ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης στο Euractiv: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει όλη την Κεντροαριστερά

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που λέμε Σύγχρονη Αριστερά, που καλύπτει άνετα όλη την Κεντροαριστερά, υπογραμίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε συν...


Με λαμπρότητα και κατάνυξη εορτάστηκε η Ανάσταση - Ανάσταση στο Νέο Κόσμο με εκατοντάδες εκρηκτικά. ***** Στ. Κασσελάκης: Καταδίκη του επεισοδίου με τον φρουρό του Προξένου στην Ιερουσαλήμ - Ελεύθερος ο Έλληνας φρουρός που συνελήφθη στην τελετή του Αγίου Φωτός. ***** Αγία Παρασκευή: Νεκρή γυναίκα από φωτιά σε διαμέρισμα. ***** Χαμάς: «Καμία συμφωνία χωρίς να σταματήσει ο πόλεμος» - Συγγενείς ομήρων ζητούν την παραίτηση Νετανιάχου - Χαμάς: «Καμία εξέλιξη» στις συνομιλίες στο Κάιρο - Πληροφορίες για απελευθέρωση 33 ομήρων. ***** Ο Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας καλεί όλες τις χώρες του κόσμου να αναγνωρίσουν την Παλαιστίνη. ***** Επίθεση με μαχαίρι από 16χρονο στην Αυστραλία - Έπεσε νεκρός από πυρά Αστυνομικών ***** Επίσημη επίσκεψη στο Παρίσι ο Σι Τζινπίνγκ - Είναι η πρώτη επίσκεψη του Κινέζου Προέδρου στην Ευρώπη από το 2019.

Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΓΙΑ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΔΥΜΑΝΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΤΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΔΝΤ

Έγγραφο του ΔΝΤ «προειδοποιεί» για συμφωνία ή πτώχευση τον Ιούνιο
Αυστηρά εμπιστευτικό έγγραφο του ΔΝΤ που διέρρευσε στον Τύπο μιλά για ορισμένη βελτίωση στις συνομιλίες με την Ελλάδα, όμως υπογραμμίζει πως η πρόοδος είναι αργή και η κατάσταση «απέχει πολύ από το να είναι ιδανική». Το έγγραφο δείχνει μεταξύ άλλων διάσταση απόψεων με την ευρωπαϊκή πλευρά στο ζήτημα της χρηματοδότησης και της βιωσιμότητας του χρέους, αλλά τονίζει η κατάσταση στο μέτωπο της ελληνικής ρευστότητας είναι τόσο επείγουσα ώστε η χώρα δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τις υποχρεώσεις της τον Ιούνιο χωρίς συμφωνία.

Το αυστηρά εμπιστευτικό έγγραφο, με ημερομηνία 14 Μαΐου, δημοσίευσε σήμερα Σάββατο, ο δημοσιογράφος του Channel 4, Πολ ΜέισονΤο έγγραφο επισημαίνει ότι: «Ξεκινώντας από τον Ιούνιο, και μετά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, πρέπει να αποπληρωθούν 11 δισ. ευρώ και δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μπορέσουν οι ελληνικές αρχές να τα αποπληρώσουν στο σύνολό τους αν δεν έχουν φτάσει σε συμφωνία με τους εταίρους». Οι συνολικές υποχρεώσεις της χώρας προς το ΔΝΤ για τον Ιούνιο ανέρχονται σε 1,5 δισ. ευρώ και η αποπληρωμή τους ξεκινάει στις 5 Ιουνίου. Στο εν λόγω έγγραφο αναφέρεται πως υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις σχετικά με το ΦΠΑ, τους φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς και την απλοποίηση των διαδικασιών αναδιάρθρωσης και πτώχευσης των ελληνικών επιχειρήσεων.

Επίσης στο έγγραφο ως τα «αγκάθια» των διαπραγματεύσεων παρουσιάζονται «το συνταξιοδοτικό και η επαναπρόσληψη των δημόσιων υπαλλήλων». Ακόμη καταγράφονται οι σημαντικές διαφορές μεταξύ των τριών θεσμών Κομισιόν, ΕΚΤ και ΔΝΤ, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κατάρρευση των διαπραγματεύσεων. Στο έγγραφο, αναφέρει ο Πολ Μέισον, οι Ευρωπαίοι εμφανίζονται να αναζητούν μια «επιφανειακή» λύση, ενώ το ΔΝΤ αντιτίθεται στο «γρήγορο και βρώμικο» αποτέλεσμα, όπως το αποκαλεί. «Έχει διαπιστωθεί πως υπάρχει μια αντίστροφη σχέση μεταξύ των μεταρρυθμίσεων και της βιωσιμότητας» τους χρέους, αναφέρεται. 

Ο Πολ Μέισον σημειώνει πως αυτό μεταφράζεται ως εξής: «Όσο περισσότερη λιτότητα απαιτούν οι Ευρωπαίοι, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα η Ελλάδα να χρεοκοπήσει αδυνατώντας να αποπληρώσει το χρέος της. Το ΔΝΤ σε αντίθεση με την Κομισιόν δεν μπορεί να υπογράφει για ένα σχέδιο λιτότητας που θα φέρει τη χρεοκοπία». Όπως γράφει ο Πολ Μέισον«Τα στενά χρονικά περιθώρια και η αυξανόμενη ένταση μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων δανειστών αναδεικνύουν τη σύνοδο κορυφής της επόμενης εβδομάδας στη Ρίγα ως την τελευταία ευκαιρία για να επιτευχθεί μια συμφωνία με την Ελλάδα και να πληρωθούν οι δόσεις στο ΔΝΤ τον Ιούνιο».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ