ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Ράφα: Το Ισραήλ βομβάρδισε δύο συνοικίες. ***** Παλαιστινιακή Αρχή: Καλεί τις ΗΠΑ να εμποδίσουν την εισβολή στη Ράφα- Επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου. ***** Γαλλία: «Όχι» σε ισραηλινή επίθεση στη Ράφα. ***** Μ. Κεφαλογιάννης: Σαθρή και έωλη η κατηγορία των Αλβανών για Μπελέρη. ***** Φωτιά σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Προσύμνη Αργολίδας. ***** Συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων - Αυξημένη η κίνηση στα διόδια των Μαλγάρων. ***** Υπό ρωσική κατάληψη ακόμη δύο χωριά σε Χάρκοβο και Ντονέτσκ - Τα «απελευθερώσαμε» λένε οι Ρώσοι.

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΘΑΝΟΥ: ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΜΕ Ν' ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΚΡΙΣΙΜΑ ΘΕΜΑΤΑ


Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός ορκίστηκε η Βασιλική Θάνου, η οποία υπέγραψε το πρωτόκολλο ανάληψης των καθηκόντων της, υπό την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. Ακολούθως, η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της χώρας στη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να παραλάβει το πρωθυπουργικό γραφείο από τον Αλέξη Τσίπρα. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση από την Προεδρία της Δημοκρατίας, η νέα, υπηρεσιακή κυβέρνηση πρέπει να διαθέτει την όσο το δυνατόν ευρύτερη αποδοχή, με στόχο τη διενέργεια εκλογών.


Η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει κρίσιμα θέματα, υποστήριξε η νέα Πρωθυπουργός της χώρας, Βασιλική Θάνου, κατά τη διάρκεια της παράδοσης-παραλαβής του πρωθυπουργικού γραφείου, παρουσία και του Αλέξη ΤσίπραΠαράλληλα, υπογράμμισε ότι αρμοδιότητα της νέας κυβέρνησης είναι η διεξαγωγή των εκλογών, με αδιάβλητο τρόπο. «Μέσα σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, κλήθηκα να αναλάβω ένα μεγάλο βάρος» πρόσθεσε η κ. Θάνου.

Η υπηρεσιακή Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι άμεσα, θα έχει επαφές με όλους του πολιτικούς αρχηγούς, ώστε η νέα κυβέρνηση να είναι, όσο το δυνατόν, ευρύτερης αποδοχής.
«Η ελλιπής πολιτική εμπειρία, την οποία εξάλλου δεν θα ήταν δυνατό να έχω αφού επί μακρά σειρά ετών υπηρετώ τη Δικαιοσύνη, θεωρώ ότι θα μπορέσει να αναπληρωθεί από την ωριμότητα και την εμπειρία την οποία θέλω να πιστεύω ότι διαθέτω λόγω της μακράς εμπειρίας αυτής των δικαστικών μου καθηκόντων», τόνισε.

Τέλος, η κ. Θάνου υπογράμμισε ότι τόσο προσωπικά όσο και όλα τα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης, «Θα καταβάλουμε τις μέγιστες προσπάθειες ώστε κατά το δυνατόν να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο στα καθήκοντά μας».





Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που υποδέχθηκε την πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργό της χώρας, κάνοντας λόγο για «ένα θετικό βήμα». «Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε με εξαιρετικό τρόπο στα καθήκοντά σας, σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τη χώρα» υπερθεμάτισε, απευθυνόμενος προς την κ. Θάνου.

Ο κ. Τσίπρας κατέστησε σαφές ότι «η παρουσία σας αποτελεί εγγύηση της ομαλής εκλογικής αναμέτρησης και της διεκπεραίωσης κρίσιμων γεγονότων». «Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να κυλήσει με τρόπο πολιτισμένο η προεκλογική περίοδος, στα πλαίσια ενός δημοκρατικού διαλόγου» πρόσθεσε.

Όσον αφορά την κρίσιμη συγκυρία, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «μάχη» ώστε η οικονομία να σταθεί στα πόδια της, ενώ έκανε ειδική μνεία στη διαρκή διαπραγματευτική προσπάθεια, δίνοντας έμφαση στο ζήτημα του χρέους. «Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να διασφαλίσετε τη σταθερότητα και την ομαλότητα» κατέληξε, απευθυνόμενος προς την κ. Θάνου.

Σημειώνεται ότι η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή, στην 13:00. Αμέσως μετά, αναμένεται να κηρυχθεί η διάλυση της Βουλής και η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ