ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κασσελάκης στο Euractiv: Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει όλη την Κεντροαριστερά

Ο νέος ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτό που λέμε Σύγχρονη Αριστερά, που καλύπτει άνετα όλη την Κεντροαριστερά, υπογραμίζει ο Στέφανος Κασσελάκης σε συν...


Στην πυραυλάκατο «Κρυσταλλίδης» ο Δένδιας - «Περηφάνια για όσους υπερασπίζονται στα σύνορα». ***** Στ. Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου. ***** Πάτρα: Νεκρή ανασύρθηκε η γυναίκα που έπεσε με αυτοκίνητο στο βόρειο λιμάνι. ***** Γάζα: Τέλος οι συνομιλίες στο Κάιρο, αντιπροσωπεία της Χαμάς επιστρέφει στη Ντόχα. ***** Η Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε πέρασμα μεταξύ Ισραήλ-Γάζας. ***** Έφοδος των Αρχών στο γραφείο του Al Jazeera μετά τη διαταγή για το κλείσιμο του δικτύου στο Ισραήλ. ***** Στη Ντόχα ο Διευθυντής της CIA για επείγουσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Κατάρ.

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΞΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΠΕΡΙ ΑΠΕΙΛΩΝ

Παραγγελία στην εισαγγελία εφετών έστειλε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ζητώντας να γίνει προκαταρκτική εξέταση σε σχέση με τις καταγγελίες της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ περί απειλών κατά της ζωής, της όταν μίλησε για φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. Στην παραγγελία της αναφέρεται στις δηλώσεις της κ. Λαγκάρντ, αλλά και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα. Ζητάει να ανατεθεί σε εισαγγελέα εφετών η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί αν έχουν τελεσθεί εγκλήματα που τιμωρούνται από τους ελληνικούς ποινικούς νόμους.


Η κ. Λαγκάρντ είχε αναφερθεί στο θέμα σε συνέντευξή της στους Financial Times. Χθες, Τρίτη, ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου έστειλε επιστολή στη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ζητώντας της περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις αναφορές της.

Μιλώντας σήμερα στον Ρ/Σ ''Βήμα FM'', ο κ. Αθανασίου διευκρίνισε πως η επιστολή του έχει δύο στόχους: «Ο πρώτος είναι να προστατεύσουμε τη ζωή της κ. Λαγκάρντ, εφόσον αποδειχθούν βάσιμες οι καταγγελίες και δεύτερος είναι, εφόσον αποδειχθούν Έλληνες ως δράστες, να αποδοθούν ευθύνες. Νομίζω ότι ήταν μια υποχρέωση της ελληνικής Πολιτείας να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση και είναι μια ενέργεια νομική και πολιτική, για να μην φανεί ότι η Ελλάδα μένει αδιάφορη από μια καταγγελία που αφορά τη χώρα».

Ανέφερε ακόμη ότι μίλησε με τον πρωθυπουργό για το θέμα, σημειώνοντας πως «Εάν η ελληνική Πολιτεία δεν έκανε κάτι, τότε θα ήταν δυσφήμηση για τη χώρα, ότι δηλαδή βρισκόμαστε σε μια χώρα όπου δεν προστατεύεται η έννομη τάξη και η ασφάλεια του ανθρώπου». «Αυτός ήταν ο λόγος που κινηθήκαμε με ταχύτητα, για να μην υπάρχει και καμία αμφιβολία» τόνισε.

Ο κ. Αθανασίου ανέφερε, επίσης, πως: «Η κ. Λαγκάρντ ανέλαβε το 2012, οπότε δημιουργείται μια έντιμη απορία: γιατί τόσο καιρό δεν το κατήγγειλε, κι αν αυτό ενέχει μια απειλή ή μια απλή παρέμβαση». Ακόμη, πρόσθεσε: «Αυτά είναι ζητήματα που αρμόδιος να τα ερευνήσει είναι ο εισαγγελικός λειτουργός, στον οποίο θα ανατεθεί η προκαταρκτική εξέταση».


Για τις αντίστοιχες καταγγελίες του κ. Τσίπρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε: «Προφανώς άποψή μου είναι ότι δεν μπορεί να απειλείται ο αρχηγός οποιουδήποτε κόμματος. Όταν είναι απειλή κατ' έγκληση, όπως λέμε, διότι η απειλή διώκεται κατ' έγκληση εντός τριμήνου, αλλιώς είναι απαράδεκτη, δεν έχει καμία νομική σημασία. Πολιτική σημασία, όμως, έχει. Θα έπρεπε να το έχει αναφέρει όταν απειλήθηκε και να το κοινοποιήσει ή εάν δεν ήθελε να το αναφέρει στον αρμόδιο εισαγγελέα να αποταθεί στο υπουργείο Δικαιοσύνης, και μετά θα έβλεπα εγώ τι θα έκανα ως υπουργός, διότι είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ