ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Αργοσαρωνικός: Προβλήματα σε δρομολόγια ταχυπλόων λόγω ανέμων. ***** Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο Κασσελάκης - «Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει όλη την Κεντροαριστερά». ***** Στην Κρήτη το πυρηνοκίνητο γαλλικό Αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ». ***** Ρόδος: Σύλληψη για παράνομο εμπόριο πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων. ***** Κόρινθος: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για κλοπές και σε Αργολίδα και Αττική. ***** Εκρηκτικές ανατιμήσεις στην Τουρκία: Στο 70% επέστρεψε ο πληθωρισμός.

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΣΟΚ: ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ-LOCK OUT

Τη θέση του κατά της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων και της εργοδοτικής ανταπεργίας (lock out) επαναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τον διάλογο που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας μεταξύ των Κοινωνικών Εταίρων της χώρας. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της συγκυβέρνησης, τα συμπεράσματα του διαλόγου, που διεξήχθη στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας δικαιώνουν τις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ και δίνουν συγκεκριμένες απαντήσεις στα θέματα που θέτει η τρόικα και κυρίως το ΔΝΤ για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και την εργοδοτική ανταπεργία (lock out).

Προσθέτει πως οι Κοινωνικοί Εταίροι (επιχειρήσεις και εργαζόμενοι) συμφώνησαν για τη στήριξη και τη θεσμική ενίσχυση του ρόλου του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ) και για την επάρκεια του ισχύοντος πλαισίου για το lock out. «Καθίσταται σαφές ότι μετά από αυτή τη σημαντική εξέλιξη, επιβάλλεται να κλείσει οριστικά κάθε συζήτηση με την τρόικα για αυτά τα θέματα» τονίζει το ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωσή του, ενώ επισημαίνει πως θεωρεί ιδιαίτερα θετικό ότι οι ίδιοι οι Κοινωνικοί Εταίροι θα συνεχίσουν το διάλογο για βελτιώσεις στην ισχύουσα εργατική νομοθεσία, οι οποίες θα αντιμετωπίζουν τυχόν πρακτικές στρέβλωσής της.

«Η επιτυχημένη αυτή πρωτοβουλία για συζήτηση των εργασιακών θεμάτων με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας, αποδεικνύει ότι ο κοινωνικός διάλογος και όχι οι μονομερείς νομοθετικές παρεμβάσεις ‐ είναι η ασφαλέστερη μέθοδος για να προωθηθούν λύσεις που θα εγγυηθούν την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας μας, αλλά και τη διατήρηση του αισθήματος ασφάλειας στους εργαζομένους» καταλήγει.

Η ΓΣΕΕ από την πλευρά της επισημαίνει πως το κείμενο συμπερασμάτων της τριμερούς συνάντησης που έγινε στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας στη Γενεύη και έδωσε στη δημοσιότητα το ILO αποτελεί δικαίωση των θέσεών της. Όπως αναφέρει, σε αυτό το κείμενο γίνεται αναφορά στην κοινή θέση όλων των συμμετεχόντων ότι το ισχύον πλαίσιο στη χώρα μας για τις ομαδικές απολύσεις εναρμονίζεται με τα κοινοτικά και διεθνή εργασιακά στάνταρντς, ενώ για την ανταπεργία (lock out) όλα τα μέρη αναγνώρισαν πως δεν υπάρχει λόγος τροποποίησης της σχετικής νομοθεσίας. Για τη συλλογική συνδικαλιστική δράση στα συμπεράσματα τονίζεται ότι η συγκριτική μελέτη κατέδειξε ότι η εθνική νομοθεσία συνάδει με τους κανόνες και την πρακτική της Ε.Ε.

Η ΓΣΕΕ εκφράζει την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα της συνάντησης όπως αυτά καταγράφονται στο κείμενο συμπερασμάτων που δημοσιοποίησε η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας και «θα συνεχίσει τον αγώνα της για να μπει οριστικό τέλος στις βάρβαρες και αντιδημοκρατικές πολιτικές που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ΄ εντολή των δανειστών».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ