ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Αργοσαρωνικός: Προβλήματα σε δρομολόγια ταχυπλόων λόγω ανέμων. ***** Αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ο Κασσελάκης - «Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει όλη την Κεντροαριστερά». ***** Στην Κρήτη το πυρηνοκίνητο γαλλικό Αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκολ». ***** Ρόδος: Σύλληψη για παράνομο εμπόριο πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων. ***** Κόρινθος: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για κλοπές και σε Αργολίδα και Αττική. ***** Εκρηκτικές ανατιμήσεις στην Τουρκία: Στο 70% επέστρεψε ο πληθωρισμός.

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ: ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Έχει αρχίσει η συζήτηση για τη μετά το μνημόνιο εποχή και στοιχείο των διαπραγματεύσεων αποτελεί μια πιθανή προληπτική γραμμή στήριξης που θα προστάτευε τη χώρα μας  από πιθανές αναταράξεις στις αγορές, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά τη λήξη της Συνόδου Κορυφής Ε.Ε. - Ασίας. Όπως είπε, κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Ελλάδα έχει πλέον από δω και πέρα τα θεμελιώδη μεγέθη και τις προοπτικές να προχωρήσει και η συζήτηση που γίνεται είναι για το πώς θα προχωρήσουμε με τον πιο ασφαλή τρόπο...

«Αυτή η συζήτηση γίνεται με τρόπο συστηματικό με όλους. Εχει εξηγηθεί από την πλευρά της Ελλάδας ότι δεν χρειαζόμαστε νεο Μνημόνιο. Όπως αποτελεί και στοιχείο των διαπραγματεύσεων, μια πιθανή προληπτική γραμμή στήριξης, που θα προστάτευε τη χώρα μας από πιθανές αναταράξεις στις αγορές. Και μάλιστα σε μια στιγμή που η παγκοσμια οικονομία δείχνει σημάδια κάμψης» πρόσθεσε.

Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε πως «σε κάθε περίπτωση όλοι συμφωνούμε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει το δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής εξυγίανσης». Τονίζοντας πως υπάρχει συμφωνία για την επόμενη μέρα και προχωρεί μια σοβαρή συζήτηση για με τους εταίρους και τους δανειστές για την πρώτη μεταβατική φάση, ο Πρωθυπουργός σημείωσε πως «το μόνο που προκαλεί ανησυχία είναι το πολιτικό ρίσκο. Το ότι δηλαδή τα ελλείμματα μπορεί να επανέλθουν, ότι οι μεταρρυθμίσεις υπάρχει ο κίνδυνος να ανατραπούν».



Στο σημείο αυτό έκανε αναφορά στη μεγάλη άνοδο των spreads των 10ετών ομολόγων, χαρακτηρίζοντας υπερβολική την αντίδραση των αγορών, ενώ δεν παρέλειψε να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ: «Ένα παράδειγμα. Σημερινό. Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι οι αγορές τρόμαξαν επειδή, αν είναι δυνατόν η ελληνική κυβέρνηση επιμένει στην πολιτική των πλεονασμάτων. Δηλαδή αν επιστρέφαμε στα ελλείμματα, πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι οι αγορές θα πανηγύριζαν. Αυτή η στοιχειώδης έλλειψη σοβαρότητας, είναι εκείνο ακριβώς που ανησυχεί και τον κόσμο όλο και τις αγορές».  Καταλήγοντας, τόνισε πως όλες οι υπεύθυνες πολιτικές δυνάμεις πρέπει να βοηθήσουν για τη μετάβαση στη μετά το μνημόνιο εποχή, ενώ αφήνοντας αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε: «Δεν πρέπει το πολιτικό ρίσκο που ορισμένοι προκαλουν να θέσει σε κίνδυνο την πορεία της χώρας». Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, «Η έξοδός μας από την κρίση, θα είναι πολύ πιο γρήγορη και ασφαλής για τον ελληνικό λαό, αν είμαστε ενωμένοι, ιδιαίτερα τους επόμενους μήνες». 

Υπενθυμίζεται ότι ζήτημα προληπτικής στήριξης της Ελλάδας έθεσε για πρώτη φορά δημοσίως την περασμένη εβδομάδα η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ. Με αφορμή τη συζήτηση περί ενδεχομένου απεμπλοκής της χώρας μας από το ΔΝΤ, η κ. Λαγκάρντ είχε σημειώσει πως επαφίεται στην κάθε χώρα το πώς θα διαχειριστεί την οικονομία της, είχε προσθέσει όμως πως το Ταμείο πιστεύει «πως για να προχωρήσει μπροστά η χώρα» θα ήταν καλύτερο «εάν είχε προληπτική στήριξη».

ΣΥΡΙΖΑ: Τυχοδιωκτισμός και έλλειψη πολιτικής ευθύνης από τον Αντ. Σαμαρά 

Από την άλλη, αμείωτη συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή το ζήτημα της πρόωρης εξόδου από το μνημόνιο και την πρόσφατη αναταραχή στις αγορές. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναλύοντας τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, κατηγορεί τον Πρωθυπουργό για τυχοδιωκτισμό και έλλειψη πολιτικής ευθύνης. Σύμφωνα με κύκλους της Κουμουνδούρου, «με βάση τα γεγονότα της τελευταίας περιόδου, ένα συμπέρασμα προκύπτει: Δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που παίζει πολιτικά παιχνίδια στις πλάτες τις οικονομίας. Είναι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που το κάνει αυτό, επειδή δειλιάζει να παραδεχτεί ότι το μνημόνιο έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τη χώρα. Ο τυχοδιωκτισμός και η έλλειψη πολιτικής ευθύνης εκ μέρους του είναι γνωστά από τον τρόπο που έχει διαχειριστεί το "Μακεδονικό", τον τρόπο που έχει μεταβεί από πολέμιος του μνημονίου σε πιο καλός μαθητής του, και από τον τρόπο που διαχειρίστηκαν οι στενότεροι συνεργάτες του το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής». 

Η αξιωματική αντιπολίτευση συστήνει στον κ. Σαμαρά «να αυτοπροστατευτεί από το επιχείρημα της πολιτικής αβεβαιότητας και τη συσχέτισή του με την οικονομία». Εξάλλου, προσθέτει, «Η επικείμενη δημοκρατική μετάβαση σε μια κυβέρνηση με βάση τον ΣΥΡΙΖΑ έχει προεξοφληθεί από την αγορά, όπως και από την κοινωνία». Επομένως, «η αβεβαιότητα έχει να κάνει μόνο με τις τελευταίες πράξεις της κυβέρνησής του». 

Σχετικά με το κλίμα των τελευταίων ημερών, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι δεν επιχαίρει για ό,τι συμβαίνει τις τελευταίες μέρες, αλλά ταυτόχρονα δεν μπορεί να μην επισημάνει ότι αποδεικνύουν ότι χρειάζεται μια ριζική αλλαγή πολιτικής. Ή δέχεσαι το μνημόνιο ή το αντικαθιστάς από ένα εντελώς διαφορετικό σχέδιο. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για χρεοκοπία του μνημονίου και όχι της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ παρεμβαίνει στο εξωτερικό με βάση τα ολοένα περισσότερα ρήγματα στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή. Ρήγματα που δημιουργούνται από την ολοφάνερη αποτυχία του μοντέλου που ακολουθείται, στην οποία η ελληνική κυβέρνηση συνδράμει όσο μπορεί την κ. Μέρκελ. Είναι άλλο πράγμα η επιθετική διαπραγμάτευση με βάση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για το πρόβλημα του χρέους και την αναπτυξιακή πολιτική στην Ευρώπη, που μπορεί να κλείσει οριστικά τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και της αβεβαιότητας και άλλο το να εκλιπαρεί η τωρινή κυβέρνηση για πολιτικές χάρες για να εφαρμόσει ένα αδιέξοδο πρόγραμμα. Για αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζει ότι δεν θα δεχτεί οποιαδήποτε συμφωνία η οποία δεν αποτελεί επαρκή λύση».

Τ. Κουίκ: Προληπτική στήριξη και τα κεφάλια μέσα

Για νέα μνημονιακή θηλιά με άλλη ονομασία έκανε λόγο ο εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Τέρενς Κουίκ, τονίζοντας ότι το κόμμα είχε προειδοποιήσει ότι «δεν θα μπορούσε για πολύ η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ να κοροϊδεύει τους Έλληνες για έξοδο από τα μνημόνια».
«Το ναυάγιο των δυο σημιτανθρώπων στη συνάντηση στην Ουάσιγκτον με την Κριστίν Λαγκάρντ και η αναταραχή σε χρηματιστήρια και αγορές που είναι καθαρή ευθύνη του διδύμου Σαμαρά - Βενιζέλου, δυστυχώς προσγείωσε τη χώρα σε νέα μνημονιακή θηλιά με άλλη ονομασία: "Προληπτική στήριξη και τα κεφάλια μέσα"», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Ευτυχώς έρχονται οι εκλογές», κατέληξε.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ