. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική η απόφαση για υφ’ όρον αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου - Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη: Ο Πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής. ***** Μιλένα Αποστολάκη: Εύλογοι προβληματισμοί για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου. ***** Νέα Αριστερά: Προκλητική και απαράδεκτη η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου. ***** Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Προσβολή στα θύματα της Χρυσής Αυγής» - Οργή της οικογένειας Φύσσα. ***** Τρίκαλα Κορινθίας: Έντονο χαλάζι άσπρισε τα πάντα - Καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες. ***** Κορονοϊός: Εννέα διασωληνωμένοι και ένας νέος θάνατος - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης.

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ VD

Η κυβέρνηση έχει καθαρή προοπτική τετραετίας και εμείς εντολή να προωθήσουμε τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. «Βρισκόμαστε μετά από μια δύσκολη αλλά νικηφόρα μάχη. Δεν πετάμε στα σύννεφα, αλλά δικαιούμαστε να αισθανόμαστε δικαιωμένοι από τη λαϊκή ετυμηγορία», είπε. Όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός, στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου ο ελληνικός λαός δικαίωσε «τον σκληρό και έντιμο αγώνα που δώσαμε στο πλαίσιο μίας σκληρής διαπραγμάτευσης» αλλά και «τη δύσκολη επιλογή που κάναμε να προχωρήσουμε σε έναν συμβιβασμό με τους εταίρους μας».

Ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματος, σημείωσε: «Έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό όσο και δύσκολο όμως έργο, να υλοποιήσουμε τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου, όμως παράλληλα πρέπει να διαπραγματευτούμε τα ανοιχτά της σημεία, ώστε να διασφαλίσουμε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την επίλυση του προβλήματος των κόκκινων δανείων, να βρούμε τα ισοδύναμα για τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, να διασφαλίσουμε το δημόσιο χαρακτήρισα της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ».



Όπως είπε, «Για να τα πετύχουμε όλα αυτά προς το συμφέρον μας είναι να τελειώνουμε το συντομότερο με την πρώτη αξιολόγηση, ώστε να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, για μόνο με τη διευθέτηση του ζητήματος αυτού μπορεί να επανέλθει η σταθερότητα στη χώρα και να δημιουργηθεί ένα ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον»Παράλληλα, συνέχισε, πρέπει να βάλουμε μπροστά και την εφαρμογή του προγράμματος που αφορά το δικό μας όραμα: «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση, να προχωρήσουμε σε ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα, να αξιοποιήσουμε το ΕΣΠΑ σε νέα κατεύθυνση με εστίαση στους νέους επιστήμονες και τις καινοτόμες επιχειρήσεις, να σταματήσουμε τα καθεστώτα γαλέρας σε εργασιακούς χώρους, να προχωρήσουμε στην αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών σταθμών, να βάλουμε τέλος στην αναξιοκρατία, να στηρίξουμε το Εθνική Σύστημα Υγείας, να κάνουμε τις μεγάλες τομές στο εκπαιδευτικό σύστημα. Στόχος είναι να βγούμε το συντομότερο από την επιτροπεία και να βγούμε στις αγορές»

Ο Πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις, τόνισε όμως ότι θα εξηγεί στους πολίτες γιατί αυτή η διαδρομή είναι αναγκαία. Αναφερόμενος στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ είπε ότι στόχος ήταν η διεθνοποίηση του ζητήματος του χρέους και χαρακτήρισε την προσπάθεια αυτή εξαιρετικά αποδοτική. Στο σημείο αυτό άφησε αιχμές κατά της Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι κάποιοι δυσαρεστήθηκαν, που ήθελαν σιωπηλή την ελληνική κυβέρνηση, να λέει ότι το χρέος είναι βιώσιμο.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι το θέμα του χρέους δεν είναι ελληνικό πρόβλημα αλλά παγκόσμιο, η επιλυση του οποίου μπορεί να αποτελέσει διέξοδο των λαών προς την ευημερία και την ανάπτυξη. Μάλιστα, κατηγόρησε τη Ν.Δ. ότι δεν έκανε απολύτως τίποτα για την προσέλκυση επενδύσεων, απολύτως τίποτα για να επιλυθεί το ζήτημα του χρέους. «Τους καλώ αντί να μεμψιμοιρούν να συνδράμουν στη μεγάλη προσπάθεια για συμμαχίες» πρόσθεσε.

Ως δεύτερο στόχο ανεφέρε, το να ανοίξει από την ελληνική πλευρά το μεγάλο επίσης παγκόσμιο ζήτημα, όπως είπε, των προσφυγικών ροώνΗ Ευρώπη οφείλει να δείξει ανθρώπινο πρόσωπο και να κλείσει την πόρτα στην ακροδεξιά και στον ρατσισμό, ενώ ζήτησε από την παγκόσμια κοινότητα να βάλει τέλος στις συγκρούσεις που προκαλούν το πρόβλημα.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ