ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Στους Παξούς ο Κασσελάκης σήμερα Δευτέρα του Πάσχα - Στη Σέριφο ο Ανδρουλάκης. ***** Με καλό καιρό η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα - Ανεβαίνει η θερμοκρασία Δευτέρα και Τρίτη. ***** Στις φυλακές του Φιέρι σήμερα Δευτέρα ο Κεφαλογιάννης - Συνάντηση με τον Φρέντι Μπελέρη. ***** Γεραπετρίτης στο Al Jazeera: Καμία αναθεώρηση αμυντικών συμφωνιών με το Ισραήλ. ***** Μενίδι: Δέχθηκε αδέσποτη σφαίρα στο πόδι ενώ ήταν σε γλέντι. ***** Φυλακές Κορυδαλλού: Εντόπισαν πιστόλι με 19 σφαίρες χτισμένο σε τοίχο κελιού. ***** Προειδοποίηση ΗΠΑ προς πολίτες: «Αυξημένη προσοχή» λόγω κινδύνου τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γερμανία ενόψει του Euro. ***** Κωνσταντινούπολη: Με απόφαση Ερντογάν η ιστορική Βυζαντινή Μονή της Χώρας θα λειτουργεί ως τζαμί. ***** Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 16 νεκροί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Ράφα. ***** Τουλάχιστον 78 νεκροί και 105 αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στη Βραζιλία. ***** Μεξικό: Με σφαίρα στο κεφάλι σκότωσαν τους 3 τουρίστες από Αυστραλία και ΗΠΑ.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΟ «PLAN B» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ: ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ

Η κόντρα που έχει ξεσπάσει για το εάν θα προκύψει και τι είδους πρόβλημα στην οικονομία σε περίπτωση διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, έφερε για άλλη μια φορά στην επιφάνεια ερωτήματα για το «plan B» του κόμματος, δηλαδή τι σκοπεύει να πράξει σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους καταρρεύσουν. Όπως σημειώνει η εφημερίδα ''Τα Νέα'', το δημοψήφισμα για την έγκριση ή απόρριψη της όποιας συμφωνίας προκύψει με τους εταίρους στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, παραμένει στο συρτάρι του κόμματος.

Το δημοψήφισμα δεν θα αφορά «παραμονή ή όχι στο ευρώ», αλλά την έγκριση ή απόρριψη του πακέτου προτάσεων που θα έχει προκύψει από τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, προκειμένου να υπάρχει η εξουσιοδότηση του λαού για την εφαρμογή του. 

Παράλληλα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, στην Κουμουνδούρου εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητηθεί ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων, υπό την μορφή κυβέρνησης εθνικής ενότητας, στην περίπτωση που η διαπραγμάτευση με τους εταίρους δεν φέρει το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα κληθεί να αντιμετωπίσει πρωτίστως το θέμα της διαχείρισης του χρέους.

Επίσης, σε περίπτωση εμπλοκής ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να ενεργοποιήσει τη Βουλή προκαλώντας ειδικές συζητήσεις στην Ολομέλεια καθώς και προ ημερησίας διατάξεως συζητήσεις. Στην Κουμουνδούρου εξετάζουν ακόμη και τη δυνατότητα αξιοποίησης και του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας με ταξίδια και διεθνείς επαφές στο εξωτερικό για ενημέρωση των άλλων κυβερνήσεων.

Πάντως, πέραν αυτών των δημοσιογραφικών πληροφοριών ή απόψεων, για όσα αφορούν το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, σε μία εφ΄ όλης της ύλης συνέντευξή του στο Εuro2day (Video) ο κ. Δραγασάκης αναπτύσσει τον τρόπο που θα υλοποιηθούν οι εξαγγελίες στη ΔΕΘ, τονίζει ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μη δημιουργηθούν ελλείμματα, ενώ εκτιμά ότι ένα πλέγμα μέτρων αφενός θα ανακουφίσει τους πολίτες και αφετέρου θα επηρεάσει θετικά την είσπραξη των φόρων.

Ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη παραγωγικής ανασυγκρότησης με στόχο την εξωστρέφεια και την παραγωγή προστιθέμενης αξίας. «Αν θέλουμε να είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ενωση πρέπει να δούμε την εξαγωγική επίδοση της οικονομίας, τι παράγουμε και πόση προστιθέμενη αξία έχουν αυτά που παράγουμε».

Αξίζει να σημειωθεί ότι κ. Δραγασάκης με μπαράζ συνεντεύξεων, μετά τη ΔΕΘ, διευκρινίζει ότι η εφαρμογή των άμεσων μέτρων που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση δεν συνεπάγεται ελλείμματα, αλλά... ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

Αναγνωρίζει πως πολλές επιχειρήσεις δεν μπορούν να πληρώσουν, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό το πρόβλημα δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις με αστυνομικά μέτρα. Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη ωστόσο, ένα πλέγμα προτάσεων όπως η λύση για τα ''κόκκινα'' δάνεια και τη ρύθμιση των δανείων προς την εφορία και τα ταμεία και την τόνωση της ζήτησης, θα δημιουργήσει «το κλίμα να "απαιτήσεις" την είσπραξη φόρων».

Οι δεσμεύσεις
Ο κ. Δραγασάκης επαναλαμβάνει τη δέσμευση περί επαναφοράς του κατώτατου μισθού, ρύθμισης των δανείων, εκτιμώντας ότι με την επανεκκίνηση των ταμείων θα υπάρξει βελτίωση της εισπραξιμότητας του ΦΠΑ.

Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής ο υπεύθυνος προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει ότι όποια μέτρα κι αν ληφθούν, δεν θα είναι άμεσης απόδοσης και ότι ο πλούτος που μπορεί να φορολογηθεί δεν είναι εύκολα υπολογίσιμος, αν και επισημαίνει την ολιγωρία των αρχών αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τη λίστα ΛαγκάρντΑν και δεν αναφέρει συγκεκριμένα τι θα περιλαμβάνει η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό σύστημα, σημειώνει ότι οι φορολογικοί συντελεστές θα αποκτήσουν νόημα με τη δημιουργία περιουσιολογίου, και ενός δίκαιου και αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος.

Για το πρόβλημα της οικονομίας δηλώνει ότι δεν είναι μόνον δημοσιονομικό, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν και εφαρμόστηκαν για την προσαρμογή της χώρας είναι λανθασμένα. Δηλώνει μάλιστα πως είναι επείγουσα η ανάγκη αντιμετώπισης των διαρθρωτικών προβλημάτων και της προώθησης σοβαρών μετασχηματισμών.

Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση με τον επιχειρηματικό κόσμο, αναγνωρίζει την ανάγκη να γίνουν αλλαγές και να υπάρξει ένα παραγωγικό σχέδιο και εκτιμά ότι υπάρχει πεδίο συνεννόησης. «Είδαμε όλους τους φορείς. Ερωτήματα έχουν, προβληματισμό έχουν, αλλά αντιλαμβάνονται ότι αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ απαντούν σε ανάγκες υπαρκτές» τονίζει, ενώ ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα στέκεται απέναντι σε ορισμένες μορφές επιχειρηματικότητας που έχουν αναπτυχθεί. «Αναφέρομαι σε ένα μοντέλο επιχειρηματικότητας που δεν ανταγωνίζεται με όρους τιμών ή ποιότητας προϊόντων, αλλά με πόσους "φουσκωτούς" έχει ο καθένας» λέει χαρακτηριστικά. 

Σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, στέκεται στην ανάγκη να υπάρξει συζήτηση με τις τοπικές κοινωνίες, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τη Χαλκιδική αλλά και τις έρευνες για πετρέλαια. Τέλος καταλήγει ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση η διευθέτηση του δημόσιου χρέους, καθώς χωρίς αυτή «δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη διέξοδος για τη χώρα».

''The New Daily Mail''
 Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ