ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κυβέρνηση: Ανοικτοί δίαυλοι με Τουρκία, προκλητική η επιλογή της Σιλιάνοφσκα - Στη Θράκη την Τρίτη ο Κ. Μητσοτάκης, προ ημερησίας στη Βουλή στις 24/5. ***** Β. Μακεδονία: Αντιδρά και το δικό τους ΥΠΕΞ στην πρόκληση Σιλιάνοφσκα - «Θα τηρήσουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών». ***** Στ. Κασσελάκης: Αφημένη στην τύχη της η Θεσσαλία - Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στο πλευρό των «πληγωμένων» πολιτών. ***** Συνάντηση Χαρίτση - Αγγελούδη: «Η Νέα Αριστερά θα στηρίξει κάθε πρωτοβουλία για το καλό της Θεσσαλονίκης». ***** Έρευνα: Το 87% των Ελλήνων οδηγών δηλώνει ότι φοβάται την επιθετική συμπεριφορά των άλλων στο τιμόνι. ***** Δολοφονία Λυγγερίδη: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο 36χρονος «Ρουμάνος».

Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΜΕΝΟΣ ΔΗΛΩΝΕΙ Ο Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΩΝ ΝΥΤ VD

Τρομοκρατημένος με την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική οικονομία δηλώνει ο Γιάννης Βαρουφάκης μιλώντας στο περιοδικό των New York Times«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η οικονομία είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση τους τελευταίους δύο μήνες, ως αποτέλεσμα των σκληρών διαπραγματεύσεων μας», είπε ο υπουργός Οικονομικών. Περιέγραψε αυτή την αλλαγή ως ένα συμβιβασμό, ως μια επένδυση σε ένα καλύτερο μέλλον. «Και μια επένδυση περιλαμβάνει πάντα ένα βραχυπρόθεσμο κόστος», τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με το περιοδικό.

Ερωτηθείς για αυτό το κόστος και κατά πόσο είναι ανήσυχος για τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, απάντησε: «Eίμαι τρομοκρατημένος. Τρομοκρατημένος και εμβρόντητος»H δημοσιογράφος των New York Times, Suzy Hansen, περιγράφει και τι συνέβη όταν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης χτύπησε το τηλέφωνο του Βαρουφάκη και στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.



«Το κινητό του, το οποίο χτυπούσε συνεχώς καθ' όλη τη διάρκεια της κουβέντας μας, χτύπησε ξανά. Αυτή τη φορά ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, καλώντας προφανώς από τις Βρυξέλλες. Όταν τελείωσε το τηλεφώνημα, έπρεπε να φύγει. Τον ρώτησα πώς πήγαν οι διαπραγματεύσεις το Σαββατοκύριακο», γράφει η δημοσιογράφος. «Δεν γνωρίζω», είπε και ακούστηκε σαν να ήταν και αυτός περίεργος, σημειώνει το δημοσίευμα. 

«Είναι πολιτική απόφαση. Δεν έχει σε τίποτα να κάνει με αυτές τις συζητήσεις. Το ερώτημα είναι: Έχουν αποφασίσει να μας πετάξουν έξω από την ευρωζώνη; Δεν πρόκειται να πληρώσω το ΔΝΤ και να μην πληρώσω τις συντάξεις τις επόμενες εβδομάδες. Άρα τους είπα: Αποφασίστε. Θέλετε αυτό να είναι ένας σωστός γύρος διαπραγματεύσεων, ή θέλετε να είναι μεταθανάτιος;», επισήμανε ο κ. Βαρουφάκης

Η δημοσιογράφος σχολίασε σε αυτό το σημείο ότι ίσως αυτός είναι ο λόγος που τον κατηγορούν για μικροπολιτική. «Δεν είναι μικροπολιτική, είναι η αλήθεια. Θέλουν να πάω πάσο. Είναι μικροπολιτική από μέρος τους. Δεν πρόκειται να κάνω πίσω στο θέμα των συντάξεων», είπε ο υπουργός Οικονομικών.  

Η Ελλάδα θα έδινε προτεραιότητα στην καταβολή των συντάξεων και των μισθών τον επόμενο μήνα, σε περίπτωση που δεν διέθετε επαρκή κεφάλαια προκειμένου να πληρώσει ταυτόχρονα και τις υποχρεώσεις της προς τους διεθνείς δανειστές, επανέλαβε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, μιλώντας στο δελτίο του βρετανικού δικτύου Channel 4.
«Εάν μπορούμε, την 5η Ιουνίου, να πληρώσουμε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και να καταβάλλουμε τις συντάξεις και τους μισθούς όπως επίσης και τις άλλες υποχρεώσεις που έχουμε προς τους εσωτερικούς πιστωτές, θα το κάνουμε. Εάν όχι, θα πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης.
ΑΜΠΕ/Reuters

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ