ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κασσελάκης από Ηγουμενίτσα: Δεν πρόκειται να ξεπουλάμε σε ξένους τα λιμάνια. ***** Ουρές χιλιομέτρων στην Αθηνών - Κορίνθου, κίνηση και στην Αθηνών - Λαμίας. ***** «Θανατική καταδίκη» η κατάληψη του περάσματος της Ράφα από το Ισραήλ - Απαγόρευσε την πρόσβαση στον ΟΗΕ. ***** Καταδικάζει η Αίγυπτος την ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα: Απειλεί τη ζωή πάνω από 1 εκατ. ανθρώπων. ***** Ορκίστηκε ο Βλαντιμίρ Πούτιν για πέμπτη φορά και έστειλε μήνυμα στη Δύση: Να συνεργαστούμε, αλλά σταματήστε να μας πιέζετε. ***** Στη Σερβία ο Σι Τζινπίνγκ: «Ατσάλινη η φιλία μας με το Βελιγράδι».

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

FAZ: ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ Ο ΓΑΠ

Τη χρησιμότητα της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος τόσο επί πρωθυπουργίας του όσο και σήμερα, επισήμανε για ακόμη μια φορά ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία φιλοξενεί σχετικό σχόλιο του κ. Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου εξηγεί μάλιστα τους λόγους που υποστηρίζει την άποψη αυτή: «Εάν είχε γίνει δημοψήφισμα το 2011 θα είχε παραχθεί συναίνεση στην κοινωνία για την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων» σημειώνει, και συνεχίζει τονίζοντας ότι: «Σε αντίθεση με την Πορτογαλία ή την Ιρλανδία, δεν υπήρχε στην Ελλάδα συναίνεση στην ελληνική πολιτική ελίτ. Αντιθέτως, όλα τα άλλα κόμματα και οι φορείς απέρριπταν κατηγορηματικά τις μεταρρυθμίσεις».

Ο κ. Παπανδρέου υπογραμμίζει πως το δημοψήφισμα θα εξανάγκαζε τους Έλληνες «να πάρουν μία απόφαση, να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα και να αναλάβουν τις ευθύνες τους», ενώ επιπλέον, όπως συμπληρώνει, «θα έβαζε τέλος στη συζήτηση περί Grexit». Στη συνέχεια πρώην πρωθυπουργός «καλωσορίζει» το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος ακόμη και σήμερα, καθώς όπως επισημαίνει:

«Η διενέργεια δημοψηφίσματος κρίνεται σκόπιμη» ενώ παράλληλα σημειώνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να εξαναγκαστεί σε τέτοιο βήμα «επειδή υποσχέθηκε πάρα πολλά. Τέτοιο δημοψήφισμα θα ήταν καλοδεχούμενο, αλλά μόνο στην περίπτωση που η κυβέρνηση έβρισκε το θάρρος να ζητήσει συμφωνία του λαού σε αυτό που μπορεί να διαπραγματευτεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση» τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι η ενδεχομένως η κυβέρνηση αναγκαστεί να διεξάγει δημοψήφισμα για τις διαπραγματεύσεις. «Εάν γινόταν με σωστή προετοιμασία και την στήριξη των εταίρων μας, ένα τέτοιο δημοψήφισμα θα ήταν σημαντική νίκη της Δημοκρατίας, και θα δημιουργούσε νέα δυναμική για πραγματικές αλλαγές στην ελληνική κοινωνία» τονίζει ο Γιώργος Παπανδρέου.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ