ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Κασσελάκης: Ο Μητσοτάκης να ζητήσει συγγνώμη από Τσίπρα και Κοτζιά που έκαναν το πατριωτικό τους καθήκον. ***** Κουτσούμπας: Αυτό θα είναι το μήνυμα ελπίδας στις 9 του Ιούνη με ισχυρό ΚΚΕ. ***** Ανδρουλάκης: Επιστολή-επικοινωνιακό σωσίβιο στην Φον Ντερ Λάιεν και ομολογία της αποτυχίας Μητσοτάκη. ***** Βελόπουλος: Καταγγελία της Συμφωνίας των Πρεσπών και εμπάργκο στα Σκόπια. ***** Ν. Ηλιόπουλος-ακρίβεια: Ο κ. Μητσοτάκης κοροϊδεύει τον κόσμο! ***** Στο μικροσκόπιο άλλες δύο υποθέσεις παραβίασης προσωπικών δεδομένων - Μετά την Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές βρίσκονται στο στόχαστρο για προεκλογική κατάχρηση των emails πολιτών. ***** 105 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και ο αγώνας για διεθνή αναγνώριση συνεχίζεται πιο δυνατά. ***** Γερμανία: Drone με τη σημαία της Ρωσίας πάνω από την Bundestag. ***** Ουκρανία: Ρωσικές επιθέσεις με drones - Εκρήξεις στην Κριμαία. ***** Γάζα: Σχεδόν 800.000 Παλαιστίνιοι έχουν εκκενώσει τη Ράφα.

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΧΟΡΗΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ

Ως «χορηγία» του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά προς τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την απόφαση της ΝΕΡΙΤ να μη μεταδώσει ζωντανά την ομιλία του στις 7:30 απόψε στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ. «'Εχει αποκτήσει μεγαλύτερο λαϊκό ενδιαφέρον και νομίζω ότι θα μεταδοθεί από πολλές και διαφορετικές εναλλακτικές πηγές», είπε ο κ. Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Αριστοτέλη Χαλκιδικής, Γιάννη Μίχο. Στο πλαίσιο της συνάντησης οι δύο άντρες συζήτησαν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σχετικά με την επένδυση χρυσού στις Σκουριές.

Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε τη θέση του κόμματός του κατά της εν λόγω επένδυσης και αναφέρθηκε στο διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο που θέλει να προωθήσει στη Βόρεια Χαλκιδική, το οποίο δεν θα έχει επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον. Επισήμανε ότι για όσες θέσεις εργασίας χαθούν στην περιοχή, ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει ως προτεραιότητα την κάλυψή τους μέσα από το πρόγραμμα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας που έχει καταρτίσει. 

Και οι δυο συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει εξομάλυνση του κλίματος της έντονης αντιπαράθεσης ανάμεσα στους υποστηρικτές της επένδυσης και σε όσους αντιτίθενται και για την εκτόνωση της έντασης θα γίνουν συγκεκριμένες κινήσεις το επόμενο διάστημα. 

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη απηύθυνε πρόσκληση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να παρακολουθήσει μια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο κ. Τσίπρας την αποδέχθηκε.

Επίσκεψη στην Αμφίπολη μαζί με τον Απ. Τζιτζικώστα

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πρόθεσή του να επισκεφθεί τα αρχαιολογικά ευρήματα στον τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη Σερρών, αλλά, όπως είπε, η επίσκεψη δεν μπορεί να γίνει τώρα, λόγω των εργασιών που εκτελούνται εκεί. Μετά τη συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο κ.Τσίπρας είπε στους δημοσιογράφους ότι πριν από ένα χρόνο, όταν κανείς δεν ασχολούνταν με τις ανασκαφές στην Αμφίπολη και «το υπουργείο Πολιτισμού δεν έδινε δεκάρα». Ο περιφερειάρχης τον είχε ενημερώσει ότι γίνεται μια ανασκαφή η οποία θα είναι πιθανόν σημαντική. Και έκτοτε τον κρατούσε συνεχώς ενήμερο για τις εξελίξεις.

Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως τότε η Περιφέρεια έδωσε το ποσό των 100.000 ευρώ για να συνεχιστούν οι εργασίες και σήμερα απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Τσίπρα νε επισκεφθεί τον χώρο. «Είναι ένα σημαντικό εύρημα. Θα πάμε μαζί, όταν έρθει η ώρα, αλλά αυτό θα είναι σε συνάρτηση με τις εργασίες που γίνονται εκεί», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσκεψη στην έκθεση

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματος επισκέφθηκε νωρίτερα την 79η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης και συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo, όπου ο πρόεδρος της Τάσος Τζήκας τον ενημέρωσε για τη φυσιογνωμία της φετινής διοργάνωσης, και με εκπροσώπους του σωματείου των εργαζομένων, που τον ενημέρωσαν για δικά του θέματα. Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεναγήθηκε σε περίπτερα της 79ης ΔΕΘ.

Πρώτος σταθμός ήταν το περίπτερο 15 όπου βρίσκονται τα σταντ διεθνών συμμετοχών, οργανισμών και φορέων. Ο κ. Τσίπρας έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας, ενημερώθηκε για επιτεύγματα στις νέες τεχνολογίες και επισήμανε ότι στην Ελλάδα παρατηρείται σήμερα μεγάλη «αιμορραγία» επιστημονικού δυναμικού που φεύγει στο εξωτερικό λόγω της κρίσης.

Ξεναγήθηκε στο περίπτερο ενημέρωσης για το επιστημονικό κέντρο CERN και στο σταντ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης ενημερώθηκε για τα τοπικά προϊόντα που εκτίθενται και εξέφρασε την ικανοποίηση του όταν του είπαν πως κάποια από αυτά πάνε πολύ καλά και σε εξαγωγές.

Στο περίπτερο του ΕΚΑΒ τον ενημέρωσαν για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περίπτωση που ένα άτομο έχει χάσει τις αισθήσεις του. Όταν του είπαν ότι πρέπει κατ' αρχήν να τηλεφωνήσει στο ΕΚΑΒ ο κ. Τσίπρας ρώτησε «Εμείς θα τηλεφωνήσουμε, το ΕΚΑΒ θα έρθει; Γιατί υπάρχουν ελλείψεις σε υποδομές...».

Στο περίπτερο της Πυροσβεστικής εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τις απώλειες του πυροσβεστικού Σώματος στην πυρκαγιά στο Φάληρο και στο περίπτερο της Αστυνομίας ενημερώθηκε από τον επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη και έδωσε τα συγχαρητήρια του για την αποτελεσματικότητα σε αυτό τον τομέα.
Την ώρα που περνούσε μπροστά από το περίπτερο του ΠΑΟΚ οπαδοί της ομάδας τον υποδέχθηκαν και του πρόσφεραν μια φανέλα της ομάδας.

Συνάντηση με Μπουτάρη

Μία ώρα διήρκεσε η, σε άριστο κλίμα, συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και του δήμαρχου της πόλης. Με τον πρώτο να λέει ότι η Θεσσαλονίκη κρατιέται παρά την κρίση, προσθέτοντας ότι η αισιοδοξία των Θεσσαλονικέων φαίνεται πώς έχει παίξει το ρόλο της.


Σύμφωνα με πληροφορίες, Τσίπρας και Μπουτάρης συζήτησαν και συμφώνησαν στην εξαίρεση των δημοτικών κτιρίων από την καταβολή ΕΝΦΙΑ, ενώ συμφώνησαν και στο θέμα της οικονομικής ανεξαρτησίας των Δήμων. Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ σε σειρά θεμάτων, όπως τη λειτουργία ακτοπλοϊκής γραμμής Θεσσαλονίκη –Σμύρνη, τη διευκόλυνση έκδοσης βίζας, την προβολή των εβραϊκών αρχείων. Μάλιστα ο Αλ. Τσίπρας φέρεται να εξήρε την ενέργεια του Γ. Μπουτάρη να βάλει το άστρο του Δαυίδ στο πέτο του, κατά την ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής.
ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ