ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης να ζητήσει συγγνώμη από Τσίπρα και Κοτζιά που έκαναν το πατριωτικό τους καθήκον. ***** Κουτσούμπας: Αυτό θα είναι το μήνυμα ελπίδας στις 9 του Ιούνη με ισχυρό ΚΚΕ. ***** Ανδρουλάκης: Επιστολή-επικοινωνιακό σωσίβιο στην Φον Ντερ Λάιεν και ομολογία της αποτυχίας Μητσοτάκη. ***** Βελόπουλος: Καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών και εμπάργκο στα Σκόπια. ***** Ν. Ηλιόπουλος-ακρίβεια: Ο κ. Μητσοτάκης κοροϊδεύει τον κόσμο! ***** Στο μικροσκόπιο άλλες δύο υποθέσεις παραβίασης προσωπικών δεδομένων - Μετά την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές βρίσκονται στο στόχαστρο για προεκλογική κατάχρηση των emails πολιτών. ***** 105 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και ο αγώνας για διεθνή αναγνώριση συνεχίζεται πιο δυνατά. ***** Γερμανία: Drone με τη σημαία της Ρωσίας πάνω από την Bundestag. ***** Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις με drones - Εκρήξεις στην Κριμαία. ***** Γάζα: Σχεδόν 800.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκκενώσει τη Ράφα.

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΥΠΟΙΚ: ΑΜΕΣΕΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ

Πιο αυστηρή ποινική μεταχείριση στους καθ' έξιν παραβάτες και ηπιότερα μέτρα σε όσους πιάνονται στη τσιμπίδα για τυπικές παραβάσεις ή λόγω πραγματικής αδυναμίας εκπλήρωσης των φορολογικών τους υποχρεώσεων, επιφυλάσσει το υπουργείο Οικονομικών, με φόντο την τρομακτική διόγκωση των ληξιπρόθεσμων χρεών αλλά και την σταθερά υψηλή φοροδιαφυγή. Σε νομοσχέδιο που έρχεται λίαν συντόμως από τα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών και Δικαιοσύνης έρχονται κατ' αρχήν αλλαγές στην αυτόφωρη διαδικασία, με στόχο να δοθεί έμφαση στη μεγάλη φοροδιαφυγή.

Επίσης προωθείται πλαίσιο διατάξεων για την άμεση κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων από μεγαλοφοροφυγάδες, χωρίς να απαιτείται η ολοκλήρωση της ποινικής δίκης. Επιπλέον, θα γίνουν οι αναγκαίες νομοτεχνικές βελτιώσεις στις διατάξεις, με βάση τις οποίες γίνονται δεσμεύσεις περιουσιακών στοιχείων από το ΣΔΟΕ και τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να ξεπεραστεί η απόφαση του ΣτΕ περί αντισυνταγματικότητας τους.


Με Απόφαση του Γκίκα Χαρδούβελη συγκροτήθηκε, επίσης, ειδική Επιτροπή, η οποία μέσα σε ένα μήνα θα πρέπει να παραδώσει πόρισμα για τις αναγκαίες αλλαγές στον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, οι οποίες θα "τρέξουν" παράλληλα με τη νέα ρύθμιση οφειλών. Ειδικότερα, ειλημμένη είναι η απόφαση για κατάργηση όλων των ποινικών διαδικασιών για τους οφειλέτες, ενώ κεντρική επιλογή είναι η αυστηρή εφαρμογή των διατάξεων για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σε όσους χρωστάνε πάνω από 300.000 ευρώ στο Δημόσιο. Αντιθέτως οι μικροί οφειλέτες θα πέφτουν στα "μαλακά" και μένει να διαπιστωθεί στο πόρισμα της Επιτροπής εάν θα αλλάξει και η διαδικασία επιβολής μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης για μικρές οφειλές.

Εν τω μεταξύ, έχοντας ήδη καταλήξει σε συμφωνία με την Τρόικα για τη διενέργεια πλειστηριασμών με τιμή εκκίνησης στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας, το υπουργείο Οικονομικών περιμένει τώρα το αποτέλεσμα των πρώτων ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στις 15 του μήνα. Η σχετική λίστα μακραίνει εβδομάδα με την εβδομάδα και ήδη σε... ηλεκτρονικό σφυρί βγήκαν τα ακίνητα ενός ακόμα μεγαλοοφειλέτη στη περιοχή Μαρκόπουλου Αττικής. Πρόκειται για λατομείο και εγκαταστάσεις 16,2 στρεμμάτων, με τιμή εκκίνησης 831.000 ευρώ, γραφεία και αποθήκες 765 τ.μ. με ζητούμενη τιμή 360.000 ευρώ και μια μεζονέτα 170 τ.μ. σε οικόπεδο 1.732 τ.μ. με τιμή εκκίνησης 169.600 ευρώ.
iefimerida.gr

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ