ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης να ζητήσει συγγνώμη από Τσίπρα και Κοτζιά που έκαναν το πατριωτικό τους καθήκον. ***** Κουτσούμπας: Αυτό θα είναι το μήνυμα ελπίδας στις 9 του Ιούνη με ισχυρό ΚΚΕ. ***** Ανδρουλάκης: Επιστολή-επικοινωνιακό σωσίβιο στην Φον Ντερ Λάιεν και ομολογία της αποτυχίας Μητσοτάκη. ***** Βελόπουλος: Καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών και εμπάργκο στα Σκόπια. ***** Ν. Ηλιόπουλος-ακρίβεια: Ο κ. Μητσοτάκης κοροϊδεύει τον κόσμο! ***** Στο μικροσκόπιο άλλες δύο υποθέσεις παραβίασης προσωπικών δεδομένων - Μετά την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές βρίσκονται στο στόχαστρο για προεκλογική κατάχρηση των emails πολιτών. ***** 105 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και ο αγώνας για διεθνή αναγνώριση συνεχίζεται πιο δυνατά. ***** Γερμανία: Drone με τη σημαία της Ρωσίας πάνω από την Bundestag. ***** Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις με drones - Εκρήξεις στην Κριμαία. ***** Γάζα: Σχεδόν 800.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκκενώσει τη Ράφα.

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΕΠΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Αιφνίδια ανατροπή στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών με νέα πρόταση που κατέθεσαν οι δανειστές προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ισχυρίζονται ότι πρόκειται για την πεντασέλιδη πρόταση των θεσμών που παρουσιάστηκε από τον Ζ.Κ. Γιούνκερ προ δυο εβδομάδων με ελαφρές τροποποιήσεις και ως εκ τούτου απορρίφθηκε σε τεχνικό επίπεδο. Ενώ, ολοκληρώθηκε στις 20:30 η σύσκεψη του πρωθυπουργού με την ηγεσία των θεσμών και ο Α. Τσίπρας αποχώρησε χωρίς δηλώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση των θεσμών χαρακτηρίζεται απο την ελληνική πλευρά ως μια εξαιρετικά σκληρή πρόταση, κάνοντας λόγο για βαρβαρότητα«Οι δανειστές ζητούν κλείσιμο ψαλίδας των μισθών στο δημόσιο, μείωση των συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ ενώ δεν αναφέρουν τίποτε για τα εργασιακά», τόνισαν οι ίδιες πηγές.

Σε λίγο ξεκινά η συνεδρίαση του Eurogroup χωρίς όπως φαίνεται να υπάρχει τελικό συμπέρασμα από τη συζήτηση με τους θεσμούς. Δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα προϊδέασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις προσερχόμενος στο κτήριο όπου θα συνεδριάσει το Eurogroup. «Κάνουμε προόδους αλλά δεν έχουμε φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Συνεχίζουμε εντατικές διαπραγματεύσεις, κάνουμε πρόοδο αλλά υπάρχουν εκκρεμότητες. Φαίνεται πως θα είναι μακρά η νύχτα», τόνισε.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι προτάσεις των δανειστών επιμένουν σε αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23%, εξάλειψη των πρόωρων συντάξεων μέχρι το 2022, αύξηση εισφορών υγείας συνταξιούχων και αφαίρεση της φορολογίας σε τομείς που για πρώτη φορά θα υπήρχαν ανάλογες ρυθμίσειςΑναλυτικά οι απαιτήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου:

Δημοσιονομικά
  • Επιμένει στα έσοδα από ΦΠΑ στο 1% του ετήσιου ΑΕΠ και συγκεκριμένα στην εστίαση στο 23%.
  • 100% προκαταβολή φόρου από τα νομικά πρόσωπα
  • Κατάργηση φοροαπαλλαγών στα αγροτικά καύσιμα
  • Μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 400 εκατ. (αντί για 200 που προτείναμε)
  • Μικρότερη αύξηση στη φορολογία των κερδών των νομικών προσώπων - επιχειρήσεων (από το 26% να πάει στο 28% και όχι στο 29% που προτείναμε)
  • Αφαιρεί τη φορολογία e-gaming -VLTs (φρουτάκια)
  • Αφαιρεί τα έσοδα από τις άδειες 4G και 5G της κινητής τηλεφωνίας
  • Αφαιρεί τις φοροαπαλλαγές για τους κατοίκους των νησιών
 Συντάξεις
  • Επιμένει στην πλήρη εφαρμογή του νόμου 3863/10 (κυρίως στον υπολογισμό των συντάξεων, αυξάνει τις χαμηλές συντάξεις και μειώνει τις υψηλές)
  • Επιμένει σε ισοδύναμα για την αναστολή της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος
  • Ζητά εξοικονόμηση 0,25%-0,5% του ΑΕΠ για το 2015 και 1% για το 2016
  • Πλήρης εξάλειψη των πρόωρων συντάξεων μέχρι το 2022 (στα 67 χρόνια ανεξάρτητα από χρόνια εργασίας ή στα 62 χρόνια με 40 χρόνια εργασίας)
  • Κατάργηση/αντικατάσταση του ΕΚΑΣ μέχρι Δεκέμβριο 2017
  • Αύξηση εισφορών υγείας συνταξιούχων από το 4% στο 6%
  • Σταδιακή κατάργηση όλων των εξαιρέσεων που χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και εναρμόνιση των ασφαλιστικών εισφορών με τη δομή του ΙΚΑ από 1 Ιουλίου 2015
  • Κατάργηση όλων των εισφορών υπέρ τρίτων (π.χ. αγγελιόσημο) μέχρι 31 Οκτωβρίου 2015
  • Εύρεση ισοδύναμων που θα καλύψουν το κόστος της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας περί αποκατάστασης των μειωμένων συντάξεων.
Το Reuters επισημαίνει ότι η αντιπρόταση των πιστωτών προς την Αθήνα γίνεται αφότου απορρίφθηκαν ορισμένες προτάσεις τις ελληνικής πλευράς, οι οποίες περιλάμβαναν σειρά από φοροεισπρακτικά μέτρα και υψηλότερες εισφορές στο συνταξιοδοτικό, με σκοπό την αύξηση των εσόδων και την επίτευξη των στόχων του προϋπολογισμού.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ