ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΗΠΑ: Πάνω από 100 συλλήψεις μετά την εκκένωση του καταυλισμού στο UCLA. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Προκλητική η απόφαση για υφ’ όρον αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου - Κασσελάκης κατά Μητσοτάκη: Ο Πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής. ***** Μιλένα Αποστολάκη: Εύλογοι προβληματισμοί για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου. ***** Νέα Αριστερά: Προκλητική και απαράδεκτη η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου. ***** Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Προσβολή στα θύματα της Χρυσής Αυγής» - Οργή της οικογένειας Φύσσα. ***** Τρίκαλα Κορινθίας: Έντονο χαλάζι άσπρισε τα πάντα - Καταστροφές σε αγροτικές καλλιέργειες. ***** Κορονοϊός: Εννέα διασωληνωμένοι και ένας νέος θάνατος - Ένα νέο σοβαρό κρούσμα γρίπης.

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Προπαρασκευαστικές συναντήσεις εν όψει τρόικας
Έντονη κριτική στην κυβέρνηση ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αυριανή έλευση της τρόικας στην Αθήνα, κατηγορώντας την ότι παραμένει εγκλωβισμένη στην υλοποίηση του μνημονίου με κάθε κόστος. «Η νέα επίσκεψη της τρόικας έρχεται να ισοπεδώσει τις όποιες προσδοκίες προσπαθεί να καλλιεργήσει η κυβέρνηση περί δήθεν εξόδου από τα μνημόνια», υποστηρίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, «Οι φοροελαφρύνσεις που υπόσχεται ο κ. Σαμαράς, όχι μόνο δεν είναι αρκετές, όχι μόνο δεν ανατρέπουν το υφιστάμενο μνημονιακό πλαίσιο, αλλά το διαιωνίζουν». Υπό το βάρος της κοινωνικής κατακραυγής, προστίθεται στην ανακοίνωση, προσπαθούν να παρουσιάσουν ως επιτυχία την παράταση της «έκτακτης» εισφοράς αλληλεγγύης και τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, σχεδιάζοντας, όμως, παράλληλα την πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και τις νέες απολύσεις στο δημόσιο τομέα. «Αυτό που γίνεται παραπάνω από ξεκάθαρο είναι ότι η κυβέρνηση παραμένει εγκλωβισμένη στην υλοποίηση του μνημονίου με κάθε κόστος και δεν μπορεί να πείσει κανέναν ότι μπορεί να παρεκκλίνει ουσιαστικά από αυτό», καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Προπαρασκευαστικές συναντήσεις εν όψει τρόικας

Από την άλλη, συναντήσεις με υπουργούς θα έχει σήμερα και αύριο ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, με αντικείμενο τα ανοικτά μέτωπα που θα συζητηθούν με την τρόικα από την Τρίτη. Για σήμερα στις 19:30 έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ενώ από τις 11:00 αύριο ο κ. Χαρδούβελης θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Δένδια, τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη και τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη.

Τα κυριότερα θέματα αρμοδιότητας υπουργείου Εργασίας που αναμένεται να βάλει η τρόικα στο τραπέζι είναι το λοκ άουτ, οι ομαδικές απολύσεις και ο συνδικαλιστικός νόμος, για τα οποία το ΠΑΣΟΚ διαμηνύει πως δεν θα δεχθεί αλλαγές. Βασικές προτεραιότητες της παρούσας αξιολόγησης θα είναι το δημοσιονομικό και το χρηματοδοτικό κενό, η εξεύρεση λύσης για τα «κόκκινα» δάνεια και η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων, με την Ε.Ε. να κάνει λόγο για ανάγκη υλοποίησης 1.000 προαπαιτούμενων δράσεων

Η κυβέρνηση αναμένεται να θέσει εμφατικά στους εκπροσώπους των δανειστών την ανάγκη να υπάρξουν φοροελαφρύνσεις, αν και από τις Βρυξέλλες τονίζεται ότι θα πρέπει να εξεταστεί λεπτομερώς ο δημοσιονομικός αντίκτυπός τους, δεδομένου ότι το δημοσιονομικό κενό για το 2015 υπολογίζεται σε 2 δισ. ευρώ

Το μήνυμα που στέλνεται σε όλους τους τόνους από την πλευρά των δανειστών είναι πως δεν θα γίνει δεκτή καμία απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους. Η 5η αξιολόγηση της οικονομίας θα γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη θα αφορά την περίοδο από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 8 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια οι επικεφαλής της τρόικας θα γυρίσουν στις έδρες τους, ενώ θα επιστρέψουν στην Αθήνα αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Εurogroup στις 13 Οκτωβρίου.

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ