ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Ράφα: Το Ισραήλ βομβάρδισε δύο συνοικίες. ***** Παλαιστινιακή Αρχή: Καλεί τις ΗΠΑ να εμποδίσουν την εισβολή στη Ράφα- Επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου. ***** Γαλλία: «Όχι» σε ισραηλινή επίθεση στη Ράφα. ***** Μ. Κεφαλογιάννης: Σαθρή και έωλη η κατηγορία των Αλβανών για Μπελέρη. ***** Φωτιά σε δασική έκταση κοντά στον οικισμό Προσύμνη Αργολίδας. ***** Συνεχίζεται η επιστροφή των εκδρομέων - Αυξημένη η κίνηση στα διόδια των Μαλγάρων. ***** Υπό ρωσική κατάληψη ακόμη δύο χωριά σε Χάρκοβο και Ντονέτσκ - Τα «απελευθερώσαμε» λένε οι Ρώσοι.

Τρίτη 28 Απριλίου 2015

FT: Ο ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ VD

«Ο ειλικρινής υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάννης Βαρουφάκης περιθωριοποιήθηκε μετά τρεις μήνες άκαρπων συνομιλιών με τους διεθνείς πιστωτές για το ξεκλείδωμα των 7,2 δισεκ. ευρώ των δόσεων του προγράμματος διάσωσης, ενθαρρύνοντας τους επενδυτές και πυροδοτώντας ένα ράλι στο Χρηματιστήριο της Αθήνας» σχολιάζει την Τρίτη η οικονομική εφημερίδα Financial Times. «Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης ανέφεραν ότι ενθαρρύνθηκαν από την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα για τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας μετά από μια ταραχώδη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στη Ρίγα την περασμένη εβδομάδα» σημειώνει.
 «Η χρηματιστηριακή αγορά της Αθήνας ενισχύθηκε σχεδόν κατά 4,4% μετά την είδηση, και το κόστος δανεισμού για ομόλογα του Ιουλίου του 2017 στην Ελλάδα έπεσε κατά σχεδόν 4 ποσοστιαίες μονάδες, στο 21%, από το κλείσιμο της Παρασκευής. Οι αποδόσεις των δεκαετών ομολόγων στην Ελλάδα έπεσαν κατά μία ολόκληρη ποσοστιαία μονάδα στο 11,4%» εξηγούν οι FT«Στον ανασχηματισμό, ο πρωθυπουργός απομάκρυνε τον εκλεκτό του κ. Βαρουφάκη στις διαπραγματεύσεις, Νίκο Θεοχαράκη, και παρέδωσε την ευθύνη για το συντονισμό της νέας ομάδας σε ένα μέλος του δικού του εσωτερικού κύκλου» προσθέτουν.

«Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης έβλεπαν τις τελευταίες εβδομάδες τα σημάδια της εντεινόμενης διαίρεσης μεταξύ του κ Τσίπρα και του κ Βαρουφάκη, και παρασκηνιακά ασκούσαν πιέσεις στον κ. Τσίπρα, και τον πραγματική αντιπρόεδρό του, Γιάννη Δραγασάκη, να εμπλακούν περισσότερο στις συζητήσεις διάσωσης» σχολιάζει ακόμη η εφημερίδα. 

Αναφερόμενος πάντως στον υπουργό Οικονομικών, ο Αλέξης Τσίπρας τον χαρακτήρισε στον Star «κεφάλαιο» για την κυβέρνηση και τη χώρα, συμπληρώνοντας ότι έχει ενοχλήσει γιατί «μιλάει τη γλώσσα τους καλύτερα από ό,τι αυτοί», αλλά και ότι η συνεργασία του μαζί του είναι αγαστή.





«Το ζήτημα της διαπραγμάτευσης δεν είναι προσωπικό ζήτημα του κ. Βαρουφάκη, έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια στοχοποίησης του κ. Βαρουφάκη με ένα τρόπο που είναι ανοίκειος» ανέφερε από την πλευρά του για τον ανασχηματισμό της διαπραγματευτικής ομάδας της κυβέρνησης ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Ο κ. Βαρουφάκης έχει την απόλυτη στήριξή μας, απλά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή θεωρήθηκε σημαντικό να γίνει μια αναδιάταξη σε όλα τα επίπεδα της διαπραγμάτευσης (...) και είμαστε πραγματικά αισιόδοξοι για έντιμη λύση» εξήγησε στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

''The New Daily Mail''
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ