ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Στη ΓΑΔΑ παραμένει ο Φλώρος μέχρι την απολογία του, μετά από το ξύλο στη Βουλή. ***** Στ. Κασσελάκης: Στις Ευρωεκλογές διεκδικούμε την πρωτιά. ***** Αλ. Χαρίτσης: Σήμερα απαντάμε στην απαξίωση και τον ευτελισμό της πολιτικής - 42 οι υποψήφιοι της Νέας Αριστεράς. ***** Γ. Καλλιάνος: Ευθύνες στους γιατρούς του «Αττικόν» για τον πατέρα του - «Αγαπητέ φίλε μου Άδωνι, δεν τα βάζω μαζί σου». ***** Λευκός Οίκος: Ζητά απαντήσεις από το Ισραήλ για τους ομαδικούς τάφους στη Γάζα. ***** ΗΠΑ: Έστειλαν πυραύλους ATACMS στην Ουκρανία.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν τους Nord Stream - Έρευνα ζητά η Ρωσία

Βικτόρια Νούλαντ: «Είμαι ευτυχής που ο Nord Stream είναι πλέον παλιοσίδερα στη θάλασσα»
Κείμενο που δημοσίευσε στο διαδίκτυο Αμερικανός βετεράνος δημοσιογράφος-ερευνητής, κατά το οποίο η Κυβέρνηση των ΗΠΑ βρισκόταν πίσω από τις εκρήξεις στους αγωγούς Nord Stream, θα όφειλε να αποτελέσει τη βάση για να διενεργηθεί διεθνής έρευνα, έκρινε σήμερα ο Βιατσέσλαβ Βαλόντιν, ο Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας, της κάτω Βουλής.

Ο Λευκός Οίκος απέρριψε χθες το ρεπορτάζ που δημοσίευσε ο δημοσιογράφος-ερευνητής Σέιμουρ Χερς, σύμφωνα με το οποίο η πυροδότηση των εκρηκτικών που έθεσαν εκτός λειτουργίας τους αγωγούς τον Σεπτέμβριο του 2022 οργανώθηκε κατ’ εντολή του Αμερικανού Προέδρου Τζο ΜπάιντενO Αμερικανός δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι τον περασμένο Ιούνιο, οι δύτες του Πολεμικού Ναυτικού, που δρούσαν υπό την κάλυψη μιας ευρέως δημοσιοποιημένης άσκησης του ΝΑΤΟ στα μέσα του καλοκαιριού, γνωστής ως BALTOPS 22, τοποθέτησαν τα εκρηκτικά που πυροδοτήθηκαν από απόσταση που, τρεις μήνες αργότερα και κατέστρεψαν τρεις από τους τέσσερις αγωγούς Nord Stream. Δύο από τους αγωγούς, οι οποίοι ήταν γνωστοί συλλογικά ως Nord Stream 1, παρείχαν στη Γερμανία και σε μεγάλο μέρος της Δυτικής Ευρώπης φθηνό ρωσικό φυσικό αέριο για περισσότερο από μια δεκαετία. Ένα δεύτερο ζεύγος αγωγών, που ονομαζόταν Nord Stream 2, είχε κατασκευαστεί.

Ζητήθηκε να σχολιάσει, η Adrienne Watson, εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, που απάντησε μέσω email: «Αυτά είναι ψέματα και και πλήρης φαντασία». Η Tammy Thorp, εκπρόσωπος της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, έγραψε παρόμοια: «Αυτός ο ισχυρισμός είναι εντελώς ψευδής».

Ωστόσο ο ίδιος υποστηρίζει ότι η απόφαση του Μπάιντεν να σαμποτάρει τους αγωγούς ήρθε μετά από περισσότερους από εννέα μήνες άκρως απόρρητης συζήτησης στελεχών της εθνικής υπηρεσίας ασφάλειας της Ουάσιγκτον σχετικά με τον καλύτερο τρόπο επίτευξης αυτού του στόχου. Για μεγάλο μέρος εκείνου του χρόνου, το θέμα δεν ήταν αν θα εκτελεστεί η αποστολή, αλλά πώς θα ολοκληρωθεί χωρίς να αποκαλυφθεί ο δράστης. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν και το επιτελείο του, υποστηρίζει ο Αμερικανός δημοσιογράφος εχθρεύονταν τους δυο αγωγούς οι οποίοι παρέκαμπταν την Ουκρανία και εξασφάλιζαν άφθονο και φθηνό φυσικό αέριο στη Γερμανία. Από τις πρώτες μέρες του, ο Nord Stream 1 θεωρήθηκε από την Ουάσιγκτον και εταίρους της στο ΝΑΤΟ ως απειλή για τη δυτική κυριαρχία.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν και η ομάδα εξωτερικής πολιτικής του, ο Σύμβουλος εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν, ο Υπουργός Εξωτερικών Τόνι Μπλίνκεν και η Υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα πολιτικής Βικτόρια Νούλαντ, είχαν εκφράσει με σαφήνεια και συνέπεια την «εχθρότητά» τους προς τους δύο αγωγούς, οι οποίοι διέρχονταν δίπλα-δίπλα για 750 μίλια κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα από δύο διαφορετικά λιμάνια στη βορειοανατολική Ρωσία, κοντά στα σύνορα με την Εσθονία, περνώντας κοντά από το δανέζικο νησί Μπόρνχολμ, πριν καταλήξουν στη βόρεια Γερμανία. Ο Αμερικανός δημοσιογράφος διαβεβαίωσε ότι η εκπαίδευση των δυτών και υποβρυχίων μηχανισμών που εγκαθιστούν εκρηκτικά C4 σε αγωγούς γίνεται εδώ και πολύ καιρό στην πόλη του Παναμά.

Σ.Σ.
Σημειώνεται ότι η Βικτώρια Νούλαντ είναι ένα από τα πιο κοντινά πρόσωπα του πολέμου Ρωσίας - Ουκρανίας. Είχε πρωτοστατήσει στην ανατροπή της εκλεγμένη Κυβέρνηση το 2014, ενώ ιστορική έμεινε η διαρροή της συνομιλίας της κατά την οποία εξύβριζέ κυριολεκτικά την Ευρώπη, λέγοντας «fuck Europe». Ήταν η ίδια γυναίκα που πριν από την ρωσική εισβολή είχε προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, ο αγωγός Nord stream θα πάψει να λειτουργεί, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο.

«The New Daily Mail» 



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ