ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης στο Euractiv: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει όλη την Κεντροαριστερά

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που λέμε Σύγχρονη Αριστερά, που καλύπτει άνετα όλη την Κεντροαριστερά, υπογραμίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε συν...


Θεσσαλονίκη: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ., δίπλα σε παιδική χαρά η δολοφονία του 41χρονου. ***** Πέθανε η ηθοποιός Άννα Παναγιωτοπούλου. ***** Λιβαδειά: Θλίψη για 15χρονη, βρέθηκε νεκρή στο μπάνιο του σπιτιού της. ***** Τζόκερ: Ένας υπερτυχερός κέρδισε 1.167.345,33 Ευρώ - Στη Φλώρινα παίχτηκε το δελτίο. ***** Ενδοοικογενειακή βία: Έξι συλλήψεις σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. ***** Κ. Μητσοτάκης: Παρακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου. ***** Στη Μητρόπολη Αθηνών θα παρακολουθήσει την Ανάσταση η ΠτΔ. ***** Eurovision 2024: Οι διοργανωτές θα αφαιρούν παλαιστινιακές σημαίες ή σύμβολα. ***** ΗΠΑ: Πιέσεις από Δημοκρατικούς βουλευτές στον Μπάιντεν να αναστείλει τη στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ.

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Γ. ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: «ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ» Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

Σκληρή γραμμή από Μέρκελ
«Παραλογισμό» χαρακτηρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης την απαίτηση της τρόικας για περαιτέρω συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, υποστηρίζοντας ότι οι αποδοχές έχουν ήδη «κατακρημνιστεί», ενώ παράλληλα σημειώνεται η μείωση του εργατικού δυναμικού.
Η απαίτηση της τρόικας για περαιτέρω λιτότητα και συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, χωρίς να λαμβάνονται υπ’ όψιν οι επιπτώσεις στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, εξυπηρετεί μόνο την απαρέγκλιτη εφαρμογή των όρων δανεισμού και δεν γίνεται με βάση κάποιο μακροοικονομικό μοντέλο, επισημαίνει ο ΥΠΟΙΚ σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας The Australian.

Ο κ. Βαρουφάκης σκιαγραφεί την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, κάνοντας λόγο για μια «άνευ προηγουμένου» μείωση των δημόσιων και ιδιωτικών δαπανών, η οποία συνεκδοχικά σήμανε και την «άνευ προηγουμένου» μείωση του ΑΕΠ κατά 30%Αναφερόμενος στην αγορά εργασίας, σημειώνει ότι χαρακτηρίζεται από «πλήρη αταξία» εξαιτίας της ύφεσης, η οποία, όπως λέει, έχει οδηγήσει σε παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας, τόσο σε ό,τι αφορά τις αποδοχές όσο και στο ωράριο. Αναφορικά, δε, με τον δημόσιο τομέα, υποστηρίζει ότι οι αποδοχές έχουν «κατακρημνιστεί» και, παράλληλα, σημειώνεται «μείωση εργατικού δυναμικού, είτε μέσω συνταξιοδότησης είτε με άλλους τρόπους, πλην όμως απολύσεων».
Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτηρίζει «παραλογισμό» την απαίτηση της τρόικας για περαιτέρω συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, καθώς, όπως λέει, εκεί βρίσκεται η «εναπομείνασα» αγοραστική δύναμη που κινεί στοιχειωδώς την αγορά.

Σε ερώτηση για τις λύσεις που έχει να προτείνει, αναφέρεται καταρχάς στη «διάλυση» της Ευρωζώνης με την έξοδο της «πλεονασματικής» Γερμανίας, τη δημιουργία δικού της νομίσματος και τη συνακόλουθη προσέλκυση κεφαλαίων, γεγονός που συνεπάγεται αποπληθωρισμό για τις ευρωπαϊκές χώρες με πλεονασματικές οικονομίες, εν αντιθέσει με τις ελλειμματικές οικονομίες, οι οποίες θα βιώσουν «έντονες πληθωριστικές πιέσεις και υψηλή ανεργία, με σοβαρές επιπτώσεις για την παγκόσμια οικονομία». Ως εκ τούτου, προτείνει εκ των έσω «θεραπεία» της νομισματικής ένωσης με «απευθείας ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενοποίηση του τραπεζικού συστήματος και παράλληλη αποσύνδεση της κρίσης του τραπεζικού συστήματος από την οικονομική κρίση της εκάστοτε χώρας-μέλους της Ευρωζώνης, με την ΕΚΤ να έχει την αποκλειστική ευθύνη».

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρεται επίσης στις συνέπειες που θα είχε μια έξοδος της Ελλάδας από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, τονίζοντας ότι η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή και η διασύνδεσή της με το ευρώ «κατά το παράδειγμα της Αργεντινής», θα ήταν μία επιλογή, όμως, θα σήμαινε «πλήρη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος για μήνες και καμία δυνατότητα δανεισμού, πέραν του προφανούς προβλήματος της απουσίας νομίσματος».

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει επίσης ότι πολλές επιχειρήσεις έχουν «εγκαταλείψει την Ελλάδα, λόγω αβεβαιότητας για την παραμονή της στην Ευρωζώνη», εντούτοις, υποστηρίζει ότι αυτή η κατάσταση θα συνεχισθεί όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για άλλες χώρες της περιφέρειας της Ε.Ε., όσο η κρίση στην Ευρωζώνη δεν αντιμετωπίζεται ως συστημικό πρόβλημα, αλλά ως κρίσης χρέους της εκάστοτε χώρας.

Σκληρή γραμμή από Μέρκελ

«Η Γερμανία θα συνεχίσει να προωθεί τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη, παρά την πίεση που δέχεται από εταίρους της για χαλάρωση της πολιτικής της» δήλωσε  η Γερμανίδα Καγκελάριος σε οικονομικό συνέδριο στο Βερολίνο, λίγες ώρες πριν την συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα.

Χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της Ιρλανδίας η Α. Μέρκελ ουσιαστικά έδειξε πως είναι ανυποχώρητη από το δόγμα της λιτότητας παρά το ότι αποκάλυψε δημοσίως διεθνείς πιέσεις για αλλαγή πολιτικής. «Το Βερολίνο θα συνεχίσει να υποστηρίζει αυτή τη γραμμή, παρά το γεγονός ότι είναι αποδέκτης αξιοσημείωτης διεθνούς πίεσης για αλλαγή αυτής της στρατηγικής» είπε.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ