Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν

Μέση Ανατολη: Πυραυλικη επιθεση του Ισραηλ στο Ιραν
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε, επικαλούμενο πηγή του στην αμερικανική Κυβέρνηση, ότι πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες σήμερα Παρασκευή. Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων FARS μεταδίδει ότι ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή του αεροδρομίου της πόλης Ισφαχάν (κεντρικό Ιράν), προσθέτοντας ότι ο λόγος δεν είναι ακόμη γνωστός και ότι «διενεργούνται έρευνες»

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Ισραήλ έπληξε με πύραυλο το Ιράν, λένε οι ΗΠΑ

Η ισραηλινή αντεπίθεση άρχισε. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε πύραυλο κατά του Ιράν. Ακούστηκαν εκρή...

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024

Επιθεώρηση Εργασίας: Στοχευμένοι έλεγχοι για 5 εργασιακά ζητήματα-Πρόστιμα και ποινικές κυρώσεις. ***** Ιράν: Διάγγελμα Ραΐσι, «λέξη» για τα πλήγματα στο Ισφαχάν. ***** «Ποια επίθεση;»: Τα ιρανικά Μέσα διαψεύδουν τις «φήμες» και… τρολάρουν με ειδυλλιακές εικόνες.

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Προς τα...δεξιά το εκκρεμές του ΠΑΣΟΚ - Η τροπολογία Κασιδιάρη και το παρασκήνιο με τη Ν.Δ.

Έ
να βήμα πιο μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ και πιο κοντά στη Ν.Δ. έφερε το ΠΑΣΟΚ η τροπολογία για τον αποκλεισμό του ναζιστικού μορφώματος του Ηλία Κασσιδιάρη. Το κόμμα του κ. Ανδρουλάκη ήταν το μόνο, εκτός της κυβερνητικής πλειοψηφίας που ανακοίνωσε ότι υπερψηφίζει την τροπολογία, την οποία, το ΚΚΕ, η Ελληνική Λύση και η ΜΕΡΑ25 καταψήφισαν εμμένοντας στις ενστάσεις και τους προβληματισμούς τους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τελικώς το «παρών».

Είχε προηγηθεί ένα έντονο παρασκήνιο, με διαρκείς διαβουλεύσεις μεταξύ του Υπουργού Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη με τον επικεφαλής Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Δουδωνή, προκειμένου τελικώς να στρωθεί ο δρόμος για την υπερψήφιση της τροπολογίας από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Η επόμενη μέρα, βρίσκει το πολιτικό προσωπικό της χώρας διχασμένο σε μία υπόθεση όπως αυτή της διαχείρισης του νεοναζιστικού μορφώματος του φυλακισμένου Κασσιδιάρη και τα κομματικά επιτελεία, τουλάχιστον των τριών πρώτων κομμάτων, να αναδιαμορφώνουν τη στρατηγική τους, περιλαμβάνοντας και το πρώτο «σήμα» που έστειλε με τη στάση του κόμματός του ο κ. Ανδρουλάκης για την πιθανή μετεκλογική συμπεριφορά του.

Όπως ήταν περίπου προδιαγεγραμμένο, η χθεσινή μαραθώνια συζήτηση στη Βουλή, όπως και η διαβούλευση που προηγήθηκε το προηγούμενο διάστημα, δεν κατόρθωσε να μειώσει την απόσταση, κυρίως ανάμεσα στην Κυβέρνηση και την Αξιωματική Αντιπολίτευση, η οποία, πέρα από τους προβληματισμούς γι΄ αυτό καθ΄ αυτό το περιεχόμενο της τροπολογίας, «διέκρινε» πίσω από την καθυστερημένη πρωτοβουλία του Μεγάρου Μαξίμου, μικροκομματικές επιδιώξεις.

Τα πυρά που ανταλλάχθηκαν μεταξύ των Βουλευτών της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσαν νέες πινελιές στα προεκλογικά αφηγήματα των δύο πρώτων κομμάτων. Η κυβερνητική πλειοψηφία να καταγγέλλει δια του εκπροσώπου της Γ. Οικονόμου τον κ. Αλ. Τσίπρα ότι «συνεχίζει να κρύβεται πίσω από προσχήματα, ανιστόρητους ισχυρισμούς και δικολαβικά τερτίπια, ώστε να δικαιολογήσει ότι αποτελεί και πάλι εξαίρεση» καθώς και ότι «η υπευθυνότητα του καθενός μετριέται στις πράξεις, για αυτό και η Ιστορία στους απόντες επιφυλάσσει περιφρόνηση και κατάκριση».

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ, δια της εκπροσώπου της κ. Π. Τσαπανίδου, σημείωσε ότι «ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δέχτηκε να κάνει ένα βήμα πίσω από την αρχική του πρόταση και να προτείνει τελικά ως συμβιβαστική λύση την πρόταση των συνταγματολόγων Αλιβιζάτου - Κοντιάδη, η Κυβέρνηση επέμεινε στη δική της προβληματική διάταξη». Κατηγόρησε επίσης τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι «στη δήλωση του περισσεύει η υποκρισία» και πρόσθεσε: «Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη άφησε τον Κασιδιάρη ανεξέλεγκτο επί δύο χρόνια να οργανώνει τους οπαδούς του από τη φυλακή ακόμη και με διαδικτυακές εκπομπές, ενώ μόλις πριν λίγες ημέρες η Χ.Α. πήρε άδεια να κάνει συγκέντρωση στην Αθήνα ως πολιτικό κόμμα».

Στο παρασκήνιο της συνεδρίασης, πάντως, Βουλευτές και από τα δύο μεγάλα κόμματα, έλεγαν ότι η κυβερνητική πρόταση και αυτή που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσαν να έχουν ενοποιηθεί, αν και οι δύο πλευρές προχωρούσαν σε εκατέρωθεν υποχωρήσεις. Κάτι, που όμως δεν συνέβη.

«Έχουμε απαντήσει στα πάντα και ενσωματώσαμε όλες τις παρατηρήσεις. Το ΚΚΕ έχει αντίρρηση αρχής για λόγους που ανάγονται στην δική του ιστορική εμπειρία. Δεν τις συμμερίζομαι τις θεωρώ υπερβολικές αλλά τις ακούω. Στην ίδια κατηγορία βάζω και τις παρατηρήσεις του ΜεΡΑ25. Για τους άλλους που δέχεστε τους στρατηγικό στόχο εδώ πια δεν μπορείτε να επιμείνετε στην άρνηση», σημείωσε στην τοποθέτησή του ο Υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης, ο οποίος απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ, πρόσθεσε ότι «αν μετά από όλα αυτά επιμείνετε σε άρνηση τότε θα είστε έκθετοι και έωλοι ως προς τον στρατηγικό στόχο».
ieidiseis.gr


«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ