LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τον διορισμό Κ. Ζούλα στην ΕΡΤ

Στην κοινοβουλευτική επιτροπή διεξάγεται η ακρόαση των κ.κ. Κων. Ζούλα, Γ. Γαμπρίτσου, Ν. Ελματζιόγλου και Ιωάν. Στεφανάκη, για διορισμό στις θέσεις Προέδρου, Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ και, δύο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. Παίρνοντας τον λόγο ο Κ. Ζούλας είπε πως «το όραμα που έχουμε είναι να γίνει η ΕΡΤ αυτό που περιμένουν οι πολίτες, δηλαδή ένας σύγχρονος φορέας, παρέχοντας αντικειμενική ενημέρωση». Αναφερόμενος στην παρούσα κατάσταση μίλησε για άδεια ταμεία, κάνοντας αναφορά και στους χειρισμούς που είχαν γίνει στα ποδοσφαιρικά δικαιώματα, αλλά και στο ότι από 2.200 εργαζόμενους, μόνο 170 είναι κάτω των 40 ετών.

Συνέχισε λέγοντας πως επειδή θα δεχθεί ερώτηση για την προηγούμενη θητεία του στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, «η απάντηση βρίσκεται στη δημοσιογραφική μου πορεία των 30 ετών, που δεν θα δεχόμουν να διακυβεύσω, αν δεν είχα τη ρητή εντολή του Πρωθυπουργού να αποκτήσει η ΕΡΤ τον ρόλο που της επιτάσσει το Σύνταγμα, δηλαδή αντικειμενική ενημέρωση και εξασφάλιση της ποιοτικής ενημέρωσης της στάθμης των προγραμμάτων που επιτάσσει η κοινωνική της αποστολή».

Μιλώντας στην επιτροπή είπε πως αδιαπραγμάτευτος στόχος της νέας κυβέρνησης είναι να γίνει η ΕΡΤ ένα Δημόσιο και ακηδεμόνευτο ΜΜΕ, σύμφωνα με τα καλύτερα ευρωπαϊκά πλαίσια. Μάλιστα είπε πως στόχος είναι μετά από λίγους μήνες, όταν συμβαίνει ένα σημαντικό γεγονός, να είναι αυτονόητη η επιλογή της ΕΡΤ από τους τηλεθεατές.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σπ. Λάππας αναφέρθηκε στις επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης στην ΕΡΤ, λέγοντας πως «κανένα μέλος δεν ήταν κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ σημείωσε πως «σήμερα προτείνονται τέσσερα κομματικά στελέχη». Παράλληλα αναφέρθηκε στην ΕΡΤ σημειώνοντας πως οι αναφορές στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές παίζουν ακόμα και μετά από δέκα άλλα θέματα, αναφέροντας «είναι πλουραλισμός αυτός;».



Για έναν «κάλπικο» καβγά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο από το ΚΚΕ ο Χρήστος Κατσώτης, επισημαίνοντας πως το ΚΚΕ λέει «όχι». Από την Ελληνική Λύση ο Αν. Μυλωνάκης αναφέρθηκε στην προηγούμενη διαδρομή του Κ. Ζούλα δίπλα στον Κ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας «πώς θα πειστεί ο κόσμος ότι είστε ακομμάτιστος και αδέσμευτος;». «Όχι» λέει και η Ελληνική Λύση ενώ από το ΜέΡΑ25 η Σοφία Σακοράφα είπε πως θα τοποθετηθεί με «παρών» στην ψηφοφορία.

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ