Πρόταση δυσπιστίας: Απορρίφθηκε με 159 «όχι» - 141 ψήφισαν «ναι». ***** Σ. Φάμελλος μετά την απόρριψη της πρότασης δυσπιστίας: Η Κυβέρνηση δεν απάντησε- Η κοινωνία όμως γνωρίζει. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει προκλητικός μέχρι τελικής πτώσης. ***** Στ. Κασσελάκης: Γιατί διώξατε τους δύο συνεργάτες σας μετά την επίσκεψή τους «στα συμφέροντα που μας υπονομεύουν». ***** Ακρίβεια και κοινωνική ανισότητα θα κρίνουν τις ευρωεκλογές.

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Μακρόν προς Τζόνσον: Η τύχη της Βρετανίας αποκλειστικά δική σας επιλογή


Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποδέχθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων τον Μπόρις Τζόνσον με χαμόγελο και μία θερμή χειραψία. Ωστόσο επιβεβαίωσε πλήρως τις εκτιμήσεις ότι δεν θα θελήσει να προσφέρει το παραμικρό «δώρο» στον Βρετανό Πρωθυπουργό, του οποίου τις θέσεις και τα σχέδια θεωρεί απειλή για το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Σε αυστηρούς τόνους ξεκαθάρισε πως για το τι θα συμβεί στο εξής υπεύθυνο είναι το Λονδίνο.

Αναφερόμενος στο τελεσίγραφο των 30 ημερών, που έδωσε η Άγκελα Μέρκελ στον Τζόνσον, προκειμένου να παρουσιάσει μία νομικά αξιόπιστη και λειτουργική εναλλακτική στο backstop για τα ιρλανδικά σύνορα, ο Γάλλος Πρόεδρος είπε: «Αυτό που η καγκελάριος είπε χθες, είναι σε ευθυγράμμιση με την ουσία των συνομιλιών μας. Χρειαζόμαστε ξεκάθαρο τοπίο το αργότερο σε 30 ημέρες... Κανείς δεν θα περιμένει να δει τι θα γίνει έως τις 31 Οκτωβρίου, χωρίς προσπάθεια για εξεύρεση λύσης».

Ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν το θεωρεί πιθανό η λύση αυτή να είναι κάτι ουσιαστικά διαφορετικό από το backstop, που περιλαμβάνει στην υφιστάμενη Συμφωνία Αποχώρησης, δηλαδή την δικλείδα ασφαλείας για την αποφυγή σκληρού συνόρου ανάμεσα στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ιρλανδία. Υπογράμμισε ότι η Συμφωνία Αποχώρησης και το backstop «δεν είναι απλώς τεχνικοί περιορισμοί ή νομικά τερτίπια, αλλά γνήσιες, απολύτως απαραίτητες εγγυήσεις» για τη διατήρηση στης σταθερότητας στην Ιρλανδία και της ακεραιότητας της ενιαίας εσωτερικής αγοράς. 

Ο Μακρόν επανέλαβε ότι το σενάριο του Brexit χωρίς συμφωνία δεν αποτελεί επιλογή της Ευρώπης. «Είναι, όμως, χρέος μας να είμαστε έτοιμοι για αυτό» διεμήνυσε. Απευθυνόμενος στον Μπόρις Τζόνσον τόνισε: «Η επιλογή της τύχης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι δική σας ευθύνη, όπως και η ευθύνη για ένα Brexit χωρίς συμφωνία». 

Από την πλευρά του ο Τζόνσον δήλωσε ότι επιθυμεί μία συμφωνία για το Brexit και πως θεωρεί πως η επίτευξή της μέχρι την 31η Οκτωβρίου είναι ακόμη εφικτή. Μάλιστα σημείωσε πως έλαβε «ισχυρή ενθάρρυνση» από τις δηλώσεις της Άγκελα Μέρκελ χθες στο Βερολίνο.
Οι προσπάθειες του Βρετανού Πρωθυπουργού να πείσει τους ηγέτες Γαλλίας και Γερμανίας θα συνεχιστεί το Σαββατοκύριακο στη Σύνοδο του G7
ΑΜΠΕ/Reuters

«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ