ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης στο Euractiv: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει όλη την Κεντροαριστερά

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που λέμε Σύγχρονη Αριστερά, που καλύπτει άνετα όλη την Κεντροαριστερά, υπογραμίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε συν...


Πήρε μέρος στο έθιμο των μπότηδων στην Κέρκυρα ο Στέφανος Κασσελάκης. ***** Ενδοοικογενειακή βία: Έξι συλλήψεις σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. ***** Κ. Μητσοτάκης: Παρακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου. ***** Στη Μητρόπολη Αθηνών θα παρακολουθήσει την Ανάσταση η ΠτΔ. ***** Eurovision 2024: Οι διοργανωτές θα αφαιρούν παλαιστινιακές σημαίες ή σύμβολα. ***** ΗΠΑ: Πιέσεις από Δημοκρατικούς βουλευτές στον Μπάιντεν να αναστείλει τη στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ.

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ

Μέσω τηλεδιάσκεψης συνεδρίασαν τελικά τα τεχνικά κλιμάκια στο Brussels Group, παρά την αρχική πρόβλεψη για δια ζώσης συνάντηση στις Βρυξέλλες. Κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε συζητήθηκαν όλα τα «ανοιχτά» θέματα, με αιχμή το ασφαλιστικό. Η συνεδρίαση θα επαναληφθεί αύριο, αυτή τη φορά στις Βρυξέλλες, με φυσική παρουσία των μελών του, την ώρα που ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, με δηλώσεις του έκανε λόγο για νέο γύρο συζητήσεων στο πλαίσιο του Brussels Group, ο οποίος, όπως είπε, είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με αξιωματούχους της Ευρωζώνης που επικαλείται το Reuters, οι υφυπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης (Euroworking group) θα έχουν, μεθαύριο Πέμπτη, τηλεδιάσκεψη για την πορεία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στους εκπροσώπους της Ελλάδας και των θεσμών (Ε.Ε, ΕΚΤ, ΔΝΤ). Αν και στόχος κυβέρνησης και δανειστών είναι να φτάσουν, τις πρώτες ημέρες του Ιουνίου, σε μια συμφωνία ήδη τόσο το Bloomberg όσο και το Reuters επικαλούμενα αξιωματούχους, αναφέρονται στη δυνατότητα η Ελλάδα, προκειμένου να ξεπεράσει τον «σκόπελο» της 5ης Ιουνίου οπότε θα πρέπει να πληρώσει την δόση των 300 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ, να μεταφέρει όλες τις δόσεις προς το ΔΝΤ μέχρι τις 19 Ιουνίου, συνολικού ύψους 1,6 δισ. ευρώ και να το καταβάλλει στο τέλος του Ιουνίου, «κερδίζοντας» με αυτόν τον τρόπο χρόνο.   

Από την άλλη πλευρά, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων ΜΝΙ, αναφέρεται στα «γκρίζα» σημεία των δαπραγμάτευσεων μέχρι σήμερα, όπως η μεταρρύθμιση στον ΦΠΑ, που όπως λέει, «θα πρέπει να αυξήσει τα δημοσιονομικά έσοδα και η μεταρρύθμιση που προτείνεται από τους Έλληνες δεν το κάνει αυτό», στο «κόψιμο» των πρόωρων συντάξεων, στην αποφυγή μονομερών ενεργειών από την Αθήνα, όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού και στις ιδιωτικοποιήσεις που πρέπει να αποδώσουν δημοσιονομικά έσοδα, τα οποία να είναι υψηλότερα από τα νούμερα που έχουν δοθεί μέχρι τώρα.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ