LIVE-ΒΟΥΛΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ - Σε υψηλους τονους η συζητηση


Σφοδρά πυρά και τη 2η μέρα της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας - Οξείες αντιδράσεις στην ομιλία Καραμανλή. ***** ΣΥΡΙΖΑ: Κάλεσμα στην Ν.Δ. για σύσταση προανακριτικής επιτροπής διάρκειας δύο ημερών. ***** Δήμος Αθηναίων: Ένταση με κατοίκους των Εξαρχείων στη Συνεδρίαση του δημοτικού Συμβουλίου. ***** Βαλτιμόρη: Ανασύρθηκαν νεκροί δύο ακόμη αγνοούμενοι. ***** Μόσχα: Τουλάχιστον 143 οι νεκροί από την τρομοκρατική επίθεση.

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Σπίρτζης: Αθήνα - Θεσσαλονίκη σύντομα σε 3,5 ώρες με το τρένο


Την πεποίθησή του ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ανταποκριθεί στη δέσμευσή της για την αναβάθμιση του τροχαίου υλικού και «σε λίγες ημέρες, ή σε πολύ λίγες ημέρες θα φέρει τους νέους συρμούς, ώστε το σιδηροδρομικό ταξίδι Αθήνα-Θεσσαλονίκη να εκτελείται σε λιγότερο από τρεισήμισι ώρες και όχι σε λιγότερο από τέσσερις ώρες» εξέφρασε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, σε δηλώσεις που έκανε στην αποβάθρα ένα του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης, αφού αποβιβάστηκε από το Intercity Express, που εκτέλεσε το συγκεκριμένο δρομολόγιο σε τρεις ώρες και 50 λεπτά, με ώρα εκκίνησης τις 06:22.

«Η δέσμευση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ είναι ότι με την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης θα φέρει νέους συρμούς που θα μπορούν με ασφάλεια και με συγκεκριμένες προδιαγραφές να υλοποιήσουν με υψηλότερες ταχύτητες το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα ανταποκριθεί στη δέσμευσή της και σε λίγες ημέρες, να μην πω σε πολύ λίγες ημέρες, θα πρέπει να φέρει τους νέους συρμούς».

Αναφερόμενος στο σημερινό σιδηροδρομικό του ταξίδι από την Αθήνα στην Θεσσαλονίκη, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε: «Είναι ένα ξεκούραστο ταξίδι, στη διάρκεια του οποίου μπορεί ο επιβάτης να δει τη χώρα μας με μια άλλη ματιά μέσα από το τρένο. Κάναμε τρεις ώρες και 50 λεπτά, που δείχνει ότι ο σιδηρόδρομος στην πράξη έχει αλλάξει σελίδα. Σε λίγο καιρό θα μπορούμε να κάνουμε το ταξίδι αυτό σε λιγότερο από τρεισήμισι ώρες και όχι σε λιγότερο από τέσσερις ώρες όπως τώρα. Είναι πολύ θετικό δε, το γεγονός ότι οι συρμοί είναι ανακατασκευασμένοι, με πολύ καλές συνθήκες». Επίσης, πρόσθεσε ότι «η ολοκλήρωση και των υπόλοιπων έργων στον σιδηρόδρομο, όπως μεταξύ άλλων η σηματοδότηση και η ολοκλήρωση των αυτοματισμών του σιδηροδρόμου, θα μας επιτρέψει να πάμε και κάτω από αυτό το χρονικό όριο».

Ο κ. Σπίρτζης ταξίδεψε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες με το ταχύτερο τρένο, προκειμένου να τεστάρει τους χρόνους και απαντώντας σε ερώτηση για την τιμή του εισιτηρίου είπε: «Η τιμή σήμερα δεν έχει σύγκριση». Σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες τιμές στην επίσημη ιστοσελίδα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι τιμές είναι 45,40 ευρώ για τη δεύτερη θέση και 55,40 ευρώ για την πρώτη θέση, ενώ όταν κάποιος κλείσει το εισιτήριό του μετ’ επιστροφής, λαμβάνει έκπτωση 20%.



Σε ερώτηση που δέχθηκε ο κ. Σπίρτζης για το γκράφιτι σε μέρος των βαγονιών του συρμού του Μετρό Θεσσαλονίκης στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας, απάντησε: «Ακούστε, πραγματικά γελάω με τις ανοησίες που γράφονται σε σχέση με τους συρμούς του Μετρό και διαβάζω και σήμερα σε έγκριτες εφημερίδες, έγκριτων δημοσιογράφων δημοσιεύματα για τα οποία και πάλι θα ζητάνε συγγνώμη. Ο συρμός στο Μετρό Θεσσαλονίκης ήρθε σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα. Θα έρθουν και οι άλλοι, προκειμένου να συναρμολογηθούν στο αμαξοστάσιο Πυλαίας του Μετρό Θεσσαλονίκης και δεν θα μπουν σε ψεύτικες ράγες που είναι βαμμένες κόκκινες όπως λέγεται, αλλά σε αυτές τις πραγματικές, που κατεβαίνουν από την νταλίκα στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας».

Επιπλέον, ο ίδιος πρόσθεσε: «Κοιτάξτε οι νέοι άνθρωποι πρέπει κάπου να δραστηριοποιηθούν. Πρέπει να τους δοθούν χώροι να βγάλουν αυτή τη δημιουργικότητά τους», ενώ αναφορικά με τη φύλαξη ξεκαθάρισε: «Όσον αφορά τη φύλαξη στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας, όπως ξέρετε είναι ευθύνη της κοινοπραξίας των εργοληπτών, δεν είναι καν της Αττικό Μετρό. Οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις του εργολάβου είναι πολύ συγκεκριμένες, για να παραλειφθεί ο συρμός και το έργο συνολικά. Αυτό σημαίνει ότι όταν παραδοθεί το έργο, πρέπει και στην τελευταία του λεπτομέρεια να ανταποκρίνεται στη σύμβαση που έχει υπογραφεί. Ο εργολάβος είναι ο υπεύθυνος μέχρι το τέλος».

Υπογραμμίζοντας δε ότι είναι έτοιμοι και άλλοι σταθμοί του Μετρό Θεσσαλονίκης, ο κ. Σπίρτζης σημείωσε «καταλαβαίνουμε τον πόνο των παρατάξεων της τρύπας από το έργο υποδομής του Μετρό Θεσσαλονίκης που ολοκληρώνεται, αλλά καλό θα είναι να συνειδητοποιήσουν ότι οι υποδομές και στον σιδηρόδρομο και στον αυτοκινητόδρομο, όπως και στο Μετρό Θεσσαλονίκης τελείωσαν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».
ΑΜΠΕ


«The New Daily Mail» 
Newsroom



ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΗ ΘΕΜΑΤΑ

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ

WEB RADIO

WEB RADIO
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να παραμείνετε στην σελίδα μας, κάντε δεξί κλικ, άνοιγμα νέας καρτέλας

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ



Αιρετικες Ιδεες

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

Οι παραπάνω απόψεις δεν απηχούν κατ΄ ανάγκη απόψεις της Εφημερίδας. Προβάλλονται όμως στα πλαίσια του πλουραλισμού και της διαφορετικής άποψης, που υποστηρίζει με σθένος η Εφημερίδα μας.
«The New Daily Mail»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΟΛΗ Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ