ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα θα έχει τριπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με την Ευρωζώνη. ***** «Κοροϊδία» και «παρωδία» η επιστολή Μητσοτάκη για την ακρίβεια, καταγγέλλει η Αντιπολίτευση. ***** Κασσελάκης: Εσείς στη λίστα αναμονής, άλλοι στη λίστα εκλεκτών - «Για τον πρωθυπουργό είστε πλέμπα». ***** Γεραπετρίτης: Θα βαδίσουμε βήμα βήμα στον ελληνοτουρκικό διάλογο - Καταγράφουμε τις διαφωνίες μας. ***** Κασσελάκης: Προϋπόθεση ελληνοτουρκικής φιλίας η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων. ***** Ανδρουλάκης: Ο αγώνας για αναγνώριση της Γενοκτονίας σε βάρος όλων των χριστιανικών πληθυσμών συνεχίζεται. ***** Νέα Αριστερά για Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων: Θυμόμαστε και τιμούμε τους νεκρούς. ***** Προκλητικός Ερντογάν την Ημέρα Μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων: «Σαν σήμερα ανάψαμε τον πυρσό της ανεξαρτησίας».

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΕΥΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΟΧΗ;

Δριμεία κριτική στον Πρωθυπουργό ασκεί ο Ευ. Βενιζέλος με άρθρο του, κατηγορώντας μεταξύ άλλων τον Αλ. Τσίπρα ότι δίχασε την κοινωνία και ότι άφησε τη χώρα ακάλυπτη.
Σε ό,τι αφορά το δημοψήφισμα, ο κ. Βενιζέλος, καταλογίζει στον Πρωθυπουργό ότι «οδήγησε τη χώρα σε μια θεσμικά εκβιαστική διαδικασία» για «ζήτημα πρωτίστως δημοσιονομικό, δηλαδή για ζήτημα που συνταγματικά απαγορεύεται να τεθεί σε δημοψήφισμα».

Όπως σημειώνει ο κ. Βενιζέλος ο κ. Τσίπρας «δίχασε την ελληνική κοινωνία την ώρα που χρειαζόταν εθνική ενότητα και συναίνεση» και «διεκδικεί να εμφανιστεί ως εκπρόσωπος του ''Όχι'', ενώ μπορούσε να είναι εκπρόσωπος κατά τεκμήριο όλου του έθνους στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές και εταίρους». «Αλλοίωσε το ψηφοδέλτιο. Κινητοποίησε τον κρατικό μηχανισμό υπέρ της κυβερνητικής άποψης (…) Έχασε κάθε πιθανό σύμμαχο στο επίπεδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Eurogroup», αναφέρει στο άρθρο του. Επισημαίνει παράλληλα ότι: «Για πρώτη φορά το κράτος βρέθηκε σε αδυναμία καταβολής συντάξεων και οδήγησε τους συνταξιούχους στις εξευτελιστικές ουρές των ΑΤΜ» και προσθέτει:

«Τώρα που βλέπει την τεράστια κινητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών υπέρ του ''Ναι'', τώρα που οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν νίκη του ''Ναι'', έρχεται και αναπτύσσει δυο πρόσθετα καταπληκτικά επιχειρήματα: Το πρώτο, ότι το ''Όχι'' οδηγεί σε συμφωνία εντός 48 ωρών, με την αντιδημοκρατική Ευρώπη που εκδικείται τους Έλληνες και θέλει να ταπεινώσει και να ρίξει την κυβέρνηση της αριστεροδεξιάς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με πρόσθετη στήριξη της ΧΑ. Το δεύτερο, ότι σε περίπτωση επικράτησης του ''Ναι'', δεν θα θεωρήσει ότι απορρίφθηκε η πολιτική του, δεν θα θεωρήσει ότι έχει περιέλθει αυτομάτως σε κρίση δημοκρατικής νομιμοποίησης, αλλά αυτός ο δημοψηφισματικά απορριφθείς, θα είναι ο εγγυητής των συνταγματικών διαδικασιών που θα δρομολογήσει».

«Μαθαίνουμε τώρα ότι ο εκφραστής της μιας από τις δυο γραμμές που κρίνονται στο δημοψήφισμα είναι παίκτης και διαιτητής ταυτοχρόνως. Ότι διεκδικεί και το ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ότι δεν είναι Πρωθυπουργός παντός καιρού, αλλά απλώς ο μετεωρολόγος που βλέπει τον καιρό και μας τον λέει», συνεχίζει ο κ. Βενιζέλος και καταλήγει: «Ελπίζω να μπορεί να διακρίνει το φτύσιμο από την βροχή».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ