ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης στο Euractiv: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει όλη την Κεντροαριστερά

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που λέμε Σύγχρονη Αριστερά, που καλύπτει άνετα όλη την Κεντροαριστερά, υπογραμίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε συν...


Θεσσαλονίκη: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ., δίπλα σε παιδική χαρά η δολοφονία του 41χρονου. ***** Πέθανε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου. ***** Λιβαδειά: Θλίψη για 15χρονη, βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο του σπιτιού της. ***** Τζόκερ: Ένας υπερτυχερός κέρδισε 1.167.345,33 Ευρώ - Στη Φλώρινα παίχτηκε το δελτίο. ***** Ενδοοικογενειακή βία: Έξι συλλήψεις σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. ***** Κ. Μητσοτάκης: Παρακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου. ***** Στη Μητρόπολη Αθηνών θα παρακολουθήσει την Ανάσταση η ΠτΔ. ***** Eurovision 2024: Οι διοργανωτές θα αφαιρούν παλαιστινιακές σημαίες ή σύμβολα. ***** ΗΠΑ: Πιέσεις από Δημοκρατικούς βουλευτές στον Μπάιντεν να αναστείλει τη στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ.

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Η Ε.Ε. ΘΑ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΝΤ

Στο αίτημα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) να διαγραφεί μέρος του ελληνικού χρέους υπό την απειλή ότι θα σταματήσει τη χρηματοδότηση της χώρας, αναφέρονται γερμανικές εφημερίδες.
Η Frankfurter Allgemeine σημειώνει ότι επειδή η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας δεν εξελίχθηκε όπως αναμενόταν, το ΔΝΤ ασκεί πιέσεις: Αν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μειώσουν το χρέος της χώρας, τότε αυτό δεν πρόκειται να συνεχίσει να τη βοηθά.
Το ΔΝΤ ανέφερε πως τα αρχικά στοιχεία που έχει λάβει από τις ελληνικές αρχές δείχνουν ότι η Αθήνα κινείται προς ένα πρωτογενές έλλειμμα 1,5% του ΑΕΠ για την φετινή χρονιά, ενώ με βάση τους υφιστάμενους στόχους θα έπρεπε να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα 3% του ΑΕΠ. Και καθότι η χώρα βρίσκεται τόσο μακριά από τους αρχικούς της στόχους, είναι απαραίτητη μια ελάφρυνση του χρέους της.
Πάντως, η γερμανική εφημερίδα εκτιμά ότι οι χώρες της Ε.Ε. θα απορρίψουν την πρόταση αυτή. Δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αυτή τη χρονική στιγμή, και το δικαιολογούν επισημαίνοντας ότι η Αθήνα δεν έχει να αποπληρώσει τα επόμενα χρόνια υψηλά επιτόκια για τα δάνειά της.
Σύμφωνα με τη Frankfurter Allgemeine, η υποστήριξη του ΔΝΤ προς την Ελλάδα δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι της έχει χορηγήσει μεγάλα δάνεια, αλλά έχει να κάνει και με την εξειδίκευσή του σε αυτά τα ζητήματα. Παράλληλα, η Γερμανία ζητούσε πάντα να υπάρχει το ΔΝΤ, διότι το εμπιστευόταν περισσότερο για να ασκεί πίεση στην Αθήνα σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Επιπλέον, το ΔΝΤ είχε διαφωνήσει με τις χώρες της Ε.Ε. και πριν από τρία χρόνια για ανάλογο θέμα και τελικά οι δύο πλευρές είχαν καταλήξει σε συμφωνία.
Στο ίδιο θέμα αναφέρονται επίσης η Die Zeit και το περιοδικό Der Spiegel, με τίτλους όπως «Το ΔΝΤ απειλεί ανοικτά με διακοπή της βοήθειας» και «Το ΔΝΤ απαιτεί μείωση του χρέους της Ελλάδας». Και τα δύο έντυπα υπογραμμίζουν πάντως ότι οι χώρες της Ε.Ε. αντιτίθενται σθεναρά σε ένα τέτοιο σενάριο, ενώ επισημαίνεται ότι σχεδόν το μισό της τελευταίας δόσης των 7,2 δισ. ευρώ θα προέλθει από το ΔΝΤ.
ΑΜΠΕ
''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ