ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Μητσοτάκης: Αχρείαστη η έλευση Ράμα - «Δεν πρέπει να αναβληθεί η επίσκεψη, πρέπει να διατηρούνται ανοιχτοί δίαυλοι», δηλώνει για το ταξίδι στην Τουρκία, στη σκιά της μετατροπής της Μονής της Χώρας σε τζαμί. ***** Βελόπουλος: Να κηρυχθεί ανεπιθύμητος στη χώρα ο Εντι Ράμα - «Ο κ. Πρωθυπουργός δεν είναι κούριερ». ***** Στο Καλπάκι Ιωαννίνων την Πέμπτη ο Κασσελάκης - Επίσκεψη στα μειονοτικά χωριά της Β. Ηπείρου - Στ. Κασσελάκης: Ο κ. Μητσοτάκης είναι κλεισμένος στον «γυάλινο πύργο» της «Μαξίμου Α.Ε.». ***** Ν. Ανδρουλάκης για Μονή της Χώρας: Όσο χαριεντίζονται με τον σουλτάνο, αυτά θα είναι τα αποτελέσματα. ***** Θεσσαλονίκη: 34χρονη εγκυμονούσα, υπερασπίστηκε τον σύζυγό της, που συνελήφθη για σωματική βλάβη εναντίον της. ***** Με σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο 6χρονη μετά από επίθεση σκύλου στη Μεσσηνία. ***** Γερμανία: Στο πλευρό των φοιτητικών καταλήψεων πάνω από 100 Καθηγητές και διδάσκοντες. ***** Η Δύση πρέπει να ξεκινήσει διάλογο με τη Ρωσία, δηλώνει Αμερικανός εμπειρογνώμονας.

Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Θ. ΦΩΤΙΟΥ: ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΑΙΑΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ VD

Από 20 Απριλίου οι αιτήσεις
Δωρεάν ρεύμα, στέγη, πίστωση για αγορά προϊόντων περιλαμβάνει η υλοποίηση του σχεδίου κατά της ακραίας φτώχειας εξήγησε η αν. υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, τονίζοντας ότι μόλις μέσα σε 20 ημέρες από την ψήφιση του ν/σ δημοσιεύσαμε την ΚΥΑ που υλοποιεί το σχέδιο κατά της ανθρωπιστικής κρίσης. Η ακραία φτώχεια καθορίστηκε με βάση τους προηγούμενους νόμους δήλωσε η αν. υπουργός και περιγράφεται ως εξής:

Για μεμονωμένο άτομο 2.400 ευρώ για εισόδημα το χρόνο, μονογονεϊκή χωρίς εξαρτώμενο μέλος 3.600 ευρώ το χρόνο, για οικογένεια με ένα ανήλικο παιδί 4.200 ευρώ το χρόνο, με δύο παιδιά 4.800 ευρώ. Αυτά τα εισοδηματικά κριτήρια σύμφωνα με την υπουργό στο μέλλον θα αλλαχθούν αλλά δεν είναι εύκολο να γίνει αυτή τη στιγμή.

Η υπουργός ανέφερε ότι πριμοδοτούνται με συγκεκριμένες μονάδες, τα παιδιά και οι μακροχρόνια άνεργοι, ενώ σημείωσε ότι είμαστε πρωταθλητές στην παιδική φτώχεια 28,8% το ποσοστό, 1 στα 3 παιδιά. Οι αιτήσεις θα μπορούν να γίνονται από τις 20 Απριλίου έως τις 20 Μαίου, μέσω του πληροφοριακού συστήματος του υπουργείου Εργασίας. Όσοι δεν διαθέτουν υπολογιστή στο σπίτι τους θα μπορούν να πάνε στα ΚΕΠ για να καταθέσουν την αίτησή τους.




Δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα για 150.000 οικογένειες

Η υπουργός διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει και φυλλάδιο ενημερωτικό που θα αναφέρονται με λεπτομέρειες όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζει ο κόσμος. Στη φόρμα που θα συμπληρώσουν οι πιθανοί δικαιούχοι θα δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουν για ποιο επιμέρους, από τα τρία μέτρα αιτούνται να επωφεληθούν, ή και για τα τρία μαζί, δηλαδή για την επιδότηση ενοικίου, ρεύματος, σίτισης, ή και τρία μαζί. 

Αφού θα διασταυρωθούν τα στοιχεία με το TAXIS, ή και με άλλα επιδόματα που ενδεχομένως παίρνουν μέσω ΙΚΑ, περίπου το πρώτο δεκαήμερο Ιουνίου θα βγει η λίστα των δικαιούχων. Μόλις βγει θα μπορέσει να πάει στη ΔΕΗ για τις επανασυνδέσεις ρεύματος. Όποιος κάνει αίτηση για ατελή επανασύνδεση πρέπει να είναι η πρώτη του κατοικία και θα πρέπει να εντάσσεται στην κατηγορία της ακραίας φτώχειας. Δεν διαγράφεται η οφειλή του δικαιούχου στην ΔΕΗ, αλλά εντάσσεται στο Κοινωνικό Τιμολόγιο. Σε 150.000 που δεν μπορούν να πληρώσουν, ούτε και αν ενταχθούν στο Κοινωνικό Τιμολόγιο θα δίνεται δωρεάν 300 κιλοβατόρες.

Επιδότηση ενοικίου για 30.000 οικογένειες και κάρτα σίτισης

Το δεύτερο μέτρο γίνεται πιλοτικά και αφορά μόνο 30.000 οικογένειες θα είναι η επιδότηση ενοικίου με προτεραιότητα στα παιδιά. Θα δίνεται επιδότηση από 70  έως 220 ευρώ, ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας. Θα δίνεται στον ιδιοκτήτη του σπιτιού, ώστε να αποκτήσουν και οι ιδιοκτήτες, εμπιστοσύνη στο κράτος ώστε να δείχνουν και αυτοί την αλληλεγγύη τους. Αρχικά η επιδότηση θα είναι για 9 μήνες αλλά η υπουργός επιφυλάχθηκε για επέκταση του προγράμματος στο μέλλον.

Το τρίτο μέτρο αφορά μια κάρτα προπληρωμένη από 70 έως 220 ευρώ το μήνα ανάλογα με τα μέλη της οικογένειας την οποία θα παραλάβει ο οφελούμενος από οποιοδήποτε κατάστημα τροφίμων με την ταυτότητά του για 9 μήνες. Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν 153.000 οικογένειες.


Η υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης διευκρίνισε ότι αναζητούνται κονδύλια για την επέκταση και ενίσχυση του προγράμματος. Χαρακτήρισε τέλος υποκριτική την προηγούμενη κυβέρνηση, καθώς άφησε ανεκμετάλλευτα χρήματα από το ευρωπαϊκό ταμείο απόρων. Τέλος πρόσθεσε ότι «Δεν ήταν αυτό που θέλαμε, αλλά μια μικρή ανάσα».

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ