ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης στο Euractiv: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει όλη την Κεντροαριστερά

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που λέμε Σύγχρονη Αριστερά, που καλύπτει άνετα όλη την Κεντροαριστερά, υπογραμίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε συν...


Στην πυραυλάκατο «Κρυσταλλίδης» ο Δένδιας - «Περηφάνια για όσους υπερασπίζονται στα σύνορα». ***** Στ. Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου. ***** Πάτρα: Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο βόρειο λιμάνι. ***** Γάζα: Τέλος οι συνομιλίες στο Κάιρο, αντιπροσωπεία της Χαμάς επιστρέφει στη Ντόχα. ***** Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε πέρασμα μεταξύ Ισραήλ-Γάζας. ***** Έφοδος των Αρχών στο γραφείο του Al Jazeera μετά τη διαταγή για το κλείσιμο του δικτύου στο Ισραήλ. ***** Στη Ντόχα ο Διευθυντής της CIA για επείγουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κατάρ.

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Την ώρα που η επιτυχία της διαπραγμάτευσης κρέμεται σε μια λεπτή κλωστή και ο χρόνος τον οποίο έχει στη διάθεσή της η ελληνική πλευρά εκπνέει. Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, με όλα τα δεδομένα να βρίσκονται πάνω στο τραπέζι και να συζητιούνται στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία. Κυρίαρχα, η συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας από την παρούσα Βουλή, το στήσιμο καλπών για εκλογές ή δημοψήφισμα, καθώς και η αλλαγή κυβερνητικού εταίρου του ΣΥΡΙΖΑΕπιλογές που προς ώρας αποκλείει το Μέγαρο Μαξίμου.

Ήδη, ο Αντώνης Σαμαράς, σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash, συγκεκριμενοποίησε την γνωστή πρότασή του περί εθνικής συνεννόησης, τονίζοντας την ανάγκη αλλαγής κυβέρνησης χωρίς εκλογές και χωρίς τη συμμετοχή του ιδίου αλλά και του Αλέξη Τσίπρα. «Αν ο κ. Τσίπρας έχανε την δεδηλωμένη ούτε εκείνος θα ήταν σωστό να παραμείνει πρωθυπουργός. Και εν πάση περιπτώσει, δική μου επιδίωξη δε είναι να μπω σε μια κυβέρνηση από την σημερινή Βουλή. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές άμεσα γιατί δεν το αντέχει η χώρα. Κι αν απολεσθεί η δεδηλωμένη το μόνο που μπορεί να γίνει είναι ο κ. Τσίπρας, με όσους δικούς του συμφωνούν, να προχωρήσει σε μια συμφωνία με την Ευρώπη, με τη βοήθεια τη δική μας. Κι έτσι να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα τα προχωρήσει όλα αυτά», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός, άποψη που, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκει σύμφωνα και αρκετά στελέχη και από άλλους πολιτικούς χώρους.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. φέρεται να πρωταγωνιστεί και στην προσπάθεια συγκρότησης ενός φιλοευρωπαϊκού μετώπου, με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων που τάσσονται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, ενώ ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η σειρά συναντήσεων που έχει ξεκινήσει με πρώην πρωθυπουργούς, όπως: Κώστα Καραμανλή, Κώστα Σημίτη και ίσος και με Λουκά Παπαδήμο τις επόμενες μέρες. Φήμες μάλιστα αναφέρουν ότι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, είτε σε μη συμφωνία είτε σε συμφωνία που δεν θα περάσει από τη συγκυβέρνηση, δεν αποκλείεται η κοινή κάθοδος σε αυτές ενός τέτοιου σχήματος - συνασπισμού.

Από την άλλη, ''Το Ποτάμι'' θα υποστηρίξει οποιαδήποτε συμφωνία φέρει η κυβέρνηση, καθώς δεν υπάρχει άλλη λύση στην παρούσα φάση, δήλωσε ο επικεφαλής του ''Ποταμιού'', Σταύρος ΘεοδωράκηςΜιλώντας στο Mega και αναφερόμενος στο περιεχόμενο της ελληνικής πρότασης είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν έτοιμος να κάνει μεταρρυθμίσεις και πρόσθεσε ότι «βασίστηκε στην παλιά συνταγή...φόροι, φόροι, φόροι». 

Ερωτηθείς για τα σενάρια που διακινούνται για πρόωρες εκλογές ο Στ. Θεοδωράκης είπε πως είναι λάθος να σκέφτεται κανείς εκλογές μέσα στο καλοκαίρι, καθώς αυτό θα ήταν καταστροφικό για τον τουρισμό. Ωστόσο σημείωσε ότι ''Το Ποτάμι'' δεν φοβάται τις εκλογές όποτε κι αν γίνουν. Ζήτησε οι όροι να είναι καθαροί και το διακύβευμα της προσφυγής στις κάλπες σαφές.

Ημερομηνίες εκλογών

Μετά το χθεσινό ναυάγιο της σύσκεψης κορυφής στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή και του Αλέξη Τσίπρα, τα σενάρια εκλογών εντάθηκαν και πάλι, σε σημείο που να κυκλοφορούν ήδη και συγκεκριμένες ημερομηνίες, όπως αυτή της 26ης Ιουλίου και της 2ας ΑυγούστουΗ συντριπτική πλειοψηφία των κομμάτων εκτιμούν ότι εκλογές σήμερα μόνο κακό θα προκαλέσουν στον τόπο, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Κατά κάποιους, σε εκλογές μπορεί να καταφύγει ο Αλέξης Τσίπρας ακόμα και έχοντας εξασφαλίσει την υπερψήφιση της συμφωνίας, προκειμένου να βγει πιο ισχυρός και με ανανεωμένη τη λαϊκή εντολή.

Αρκετοί είναι δε αυτοί που βλέπουν υπερψήφιση της συμφωνίας από τον ΣΥΡΙΖΑ, όχι όμως από τους ΑΝΕΛ και κατά συνέπεια αλλαγή του ελάσσονος κυβερνητικού εταίρου, με αποχώρηση του κόμματος του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση και αντικατάστασή του ίσως από το ''Ποτάμι'' και ενδεχομένως και από το ΠΑΣΟΚΤέλος, σε περίπτωση που όλα κυλήσουν ομαλά για τη συγκυβέρνηση και ψηφιστεί η συμφωνία από τα δύο κόμματα, θεωρείται δεδομένος ο κυβερνητικός ανασχηματισμός με απομάκρυνση όσων υπουργών δεν έχουν, κατά το Μέγαρο Μαξίμου, αποδώσει μέχρι στιγμής ή θεωρούνται «επικίνδυνοι» όσον αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας. Και τα σενάρια καλά κρατούν...

''The New Daily Mail'' 
Newsroom με πληροφορίες από το Euro2Day



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ